"Legendele" marii adunări a PSD

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 08 iunie 2018

"Legendele" marii adunări a PSD

În jurul mitingului organizat de PSD au apărut deja tot felul de informaţii, unele trans­formate în adevărate "legende" purtate de la un cont de facebook la altul. Reţele de socializare sunt pline de informaţii din diverse surse, unele mai puţin verificabile decât altele. În ceea ce priveşte numărul de participanţi s-au avansat diverse cifre, cuprinse între 100.000 şi 1.000.000 de oameni, existând şi mai multe pariuri legate de acest lucru. S-a speculat mult că nu toţi oamenii ar dori să vină în Capitală, că o mare parte ar fi "constrânşi" să o facă, apărând inclusiv o poveste cu un tată obligat să absenteze de la nunta fiului său ca să participe la miting, asta ca să nu-şi piardă locul de muncă. În schimb, din zona care simpatizează PSD s-a lansat informaţia că din contră, există mulţi oameni nemulţumiţi că ei nu au fost trecuţi pe listele cu participanţi şi că nu pot ajunge în Piaţa Victoriei să-şi manifeste ataşamentul pentru actualul Guvern.

Cum deplasarea se va face cu autocare, lideri locali se plâng de faptul că transportatorii au început să ridice preţul de închiriere, tocmai pentru a specula momentul. Pe de altă parte, mai mulţi profesori se plâng că au trebuit să anuleze mai multe excursii şcolare, deoarece au aflat, brusc, că mijloacele de transport nu mai sunt disponibile pentru data de 9 iunie. S-a speculat mult şi în legătură cu costurile acestei uriaşe deplasări de oameni. Există şi informaţii aproape oficiale. Potrivit senatorului Niculae Bădălău toţi parlamentarii PSD de Giurgiu au contribuit cu "undeva la 9.100 de lei" pentru organizarea mitingului, iar lucrurile ar fi stat la fel în fiecare judeţ.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi-a exprimat şi el punctul de vedere legat de felul în care este organizat mitingul: "Cum să faci miting contra abuzurilor când foloseşti abuzul ca mijloc de aducere cu forţa a oamenilor la miting? Primim din toată ţara informaţii despre modul abuziv în care angajaţi ai instituţiilor statului, primăriilor, companiilor de stat, serviciilor deconcentrate, serviciilor publice din subordinea Consiliilor Judeţene sunt recrutaţi cu arcanul pentru a fi aduşi la miting. Până la urmă, acest miting va fi un miting împotriva abuzurilor PSD". Preşedintele Klaus Iohannis nu înţelege însă utilitatea demersului: "Mitingurile sunt o formă de protest şi protestul se asociază în mod normal într-o democraţie cu opoziţia sau cu societatea civilă nemulţumită de guvernare. În nicio societate normală miting de protest nu se asociază cu cei de la putere. Cei de la putere au Guvernul, au Parlamentul, au toate instrumentele pentru a rezolva problemele ţării. Ultima metodă este cea a protestului. Mi se pare o abordare caraghioasă şi pur populistă". Un atac foarte dur vine din partea europarlamentarului (ex-PSD) Cătălin Ivan:"Mitingul PSD, probabil ultimul care se va mai organiza în România în felul acesta, ar trebui să fie urmat de o avalanşă de dosare penale. Am putea spune fără să greşim că mitingul de sâmbătă este un miting penal, pentru susţinerea celui mai corupt politician din istoria României. Vă asigur, ca fost membru al acestui partid, care cunoaşte realitatea din interior în cele mai mici detalii, că majoritatea covârşitoare a celor care vor participa la miting vor fi aduşi cu forţa. (...) Veţi vedea oameni foarte săraci care beneficiază de ajutor social şi care ştiu că depinde de primar dacă mai primesc sau nu acel ajutor, angajaţi necăjiti din diferite regii aflate în subordinea primăriilor vor fi obligaţi să meargă la Bucureşti."

Dincolo de toate aceste discuţii, există o certitudine: mitingul PSD a reuşit să "ţină" agenda publică mai bine de o săptămână, ceea ce pentru partid este o mare reuşită.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9483
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3786
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7500
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8051
Gram de aur (XAU)Gram de aur250.8945

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro