Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

LIGA CAMPIONILORFederaţiile, invitate să propună reforme

O.D.
Ziarul BURSA #Sport /

Federaţiile, invitate să propună reforme

Cluburile şi federaţiile europene mai mici au şansa să îşi prezinte punc-tele de vedere vizavi de viitorul format al Ligii Campionilor. Competiţia intercluburi, care generează cei mai mulţi bani, riscă să devină una închisă în scurt timp. Federaţiile naţionale de fotbal au termen până până pe 15 iulie pentru a prezenta propunerile lor de reformare a Ligii Campionilor, care vor fi analizate de un grup de lucru al UEFA.

"Noi vrem să implicăm federaţiile în procesul de consultare, solicitându-le idei care vor fi apoi examinate de grupul de lucru. Acest grup de lucru nu avea însă putere de decizie", a explicat un purtător de cuvânt al UEFA.

Prezentat la începutul lunii mai de UEFA, care lucrează în strânsă colaborare cu Asociaţia Europeană a Cluburilor (ECA), proiectul de reformare a Ligii Campionilor a fost primit cu mari rezerve de numeroase cluburi şi ligi. Ligile organizatoare ale campionatelor naţionale şi un mare număr de cluburi au cerut, recent, Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) "o adevărată negociere" în privinţa reformei controversate a Ligii Campionilor, sus-ceptibilă de a se transforma într-un cerc închis în 2024.

Opozanţii proiectului de reformă atribuit instanţei europene s-au pronunţat clar pentru necesitatea unui "consens" pe această temă explozivă, lăsând să planeze posibile acţiuni legale dacă va persista conflictul. Asociaţia Europeană a Cluburilor şi preşedintele său au avansat în ultimele săptămâni argumentele lor pentru lansarea unei noi Ligi a Campionilor începând din 2024, ce tinde să devină o ligă închisă favorabilă celor mai puternice cluburi, informează Agerpres. Noua Ligă a Campionilor ar putea cuprinde patru grupe de opt, ceea ce ar duce la o creştere a numărului de meciuri europene, precum şi un sistem care să permită celor mai bune cinci echipe din fiecare grupă să se califice direct pentru ediţia următoare, independent de clasamentul din campionatul lor.

Cluburilor mai modeste şi ligile organizatoare din campionatele na-ţionale se tem să-şi vadă competiţiile devalorizate, în special dacă reforma va afecta competiţiile interne prin includerea de meciuri din competiţiile europene în weekend-uri.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS