ZIARUL BURSA

24 iunie
"Băncile din ţară sunt interesate de avantajele tehnologiei blockchain"

ARMAND DOMUTA, ASOCIAŢIA BLOCKCHAIN ROMÂNIA: "Băncile din ţară sunt interesate de avantajele tehnologiei blockchain"

Bănci-Asigurări / 24 iunie

Băncile din România sunt interesate de avantajele tehnologiei blockchain, dar trebuie văzut şi care este cadrul de reglementare şi am avut, în acest sens, discuţii şi cu Banca Naţională a României (BNR) şi cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a declarat, vineri, în marja evenimentului Romania Blockchain Summmit de la Palatul Parlamentului, Armand Domuta, preşedintele Asociaţiei Blockchain România.

BET - la un nou maxim al anului

BET - la un nou maxim al anului

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 24 iunie

Trendul ascendent pe care indicele BET a început să-l contureze în luna februarie a acestui an şi-a consumat o nouă etapă, în săptămâna tocmai încheiată coşul de acţiuni marcând un avans de 2,84%, până la 8.746,18 puncte, un nou maxim al anului.

CEZ obţine 335 milioane de euro

ÎN URMA VÂNZĂRII SUBSIDIAREI DIN BULGARIA CĂTRE EUROHOLDCEZ obţine 335 milioane de euro

M.G.Companii / 24 iunie

Grupul Eurohold are afaceri şi în ţara noastră 

Compania bulgară Eurohold a semnat joi un acord privind achiziţionarea activelor CEZ din Bulgaria pentru 335 de milioa-ne de euro (377,9 milioane de dolari), trans-mit AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

Compania de tip holding Eurohold, care activează în domeniul asigurărilor, vânzărilor de maşini şi managementului activelor în zece state europene, a intrat în aprilie în negocieri exclusive pentru achiziţionarea activelor CEZ din statul balcanic, inclusiv un distribuitor care furnizează electricitate către mai mult de trei milioane de bulgari.

Poluare, ţara noastră a "ratat" podiumul la nivelul Uniunii Europene

Poluare, ţara noastră a "ratat" podiumul la nivelul Uniunii Europene

Companii / 24 iunie

Poluarea este marea problemă a secolului XXI, una care ameninţă în mod real viitorul planetei pe termen mediu şi lung. Poluarea aerului reprezintă, în prezent, cel mai mare risc pentru sănătate la nivel mondial, iar aceasta se estimează că va contribui la 7 milioane de decese premature în fiecare an, relevă "World Air Quality Report 2018 - Region & City PM2.5 Ranking". Aerul poluat reprezintă cea de-a patra cauză care duce la înregistrarea deceselor precoce şi, mai mult, împovărează economia globală cu un cost anual de 225 miliarde de dolari.

Indicele S&P 500 marchează un nou maximum istoric

Indicele S&P 500 marchează un nou maximum istoric

MIHAI GONGOROIPiaţa de Capital / 24 iunie

Mandy Xu, Credit Suisse: "Pieţele de acţiuni sunt de părere că Fed-ul va relaxa, iar că riscul de recesiune nu există" 

În sesiunea bursieră din 20 iunie, indicele Standard & Poor's 500 (S&P 500) a marcat un nou maxim al tuturor timpurilor, încheind şedinţa bursieră la nivelul de 2.954,18 de puncte, ţinta analiştilor pe termen scurt fiind atingerea pragului de 3.000 de puncte.

Psihodramă cu statul de drept

Cristian PîrvulescuEditorial / 24 iunie

Cristian Pîrvulescu

Emoţia nu este un sentiment. Poa-te tocmai din acest motiv este instrumentalizată atât de des de politicieni şi de media. Aşa s-a întâmplat şi cu cazul fetiţei de 8 ani de la Baia de Aramă. Presa şi politicienii s-au aruncat asupra subiectului şi l-au transformat într-o problemă de societate

Ediţia din 24.06.2019
Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019
Ediţia din 24.10.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
Cristina Chiriac: "Deschidem peste tot în lume ambasade ale bunului gust şi rafinamentului country fashion. Cred cu tărie că nu suntem cu nimic mai prejos decât ţările care au ştiut din vreme să-şi aprecieze costumul popular, iar acum imaginea lor e una cu acea ţară".

"Ia românească răstoarnă prejudecăţi"

A consemnat EMILIA OLESCUCultură / 24 iunie

(Interviu cu doamna Cristina Chiriac, preşedintele CONAF, creatoarea brandului "Flori de Ie") 

Reporter: "Flori de ie" s-a întors recent de la Ankara. Cu ce a impresionat acolo bluza românească?

Cristina...

Rectificare bugetară în minus, la capitală

Rectificare bugetară în minus, la capitală

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 24 iunie

Bugetul Municipiului Bucureşti pe anul 2019 urmează să fie diminuat cu 608 milioane lei, conform proiectului de rectificare bugetară care figurează pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Capitalei care va avea loc, miercuri, 26 iunie.

Federaţiile, invitate să propună reforme

LIGA CAMPIONILORFederaţiile, invitate să propună reforme

O.D.Sport / 24 iunie

Cluburile şi federaţiile europene mai mici au şansa să îşi prezinte punc-tele de vedere vizavi de viitorul format al Ligii Campionilor. Competiţia intercluburi, care generează cei mai mulţi bani, riscă să devină una închisă în scurt timp....

MACRO NEWSLETTER-24 Iunie 2019

MACRO NEWSLETTER-24 Iunie 2019

Macroeconomie / 24 iunie

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o expansiune peste aşteptări în iunie 2019. Indicele agregat al activităţii a crescut până la 52,9 (o valoare sub 50 arată contracţie), de la 51,2 în luna precedentă, în condiţiile în care...

Creşteri pe linie pentru indicii bursei

BVBCreşteri pe linie pentru indicii bursei

MIHAI GONGOROIPiaţa de Capital / 24 iunie

Toţi cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat aprecieri în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, într-o zi în care valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 78,51 milioane de lei, atât peste valoarea tranzacţionată...

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo