Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER 23 August 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER 23 August 2019

Vânzările retail din Marea Britanie şi-au temperat creşterea anuală în iulie 2019, până la 3,3%, de la 3,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare neaşteptate, de 0,2%, după un avans de 0,9% în luna anterioară. Vânzările de produse alimentare au scăzut cu o rată anuală de 0,5%, după o stagnare în luna precedentă, în condiţiile unei stagnări lunare, iar vânzările de produse nealimentare şi-au temperat creşterea anuală până la 1,4%, de la 3,9% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 1,4%. (Sursa: ONS)

Preţurile producătorilor industriali din Elveţia şi-au accelerat scăderea anuală şi în iulie 2019, până la 1,7%, de la 1,4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o scădere de 0,5% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au accelerat scăderea anuală până la 1,1%, de la 1% în luna precedentă, în condiţiile unei stagnări lunare, iar preţurile energiei şi-au temperat creşterea anuală până la 1,7%, de la 1,9% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%. (Sursa: FSO)

Vânzările retail din SUA şi-au accelerat uşor creşterea anuală în iulie 2019, până la 3,4%, de la 3,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%, după un avans de 0,3% în luna anterioară. Vânzările de produse alimentare şi-au menţinut creşterea anuală la 3,4%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,6%, iar vânzările de combustibili auto au stag­nat faţă de iulie 2018, după o scădere anuală de 1% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 1,8%. (Sursa: US Census Bureau)

Activitatea în industria prelucrătoare din regiunea New York a înregistrat o expansiune peste aşteptări în august 2019, pe fondul creşterii comenzilor noi. Indicele condiţiilor de afaceri a crescut până la 4,8 de la 4,3 în luna precedentă (o valoare sub zero reprezintă contracţie), pe fondul unei creşteri a indicelui comenzilor noi până la 6,7 de la -1,5 în luna anterioară. Presiunea asupra marjelor de profit se menţine ridicată, în condiţiile în care indicele preţurilor plătite furnizorilor a scăzut cu 2,3 puncte, până la 23,2, iar indicele preţurilor încasate de la clienţi a scăzut cu 1,3 puncte, până la 4,5 puncte. (Sursa: FRBNY)

Activitatea în industria prelucrătoare din regiunea Philadelphia a înregis­trat o expansiune peste aşteptări în august 2019. Indicele general al condiţiilor de afaceri a scăzut până la 16,8, de la 21,8 în luna precedentă (o valoare sub zero reprezintă contracţie), în condiţiile în care indicele comenzilor noi a crescut până la 25,8, de la 18,9 în luna anterioară. Presiunea asupra marjelor de profit s-a temperat, în condiţiile în care indicele preţurilor plătite furnizorilor a scăzut cu 3,3 puncte faţă de luna precedentă, până la 12,8, iar indicele preţurilor încasate de la clienţi a crescut cu 3,5 puncte, până la 13 puncte. (Sursa: FRB of Philadelphia)

Numărul cererilor iniţiale pentru ajutorul de şomaj din SUA a crescut pes­te aşteptări în săptămâna încheiată la 10 august 2019, cu 9.000, până la 220 de mii, după o scădere cu 6.000 în săptămâna anterioară, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la Departamentul Muncii. Conform datelor neajustate, numărul cererilor a crescut cu circa 6.000, până la 186.028. (Sursa: Departamentul Muncii din SUA)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS