ZIARUL BURSA

01 decembrie
Fotografie de MAKE

ALEXANDRU ELIAN, BLUE ROCK FINANCIAL SERVICES"Nu cred că BVB va avea succes ca bursă independentă"

A consemnat ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 23 august 2019

"Investiţiile la bursă au fost rar prezentate drept o chestiune serioasă, ca parte dintr-un portofoliu echilibrat de acţiuni şi obligaţiuni, necesare într-o strategie de economisire pe termen lung"  

"În Vest, principala raţiune pentru care o companie plăteşte dividende este pentru că management-ul nu găseşte oportunităţi mai bune de a-şi reinvesti profitul"

"O persoană care nu a investit niciodată nu trebuie să creadă în poveşti precum cele că pe bursă devii milionar peste noapte sau că brokerul său ştie cu certitudine ce va fi mâine"

Reporter: Privind doar cifrele, Bursa de Valori Bucureşti pare o piaţă ieftină (cuantificată prin multiplii de evaluare) şi cu rentabilităţi mari (randamentul mediu al dividendelor pentru emitenţii din BET era de circa 8% în aprilie 2019, probabil printre cele mai mari din lume, performanţă atinsă şi în anii anteri­ori). În aceste condiţii, în afară de lichiditatea redusă şi statutul de piaţă de frontieră, credeţi că există alte motive pentru care investitorii stră­ini ocolesc bursa noastră? Puteţi detalia?

Alexandru Elian: Cred că sunt multe motive care împiedică inves­tiţiile în acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti. Unele sunt obiective, altele subiective.

Anton Anton

MINISTRUL ENERGIEI, ANTON ANTON:"Discuţiile Iohannis - Trump au vizat dezvoltarea de reactoare de mici dimensiuni"

Mihai GongoroiPolitică / 23 august 2019

Anton Anton: "În sfârşit ne-a venit mintea la cap şi luăm gaze ieftine pentru depozitare - mi se pare un plus faptul că importăm"  

Ministrul Energiei: "Doar Parlamentul mai poate modifica OUG114/2018 şi Legea offshore"

La întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi omologul său american Donald Trump a fost abordat subiectul dezvoltării comune între Nuclearelectrica (SNN) şi o companie americană de reac­toare nucleare de mici dimensiuni, crede Minis­trul Energiei Anton Anton.

Marile bănci din Hong Kong condamnă protestele violente

Marile bănci din Hong Kong condamnă protestele violente

A.V.Internaţional / 23 august 2019

Societăţile financiare dau reclame în ziare, prin care cer restabilirea ordinii în oraşul-stat  

Centrul financiar, în pragul primei recesiuni din ultimul deceniu

Unele dintre cele mai mari bănci din Hong Kong au publicat ieri reclame pe pagini întregi din ziare, solicitând păstrarea legii şi a ordinii pe teritoriul chinez, respectiv condamnând violenţa, în condiţiile în care ora­şul-stat este afectat de 11 săptămâni de manifestaţii împotriva unui proiect de lege privind extră­darea, anunţă euronews.com.

Carnavalul abuzurilor

Cornel CodiţăEditorial / 23 august 2019

Cornel Codiţă

Ne-am liniştit! De mîine, poimîine, se va putea circula în voie prin Bucureşti. Nici urmă de aglomeraţie, nici urmă de kilometri de cozi de automobile care se mişcă, ore în şir, ca melcul, de-a lungul sutelor de kilometri de bulevarde şi străzi, nici urmă de blocaje în trafic.

Ediţia din 01.12.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Sorin Blejnar

Sorin Blejnar, trimis în judecată pentru luare de mită

Politică / 23 august 2019

Sorin Blejnar, Fostul şef al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, alături de fostul vicepreşedinte al ANAF, Viorel Comăniţă, fostul comisar...

YouTube îşi pierde o funcţie

Lifestyle / 23 august 2019

Îmbunătăţirile aduse unor platforme/ aplicaţii/ site-uri nu au întotdeauna succesul scontat, tocmai de aceea se şi renunţă rapid la ele.YouTube va renunţa luna viitoare la funcţia care permite utilizatorilor să schimbe mesaje şi să îşi...

Frank Hadinjak pleacă de la E.ON

Frank Hadinjak pleacă de la E.ON

M.A.Companii / 23 august 2019

Frank Hadinjak, directorul general al E.ON România, a decis să părăsească organizaţia, începând cu data de 30 septembrie, după mai bine de 15 ani de activitate în ţara noastră.

Bursele din lume

Bursele din lume

A.V.Internaţional / 23 august 2019

Euronext Paris 

-Titlurile BNP Paribas SA, cel mai mare grup bancar francez, au urcat cu 1,5% la ora locală 15.11, ajungând la 41,22 euro, iar cele ale Societe Generale SA - cu 3,3%, la 22,86 euro.

Lichiditate de numai 4,65 milioane de euro

BVBLichiditate de numai 4,65 milioane de euro

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 23 august 2019

Scăderi pe linie pentru indicii BVB  

Rulajul consemnat ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la numai 4,65 milioane de euro (16,38 milioane de lei), sub valoarea medie a anului, de circa 8,91 milioane de euro, într-o şedinţă...

RWE preia aproape 50% din VSEH Slovacia

RWE preia aproape 50% din VSEH Slovacia

A.V.Internaţional / 23 august 2019

Producătorul german de utilităţi RWE AG a dobândit, de la filiala sa Innogy, un pachet de 49% din grupul slovac de distribuţie a energiei electrice VSEH, ca parte a tranzacţiei prin care împarte activele Innogy cu rivalul E.ON AG, anunţă Reuters.

MACRO NEWSLETTER 23 August 2019

MACRO NEWSLETTER 23 August 2019

Macroeconomie / 23 august 2019

Vânzările retail din Marea Britanie şi-au temperat creşterea anuală în iulie 2019, până la 3,3%, de la 3,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare neaşteptate, de 0,2%, după un avans de 0,9% în luna anterioară.

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo