Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER-24 Iunie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER-24 Iunie 2019

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o expansiune peste aşteptări în iunie 2019. Indicele agregat al activităţii a crescut până la 52,9 (o valoare sub 50 arată contracţie), de la 51,2 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele sectorului serviciilor a crescut până la 53,1, de la 51,5 în luna anterioară. Indicele activităţii din industria prelucrătoare a crescut până la 52, cel mai ridicat nivel din ultimele 9 de luni, de la 50,6 în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri a indicelui producţiei până la 52, de la 49,8 în luna anterioară. Expansiunea activităţii din sectorul privat a avut loc pe fondul creşterii susţinute a preţurilor materiilor prime şi a temperării creşterii preţurilor produselor finite.

(Sursa: IHS Markit)

Activitatea în sectorul privat din Germania a înregistrat o expansiune pes-te aşteptări în iunie 2019, pe fondul temperării contracţiei din industria prelucrătoare. Indicele agregat al activităţii s-a menţinut la 52,6, în condiţiile în care indicele activităţii din servicii a crescut până la 55,6, de la 55,4 în luna anterioară. Indicele activităţii din industria prelucrătoare a crescut până la 45,4, de la 44,3 în luna anterioară, în condiţiile unei scăderi a indicelui producţiei până la 47 de la 47,3. Expansiunea activităţii din sectorul privat a avut loc pe fondul temperării creşterii preţurilor materiilor prime şi a preţurilor produselor finite.

(Sursa: IHS Markit)

Activitatea în industria prelucrătoare din regiunea Philadelphia s-a temperat cu mult peste aşteptări în iunie 2019. Indicele general al condiţiilor de afaceri a scăzut până la 0,3, de la 16,6 în luna precedentă (o valoa-re sub zero reprezintă contracţie), în condiţiile în care indicele comenzilor noi a scăzut până la 8,3, de la 11 în luna anterioară. Presiunea asupra marjelor de profit se menţine ridicată, în condiţiile în care indicele preţurilor plătite furnizorilor a scăzut cu 10,2 puncte faţă de luna precedentă, până la 12,9, iar indicele preţurilor încasate de la clienţi a scăzut cu 16,9 puncte, până la 0,6.

(Sursa: FRB of Philadelphia)

Comenzile industriale noi din Spania şi-au accelerat creşterea anuală în aprilie 2019, până la 13,5%, de la 2,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 9%, după un declin de 1,9% în luna anterioară. Comenzile pentru bunurile de capital au crescut cu o rată anuală de 46%, după o creştere de 4,6% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 35,2%, iar comenzile pentru bunuri de consum şi-au accelerat creşterea anuală până la 3,6%, de la 0,4% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 2,1%.

(Sursa: INE Spain)

Producţia industrială din Polonia şi-a temperat creşterea anuală în luna mai 2019, până la 7,7%, de la 9,2% în luna precedentă, pe fondul unei stag-nări lunare, după un declin de 3,6% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a temperat creşterea anuală până la 7,8%, de la 9,6% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,4%, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 6,8%, după o creştere de 5,6% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 8,2%.

(Sursa: GUS)

Preţurile producătorilor industriali din Polonia şi-au temperat semnificativ creşterea anuală în luna mai 2019, până la 1,4%, de la 2,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,4% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au temperat creşterea anuală până la 1,1%, de la 2,2% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,3%, iar preţurile energiei şi-au temperat creşterea anuală până la 4,7%, de la 5,3% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%.

(Sursa: GUS)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS