Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

MACRO NEWSLETTER-6 iunie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER-6 iunie 2019

Preţurile producătorilor industriali din zona euro şi-au temperat creşterea anuală în aprilie 2019, până la 2,6%, de la 2,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,3%, după un declin de 0,1% în luna anterioară. Preţurile industriale din UE au crescut cu o rată anuală de 2,9%, în condiţiile unei noi stagnări lunare. La nivelul statelor UE nu s-au înregistrat scăderi anuale, iar cele mai mari creşteri anuale au fost în România (+6,7%), Ungaria (+6,5%) şi Letonia (+5,6%).

(Sursa: Eurostat)

Volumul vânzărilor retail din zona euro şi-a temperat creşterea anuală şi în aprilie 2019, până la 1,5%, de la 2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%, după o stagnare în luna anterioară. Vânzările retail din UE şi-au menţinut creşterea anuală la 2,9%, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,3%. La nivelul statelor UE, cele mai mari creşteri anuale ale vânzărilor retail s-au înregistrat în Slovenia (+12,7%), Lituania (+10,2%) şi Irlanda (+10,1%), iar scăderi în Germania (-0,9%) şi Bulgaria (-0,2%).

(Sursa: Eurostat)

Producţia industrială din Spania a crescut cu o rată anuală de 1,7% în aprilie 2019, după o scădere de 3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,8%, după un declin de 1,2% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat creşterea anuală până la 1,5%, de la 0,6% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,3%, iar producţia de energie şi-a temperat declinul anual până la 5,1%, de la 15,2% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 5,2%.

(Sursa: INE Spain)

Comenzile industriale noi din SUA şi-au temperat creşterea anuală în aprilie 2019, până la 1%, de la 1,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,8%, după un avans de 1,3% în luna anterioară. Comenzile noi, exclusiv cele militare, au scăzut cu 0,9% faţă de luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,3% a comenzilor pentru echipamente industriale şi a unei scăderi de 5,9% a comenzilor pentru echipamente de transport.

(Sursa: US Census Bureau)

Producţia industrială din Brazilia şi-a temperat scăderea anuală în aprilie 2019, până la 3,9%, de la 6,2% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,3%, după o scădere de 1,4% în luna anterioară. Producţia bunurilor de capital a scăzut cu o rată anuală de 0,6%, după un declin de 11,1% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 2,9%, iar producţia bunurilor de consum a scăzut cu o rată anuală de 0,3%, pe fondul unei creşteri lunare de 3,1%, în condiţiile unei creşteri anuale de 1,2% a producţiei bunurilor de consum durabile.

(Sursa: IBGE)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS