Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Marile bănci din Hong Kong condamnă protestele violente

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Marile bănci din Hong Kong condamnă protestele violente

Societăţile financiare dau reclame în ziare, prin care cer restabilirea ordinii în oraşul-stat  

Centrul financiar, în pragul primei recesiuni din ultimul deceniu

Unele dintre cele mai mari bănci din Hong Kong au publicat ieri reclame pe pagini întregi din ziare, solicitând păstrarea legii şi a ordinii pe teritoriul chinez, respectiv condamnând violenţa, în condiţiile în care ora­şul-stat este afectat de 11 săptămâni de manifestaţii împotriva unui proiect de lege privind extră­darea, anunţă euronews.com.

Întrucât nu sunt semne de liniştire a demonstraţiilor, HSBC Holidngs, Standard Chartered şi Bank of East Asia au publicat reclame în ziarele majore din centrul financiar asiatic (Hong Kong), îndemnând la restaurarea ordinii sociale.

Reclamele au fost publicate ieri, după ce mii de rezidenţi din oraşul-stat au organizat, miercuri, un protest antiguvernamental la o staţie de metrou dintr-o suburbie a Hong Kong-ului, unde manifes­tanţii au fost atacaţi şi agresaţi luna trecută. Protestatarii sunt nemulţumiţi că nimeni nu este încă urmărit penal pentru violenţele din iulie.

Continuarea protestelor ar putea intensifica impactul asupra economiei oraşului, în special a întreprinderilor mici şi mijlocii, a avertizat Bank of Asia de Est, după ce a raportat scăderea cu 75% a profitului său net în prima jumătate a anului, pe fondul pierderilor din împrumuturile din China con­tinentală.

Protestele au deja efecte asupra economiei şi turismului din Hong Kong, centrul financiar asiatic fiind în pragul primei recesiuni din ultimul deceniu.

Pe acest fond, divizia locală a băncii britanice Standard Chartered a informat, în anunţul dat publicităţii ieri, că a sprijinit guvernul regiunii adminis­trative să menţină ordinea socială şi "să protejeze statutul Hong Kong-ului de centru financiar internaţional".

HSBC, cea mai mare bancă britanică, ce derulează operaţiuni importante în Asia, susţine că toate părţile implicate în situaţia din Hong Kong trebuie să rezolve dezacordurile prin co­municare, nu prin violenţă.

Spre deosebire de Standard Chartered, HSBC şi Bank of East Asia nu au făcut referiri la guvern în anunţurile publicate ieri.

Liderul Hong Kong-ului, Carrie Lam, a reiterat marţi că proiectul de lege privind extrădarea este "mort", dar nu l-a retras, aşa cum au cerut protestatarii.

Dacă ar fi adoptat, proiectul de lege le-ar permite autorităţilor locale să reţină şi să extrădeze persoanele căutate pe teritorii cu care Hong Kong-ul nu are acorduri de extrădare, inclusiv China continentală şi Taiwan.

Demonstraţiile împotriva proiectului de lege au izbucnit în martie, devenind tot mai de amploare în această vară, pe măsură ce mişcarea s-a trans­format într-un protest faţă de încercările repetate ale Chinei de a distruge statul de drept din Hong Kong.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS