Abonament gratuit

MASA ROTUNDĂ CÂT DE ECO SUNT PROGRAMELE CASA VERDE ŞI CASA VERDE PLUS / DAN ANGHEL, ROMEPS:"Programul Casa Verde ne-a creat un deficit de imagine"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

"Programul Casa Verde ne-a creat un deficit de imagine"

Programul Casa Verde a creat un deficit de imagine producătorilor de polistiren, a spus Dan Anghel, director în cadrul Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS).

Domnia sa a menţionat: "Am simţit că avem şi vom avea un deficit de imagine în ceea ce priveşte produsul pe care îl comercializăm în România şi în întreaga Europă. Mi se pare că nu este corect că s-au propus nişte materiale în acestă listă a programului Casa Verde. (...) Vrem să combatem acest deficit de imagine pentru o industrie care asigură materia primă pentru termoizolaţie, creează foarte multe locuri de muncă şi creează economii sensibile în cheltuielile cu încălzirea".

În opinia domnului Anghel, este "oarecum nedrept că din cele două produse consacrate pentru termoizolaţia clădirilor de mai bine de 50 de ani, să fie inclusă pe listă vata, cu aură de material eco, spre deosebire de polistiren".

Programul Casa Verde este subfinanţat, iar criteriile privind eficienţa energetică a locuinţelor pentru care se aplică un proiect trebuie să fie foarte clar stabilite în Ghidul de finanţare, a declarat domnul Anghel.

Potrivit domniei sale, zilele trecute ROMEPS a discutat cu oficialii ministerului de resort pe marginea acestui subiect. Dan Anghel a subliniat: "La minister am abordat următorul aspect: care sunt criteriile în baza cărora un material este mai ecologic şi altul - mai puţin ecologic? Discuţia a fost deschisă, absolut rezonabilă, reprezentanţii ministerului şi cei ai Administraţiei Fondului pentru Mediu au promis că vor încerca să revizuiască textul de lege aflat în dezbatere publică. (...) Nu au spus punctual ce vor revizui".

În opinia reprezentantului ROMEPS, dacă se doreşte continuarea acestui program, obiectul final ar trebui să fie economia de energie pentru încălzirea locuinţelor: "Poate fi paradoxal, dar cheltuim mai mulţi bani şi resurse în timpul verii pentru a avea răcoare în case sau la birou, decât iarna ca să avem căldură. Propunerea noastră este să fie indicate criterii foarte clare de eficienţă energetică a locuinţelor care aplică şi sunt acceptate în acest program".

În funcţie de cât de mult se va grăbi ministerul de resort, programul poate fi implementat în acest an, a conchis Dan Anghel, menţionând că specialiştii de la Mediu şi-au propus ca până la finalul acestei luni să finalizeze proiectul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie