MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / EGIDIU HENTES, BANCA INTERNAŢIONALĂ DE COOPERARE ECONOMICĂ:"Volumele necesarului de investiţii cresc"

V. Ribana
Ziarul BURSA #Companii / 19 octombrie 2018

"Volumele necesarului de investiţii cresc"

Realitatea zilei de astăzi demonstrea­ză că interesele naţionale, dar şi problemele economice ale ţărilor se extind cu mult în afara graniţelor teritoriale, conform domnului Egidiu Hentes, vicepreşedinte al Consiliului de Adminis­traţie al Băncii Internaţionale de Cooperare Economică (BICE), care menţionează că, în acelaşi timp, volumele necesarului de investiţii cresc, iar proiectele devin din ce în ce mai complexe.

Domnia sa a precizat: "Acest fapt pune în faţa noastră ca ţel principal găsirea de mijloace mai active care să ne permită să rezolvăm problemele regiunii în care lucrăm. Instituţiile multilaterale de dezvoltare devin în acest context jucători deosebit de importanţi pe pieţele internaţionale. Acţiunea şi iniţiativele lor influenţează în mod direct climatul financiar general".

BICE este o instituţie financiară internaţională cu sediul la Moscova, care funcţionează ca o bancă de dezvoltare în baza unei convenţii multiguvernamentale înregistrată la secretariatul ONU, potrivit domnului Hentes, care adaugă că, în prezent, BICE are opt acţionari ţări membre din Europa şi Asia: Bulgaria, Vietnam, Mongolia, Federaţia Rusă, România, Republica Cehă, Slovacia şi Polonia.

"Noi vedem locul BICE în ecosistemul finanţării dezvoltării ca o bancă parteneră a băncilor naţionale de dezvoltare a ţărilor membre BICE", a spus reprezentantul băncii, precizând că instituţia oferă servicii de clearing reciproc, operaţiuni de conversii valutare, finanţare a comerţului transfrontalier prin participare periodică la credite sindicalizate destinate extinderii producţiei orientate către export, dar şi pentru susţinerea operaţiunilor comerciale ale întreprinderilor şi organizaţiilor din ţările membre.

"În prezent dezvoltăm în mod activ linia noastră de produse specifice finanţării comerţului internaţional, aceasta fiind una dintre principalele priorităţi stabilite în cadrul concepţiei noastre de dezvoltare", a declarat domnul Hentes, adăugând: "Suntem o bancă multifuncţională care îl deserveşte atât pe exportator, cât şi pe importator, în special atunci când ambii provin din ţările membre ale băncii. Oferta noastră de produse specifice finanţării comerţului, inclusiv plăţi şi decontări, oferă un set complet de servicii care le permite acestora să-şi crească nivelul de competitivitate, reducând riscurile şi cheltuielile legate de finanţarea operaţiunilor transfrontaliere".

BICE participă activ la promovarea importatorilor şi exportatorilor către noi pieţe de desfacere, prin colaborarea cu mediul de afaceri din ţările membre, inclusiv cu instituţiile guvernamentale, băncile comerciale, asociaţiile întreprinzătorilor.

Domnul Hentes a subliniat că portofoliul de credite al BICE continuă să crească, iar în prezent acest lucru se realizează în special pe seama finanţării exporturilor, care este principala sarcină a băncii.

"Activitatea noastră pentru finanţarea comerţului se dezvoltă. (...) Sperăm că în anii ce vor urma tendinţele pozitive vor continua şi vom creşte opraţiunile, în special cele legate de finanţarea comerţului transfrontalier, care se constituie ca prioritate a activităţii noastre", a conchis domnul Hentes.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro