ZIARUL BURSA

19 octombrie 2018
"A venit momentul să ne gândim la reînnoirea relaţiilor noastre de cooperare"

MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / INIUSHKIN IGOR, AMBASADA RUSIEI ÎN ROMÂNIA:"A venit momentul să ne gândim la reînnoirea relaţiilor noastre de cooperare"

Alina VasiescuCompanii / 19 octombrie 2018

"Perspectivele extinderii legăturilor comerciale România-Rusia sunt destul de bune" 

Schimburile de mărfuri dintre Rusia şi România au consemnat o scădere des­tul de mare în 2015 şi 2016, însă în 2017 au cres­cut, iar avansul din prima jumătate a lui 2018 este de circa 28%, ceea ce arată un interes reciproc, potrivit domnului Iniushkin Igor, Ministru Consilier la Ambasada Rusiei la Bucureşti.

Domnia sa a afirmat: "Credem că perspectivele sunt destul de bune pentru creşterea legăturilor în diferite domenii, între Rusia şi România.Vrem să includem în acest proces întreprinderile mici si pe cele mari, dar şi camerele regionale de comerţ. Probabil a venit momentul să ne gândim la reîn­noirea relaţiilor noastre de cooperare".

"Relaţiile dintre oamenii de afaceri români şi cei ruşi trebuie realizate direct, nu prin intermediari"

MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / TUDOR AFANASOV, CAMERA DE COOPERARE ECONOMICĂ ŞI CULTURALĂ ROMÂNO-RUSĂ:"Relaţiile dintre oamenii de afaceri români şi cei ruşi trebuie realizate direct, nu prin intermediari"

R.R.Companii / 19 octombrie 2018

Investiţiile străine în Federaţia Rusă au însumat, anul trecut, 278 de miliarde de dolari, potrivit datelor care se regăsesc în îndrumarul de afaceri pentru Federaţia Rusă, postat pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), a afirmat, ieri, Tudor Afanasov, Preşedinte al Camerei de Cooperare Economică şi Culturală Româno-Rusă (CCECRR).

"Volumele necesarului de investiţii cresc"

MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / EGIDIU HENTES, BANCA INTERNAŢIONALĂ DE COOPERARE ECONOMICĂ:"Volumele necesarului de investiţii cresc"

V. RibanaCompanii / 19 octombrie 2018

Realitatea zilei de astăzi demonstrea­ză că interesele naţionale, dar şi problemele economice ale ţărilor se extind cu mult în afara graniţelor teritoriale, conform domnului Egidiu Hentes, vicepreşedinte al Consiliului de Adminis­traţie al Băncii Internaţionale de Cooperare Economică (BICE), care menţionează că, în acelaşi timp, volumele necesarului de investiţii cresc, iar proiectele devin din ce în ce mai complexe.

"Relaţiile economice dintre România şi Rusia sunt de lungă durată"

MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / MURÂCIOV ALEXANDRU VASILIEVICH, UNIUNEA ÎNTREPRINZĂTORILOR ŞI INDUSTRIAŞILOR DIN RUSIA:"Relaţiile economice dintre România şi Rusia sunt de lungă durată"

E.O.Companii / 19 octombrie 2018

Relaţiile economice dintre România şi Rusia sunt de lungă durată, acestea începând încă din 1944, a subliniat Murâciov Alexandru Vasilievich, Vicepreşedinte Executiv al Uniunii Întreprinzătorilor şi Industriaşilor din Rusia, Adjunct al Preşedintelui Consiliului Băncilor din Rusia şi Preşedintele Consiliului Coordonator al Asociaţiei Financiar Bancare pentru Cooperare Euroasiatică.

"Ne confruntăm cu patru domenii tehnologice care deja schimbă lumea"

MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / VARUJAN PAMBUCCIAN, DEPUTAT:"Ne confruntăm cu patru domenii tehnologice care deja schimbă lumea"

EMILIA OLESCUCompanii / 19 octombrie 2018

Ne confruntăm cu patru domenii tehnologice care deja schimbă lumea, este de părere deputatul Varujan Pambuccian, reprezentantul Comunităţii Armene în Parlamentul României. Cele patru domenii sunt robotica indus-trială, inteligenţa artificială, biologia sintetică şi fabricaţia aditivă.

"Avem forţa de muncă şi tehnologia necesare pentru a duce industria mobilei pe piaţa rusă"

MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / IULIU MOLDOVEANU, ASOCIAŢIA CLUBUL ROMÂN DE MOBILĂ:"Avem forţa de muncă şi tehnologia necesare pentru a duce industria mobilei pe piaţa rusă"

A.T.Companii / 19 octombrie 2018

Cifrele arată că ţara noastră reprezintă destul de mult în cadrul Uniunii Europene ca jucător în industria mobilei, fiind al şaselea exportator de mobilă, al optulea producător şi al treisprezecelea consumator, potrivit preşedintelui Asociaţiei Clubului Român de Mobilă, Iuliu Moldoveanu.

"Trebuie să găsim soluţii punctuale la problemele dintre România şi Rusia"

MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / MIHAI IONESCU, ANEIR:"Trebuie să găsim soluţii punctuale la problemele dintre România şi Rusia"

E.O.Companii / 19 octombrie 2018

Dacă vom compara PIB-ul României cu cel al Rusiei vom constata că diferenţa este de 1 la 17, a punctat Mihai Ionescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), care a vorbit în nume personal. Domnia sa a menţionat: "Din punct de vedere al ponderii exporturilor româneşti în Rusia, suntem la circa 1%. Înainte de 1989, piaţa rusă însemna, uneori, 50% din exporturile ţării".

"Îmi doresc ca relaţiile între companiile din Rusia şi România să fie mai puternice"

MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / LIVIU SIMION, VICEPREŞEDINTE UGIR:"Îmi doresc ca relaţiile între companiile din Rusia şi România să fie mai puternice"

R.R.Companii / 19 octombrie 2018

"Lipsa forţei de muncă şi decapitalizarea companiilor - marile probleme ale sectorului construcţiilor" 

După criza prin care a trecut, sectorul construcţiilor se confruntă, astăzi, cu două probleme majore: forţa de muncă şi decapitalizarea societăţilor de construcţii, a afirmat, ieri, Liviu Simion, Vicepreşedintele Uniunii Generale a Indus-triaşilor din România (UGIR România) şi Preşedintele Patronatului Societăţilor din Construcţii (PSC).

"Căutăm un partener în România pentru un consorţiu"

MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / OPARIN DIMITRIE ATICOVICH, SINARA TRANSPORT MACHINES:"Căutăm un partener în România pentru un consorţiu"

Mihai GongoroiCompanii / 19 octombrie 2018

În România este nevoie de reabilitarea infrastructurii de transport feroviar, deoarece ţara noastră nu poate asigura cerinţele de viteză de rulaj ale Uniunii Europene, de 160 km/oră, a afirmat Oparin Dimitrie Aticovich, director-general al Syntera Investment System şi reprezentant al constructorului rus de locomotive şi căi ferate Sinara Transport Machines (STM).

"România are potenţial mare în exportul de mobilă de calitate"

MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / EGOR IVANKOV, DIRECTOR GENERAL SALUS:"România are potenţial mare în exportul de mobilă de calitate"

George MarinescuCompanii / 19 octombrie 2018

Oamenii de afaceri ruşi susţin că relaţiile lor cu partenerii români trebuie să treacă la un nou nivel, din punct de vedere economic, în ciuda problemelor din ultimii ani ivite din aplicarea sancţiunilor economice impuse Federaţiei Ruse de către Uniunea Europeană.

"Este necesară stabilirea unei agende strategice româno-ruse"

MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / VIOREL MARIAN PANĂ, FOST PREŞEDINTE BVB:"Este necesară stabilirea unei agende strategice româno-ruse"

Companii / 19 octombrie 2018

Schimburile comerciale dintre România şi Federaţia Rusă au ajuns, anul trecut, la aproximativ 4 miliarde de dolari, valoare în creştere comparativ cu 2016, când acestea s-au cifrat la 3,3 miliarde de dolari, cu o balanţă pozitivă pentru Rusia - de 1,5-1,6 miliarde de dolari, a afirmat, ieri, Viorel Marian Pană, fost Preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"România şi Rusia vor avea relaţii foarte bune în viitor"

MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / FLORIN LUCA, SECRETAR GENERAL FUNDAŢIA TITULESCU:"România şi Rusia vor avea relaţii foarte bune în viitor"

Vlad DobreaCompanii / 19 octombrie 2018

Vitorul ţărilor noastre depinde de înţelegerea comună a situaţiei actuale şi de acţiunile noastre pozitive, care trebuie să fie "out of the box", consideră Florin Luca, Secretar General al Fundaţiei Titulescu, care adaugă: "Un prim pas ar fi să ne imaginăm cum am putea trece de la abordarea actuală pe linie de securitate, ce are o orientare exclusiv militară, către o abordare capitalistă, care este mai profitabilă pentru toţi actorii care se află sau vin jurul Mării Negre".

"Ne propunem să furnizăm absolvenţi care să răspundă nevoilor mediului de afaceri"

MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / DOREL PARASCHIV, ASE:"Ne propunem să furnizăm absolvenţi care să răspundă nevoilor mediului de afaceri"

A.T.Companii / 19 octombrie 2018

Academia de Studii Economice îşi doreşte să consolideze relaţia pe care o are cu mediul de afaceri şi să furnizeze candidaţi absolvenţi cu cele mai bune capacităţi pentru a răspunde cât mai bine nevoilor de pe piaţa muncii, a declarat Dorel Paraschiv, Profesor Doctor Universitar în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE).

Tunisia reintră în ofertele de pe piaţa românească

CORESPONDENŢĂ DIN TUNISIATunisia reintră în ofertele de pe piaţa românească

Adelina ToaderCompanii / 19 octombrie 2018

Christian Tour introduce zboruri charter către Tunisia 

Vacanţele pe coasta mediteraneană a Tunisiei revin în ofertele agenţiilor de turism din ţara noastră, după o absenţă de trei ani.

Amintim că, în 2015, au avut loc două atacuri jihadiste, unul la Muzeul Naţional Bardo din Tunis şi altul vizând o staţiune de pe plaja tunisiană, în urma cărora 59 de turişti străini şi o gardă tunisiană şi-au pierdut viaţa.

Probleme cu corpul profesoral

STUDIU CU REZULTATE PREVIZIBILEProbleme cu corpul profesoral

O.D.Cultură / 19 octombrie 2018

Învăţământul autohton are multe probleme, inclusiv una legată de modul cum văd evoluţia societăţii mulţi dintre profesori. Un studiu realizat de cercetători ai Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj a oferit rezultate îngrijorătoare, dar previzibile pentru toţi cei care au intrat în contact cu procesul educaţional, indiferent de palierul la care acesta se desfăşoară.

Legea offshore, un proiect controversat

ANRM ŞI MFP NU DEŢIN INFORMAŢII CONCLUDENTELegea offshore, un proiect controversat

GEORGE MARINESCUCompanii / 19 octombrie 2018

PSD şi ALDE au anunţat că au ajuns la un acord privind proiectul legii ce stabileşte modul de explorare şi exploatare în perimetrele offshore din Marea Neagră. Conform declaraţiei liderului social-democraţilor din Camera Deputaţilor, Daniel Suciu, partenerii de coaliţie au stabilit ca 50% din cantitatea de gaze naturale ce va fi extrasă din Marea Neagră să fie tranzacţionată pe bursa din ţara noastră şi ca investiţia făcută de companiile din domeniu în segmentul upstream să beneficieze de o deducere de maximum 30% din impozitul pe venitul suplimentar.

Peste o treime din rulaj, asigurat de titlurile OMV Petrom

BVBPeste o treime din rulaj, asigurat de titlurile OMV Petrom

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 19 octombrie 2018

BET-NG, singurul indice în creştere 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de tranzacţionare de joi, deprecieri pentru opt dintre cei nouă indici, singura apreciere fiind consemnată de către indicele energetic BET-NG, a cărui cotaţie a înregistrat un avans minor de 0,15%.

Pictura lui Ghenie şi tocătorul lui Banksy

PLASAMENTE ALTERNATIVEPictura lui Ghenie şi tocătorul lui Banksy

Marius TiţaInvestiţii Personale / 19 octombrie 2018

Arta de avangardă este căutată şi atunci când este găsită este plătită cu preţuri mari şi foarte mari. Şi nu numai arta, nu numai creaţiile în sine, ci tot ce ţine de această parte frumoasă a artelor frumoase este căutat şi apreciat. Mai ales că avem şansa ca mulţi români să fie implicaţi, în avangarda artistică şi culturală iar Bucureştiul este în echipa condusă ferm de Paris, a oraşelor unde s-au făcut fapte, publicaţii şi creaţii de avangardă. Încă înainte de Primul Război Mondial, avem la Bucureşti astfel de momente istorice, recunoscute şi apreciate de străini.

Limitarea îndatorării populaţiei este prea timidă şi vine prea târziu

PÂNĂ CÂND ÎŞI MAI POATE DECLINA BNR RESPONSABILITATEA?Limitarea îndatorării populaţiei este prea timidă şi vine prea târziu

Călin RecheaMacroeconomie / 19 octombrie 2018

Banca Naţională a României a făcut un nou "spectacol" de relaţii publice, de această dată prin anunţarea unor limite de îndatorare pentru creditele acordate populaţiei. Conform noilor norme, nivelul maxim de îndatorare pentru creditele în lei va fi de 40% din venitul net, iar pentru creditele în valută de 20%.

Cine ne îndepărtează de Uniunea Europeană

Cornel CodiţăEditorial / 19 octombrie 2018

Cornel Codiţă

Fără să îşi fi turnat ceară în urechi, ori să se fi legat de vreunul dintre catargele navei România, rătăcind la întîmplare printr-o pădure de primejdii mai fioroase decît Scilla şi Caribda, românii, mă rog, mai bine de jumătate dintre ei, nici măcar nu vor să audă cîntecele fermecate ale frumoasei sirene numită Uniunea Europeană. Au fost loviţi de un fel de surditate selectivă. Cum fenomenul s-a lăţit binişor în ultimii doi ani, lumea se întreabă: cine e de vină? Iar răspunsul se oferă singur, la îndemînă. Păi, ce ni s-a întîmplat nouă în ultimii doi ani şi mai bine? Aţi ghicit! Guvernarea PSD! Concluzia se impune, deci, de la sine: PSD-ul ne îndepărtează de Uniunea Europeană. Trec peste sic hoc ergo propter hoc că, la urma urmei, n-a introdus nimeni proba de logică formală la angajarea copiştilor cu cîrca numiţi gongoric în lumea sălbatică a presei din România, "ziarişti". Dar, dacă nu logica, atunci măcar "flerul" ar trebui să ne îndemne să căutăm cheia nu doar sub felinarul care pîlpîie generos în vîrful parului de la colţul uliţei, ci şi mai încolo, undeva, unde foarte probabil am pierdut-o, în cotloanele întunecoase ale istoriei rătăcirilor noastre colective, mai vechi şi mai noi.

Ediţia din 19.10.2018
Ediţia din 10.07.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
Petrolexportimport intră în faliment

Petrolexportimport intră în faliment

A.I.Companii / 19 octombrie 2018

Petrolexportimport (PEI), companie înfiinţată acum 70 de ani, având ca principal obiect de activitate exportul petrolului şi al tuturor derivatelor petrolifere, intră în faliment, se arată într-un comunicat al companiei remis Bursei de Valori...

Vacanţe şi maşini, plătite cu bitcoin

Vacanţe şi maşini, plătite cu bitcoin

Companii / 19 octombrie 2018

Procesatorul de plăţi electronice Netopia Payments a anunţat un nou parteneriat cu Grup West, dealer auto şi operator de turism din vestul ţării, prin care clienţii acestuia vor avea la dispoziţie soluţii moderne de plată atunci când...

MACRO NEWSLETTER 19 Octombrie 2018

MACRO NEWSLETTER 19 Octombrie 2018

Macroeconomie / 19 octombrie 2018

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au temperat creşterea anuală în septembrie 2018, până la 2,4%, de la 2,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după un avans de 0,7% în luna anterioară.

Parteneriat economic strategic cu EAU

Parteneriat economic strategic cu EAU

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 19 octombrie 2018

Turneul din Turcia şi Emiratele Arabe Unite (EAU) efectuat de prim-ministrul Viorica Dăncilă şi de minis-trul de externe Teodor Meleşcanu, ne aduc un nou parteneriat. Şi nu orice fel de parteneriat, ci unul strategic... după model american.

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii