MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / IULIU MOLDOVEANU, ASOCIAŢIA CLUBUL ROMÂN DE MOBILĂ:"Avem forţa de muncă şi tehnologia necesare pentru a duce industria mobilei pe piaţa rusă"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 19 octombrie 2018

"Avem forţa de muncă şi tehnologia necesare pentru a duce industria mobilei pe piaţa rusă"

Cifrele arată că ţara noastră reprezintă destul de mult în cadrul Uniunii Europene ca jucător în industria mobilei, fiind al şaselea exportator de mobilă, al optulea producător şi al treisprezecelea consumator, potrivit preşedintelui Asociaţiei Clubului Român de Mobilă, Iuliu Moldoveanu.

Domnia sa a declarat: "Legat de tradiţionala relaţie din industria de mobilă dintre România-Rusia, cifrele din acest moment arată destul de diferit. Dacă ne uităm la date, în perioada post decembristă, în 1991, din total de export mobilă de 396 milioane de dolari, 12% se exporta în Rusia, undeva la 46 milioane de dolari, în 2017, din totalul exporturilor în valoare de 2,421 miliarde, în Rusia de exportă 15 milioane dolari, adică 0,6%. Este un decalaj imens între ceea ce putem să facem şi unde suntem în acest moment". Iuliu Moldoveanu a precizat că doreşte să încurajeze modul de lucru între companiile româneşti şi companiile ruse.

"Avem forţa de muncă şi tehnologia necesare pentru a putea duce în continuare această industrie şi aceste produse ale noastre care sunt foarte bune pe o piaţă imensă cum este cea a Rusiei", a adăugat preşedintele Clubului Român de Mobilă. În plus, potrivit domniei sale, industria noastră de mobilă are un standard al calităţii bun, dar din diverse motive nu este recunoscut în partea estică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2023
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7387
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1570
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7500
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.7786

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb