MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / MIHAI IONESCU, ANEIR:"Trebuie să găsim soluţii punctuale la problemele dintre România şi Rusia"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 19 octombrie 2018

"Trebuie să găsim soluţii punctuale la problemele dintre România şi Rusia"

Dacă vom compara PIB-ul României cu cel al Rusiei vom constata că diferenţa este de 1 la 17, a punctat Mihai Ionescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), care a vorbit în nume personal. Domnia sa a menţionat: "Din punct de vedere al ponderii exporturilor româneşti în Rusia, suntem la circa 1%. Înainte de 1989, piaţa rusă însemna, uneori, 50% din exporturile ţării".

În general, calitatea mărfurilor, preţul, funcţiunea acestora reprezintă cei mai importanţi factori care sunt luaţi în seamă în cazul comerţului internaţional, evidenţiază Mihai Ionescu, adăugând că, în cazul relaţiilor comerciale dintre Româ-nia şi Rusia, aceşti factori ocupă un loc secundar, în top aflându-se mentalitatea cumpărătorilor, sătui de fosta piaţă CAER: "Cumpărătorii îşi doresc mărfuri occidentale, chiar dacă multe dintre mărfurile noastre sunt net superioare. Din păcate, şi din punct de vedere al finanţării producţia românească este la început de drum, nu are capital".

Din păcate, firmele româneşti exportatoare nu pot face faţă cerinţelor partenerilor ruşi, care încearcă să aducă mărfuri de la noi la ei, în principal în retail, exportatorii noştri trrebuind să-şi vămuiască mărfurile, să exporte câteva produse şi eventual să încaseze banii la livrare, a mai spus domnul Ionescu, concluzionând: "Trebuie să găsim soluţii punctuale la toate aceste probleme şi le vom găsi".

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro