MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / MURÂCIOV ALEXANDRU VASILIEVICH, UNIUNEA ÎNTREPRINZĂTORILOR ŞI INDUSTRIAŞILOR DIN RUSIA:"Relaţiile economice dintre România şi Rusia sunt de lungă durată"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 19 octombrie 2018

"Relaţiile economice dintre România şi Rusia sunt de lungă durată"

Relaţiile economice dintre România şi Rusia sunt de lungă durată, acestea începând încă din 1944, a subliniat Murâciov Alexandru Vasilievich, Vicepreşedinte Executiv al Uniunii Întreprinzătorilor şi Industriaşilor din Rusia, Adjunct al Preşedintelui Consiliului Băncilor din Rusia şi Preşedintele Consiliului Coordonator al Asociaţiei Financiar Bancare pentru Cooperare Euroasiatică.

Domnia sa a menţionat, însă, că în ultimul timp, din motive cunoscute, nu putem spune că această cooperare creşte. "Schimbul de mărfuri nu este atât de ridicat, nu corespunde cu potenţialul economic. Sancţiunile reciproce dintre cele două părţi nu sunt benefice relaţiilor economice bilaterale", a subliniat domnul Vasilievich. Acesta a precizat că business-ul din cele două ţări caută căi pentru dezvoltarea programelor care să aibă beneficii, aşa cum există relaţii economice care se dezvoltă în ţări precum Italia, Austria şi altele.

"În ţara noastră se pot găsi foarte multe resurse", a adăugat domnia sa, precizând că Rusia are reprezentanţă bună în România, prin companii ca Lukoil, OMV Petrom sau TMK Artrom: "Avem relaţii foarte bune cu ţări precum Germania, care are 6000 de întreprinderi pe piaţa rusească. Companiile care au lucrat cu Rusia continuă să-şi desfăşoare activitatea pe piaţa rusească, pentru că au înţeles că de aici se pot scoate bani frumoşi".

Din păcate, Rusia a scăzut comunicarea cu Europa, dar a crescut-o cu China, conform domniei sale. "Avem programe pe care le putem propune firmelor din România, Rusia se descurcă foarte bine în domeniul tehnologic, în sfera energiei nucleare, am avut o creştere de 40% în producţia de cereale, iar indicatorii economici sunt destul de buni - rată a şomajului scăzută, inflaţie mică etc.", a mai spus domnia sa, conchizând că Rusia este o ţară deschisă ştiinţei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. toti romanii mictioneaza cu spor pe Rusia ... le-a ajuns jumatate de secol de comunism si bolsevism ... degeaba promovati o apropiere Rusia - Romania in cheie PSD-ista si ALDE-ist ... Rusia sa crape si sa se rupa in bucati! E UNICA SI SINGURA CALE PENTRU O LUME MAI CURATA SI MAI BUNA!

Atenţiune!
Mâine BURSA publică
Pfizergate!
• Informaţii inedite
• Declaraţii obţinute în exclusivitate BURSA

BURSA
APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6739
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1301
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8294
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4100

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb