MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / VARUJAN PAMBUCCIAN, DEPUTAT:"Ne confruntăm cu patru domenii tehnologice care deja schimbă lumea"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii / 19 octombrie 2018

"Ne confruntăm cu patru domenii tehnologice care deja schimbă lumea"

Ne confruntăm cu patru domenii tehnologice care deja schimbă lumea, este de părere deputatul Varujan Pambuccian, reprezentantul Comunităţii Armene în Parlamentul României. Cele patru domenii sunt robotica indus-trială, inteligenţa artificială, biologia sintetică şi fabricaţia aditivă.

Potrivit domniei sale, noi nu suntem în a patra revoluţie industrială, ci în cea de-a treia.

Primii roboţi industriali au apărut în industria auto japoneză, iar domeniul care preferă aceste tendinţe este agricultura, unde există tractoare electrice şi alte utilaje inteligente. "Începe să se dezvolte o părticică din «agricultura de precizie», atât din punct de vedere al recoltelor, cât şi al costurilor", a precizat domnul Pambuccian, anunţând că McDonald's lucrează la un robot care să pună cartofii la prăjit şi în pungi, fapt care va conduce la eliminarea unei mari părţi din forţa de muncă. Conform domniei sale, costurile cu un echipament robotic sunt mult mai mici decât salariile pe un an pentru un angajat care prestează aceeaşi muncă.

Printre altele, Varujan Pambuccian a mai spus că lovitura cea mare a fost dată de China, în domeniul construcţiilor, chinezii construind primele lor locuinţe sociale în 24 de ore, utilizând imprimantele 3D. Şi Olanda foloseşte această metodă, iar oamenii care lucrea-ză în domeniu sunt extrem de puţini.

De asemenea, aceste tipuri de tehnologii sunt folosite şi în sănătate, fiind printată prima vezică urinară, cu celule umane, şi transplantată în organismul pacientului. Acum se lucrează la un rinichi, acest segment având o miză foarte mare, 70% din cererea de organe fiind pentru rinichi, a subliniat deputatul. Acesta a amintit şi faptul că a fost realizată prima celulă sintetizată care are un ADN cu şase litere în numele său, în loc de patru.

Nu în ultimul rând, în anul 2013 a fost fondată o firmă care produce plante fosforescente, scopul final fiind realizarea de copaci fosforescenţi care să lumineze străzile, reducându-se, astfel, chitanţa la iluminatul public. În fashion, sunt folosite materiale biologice sintetice din anul 2011.

În tot acest context, potrivit lui Varujan Pambuccian, viitorul nu va arăta deloc bine, iar noi nu suntem nicăieri pe această hartă a ţărilor din era digitală, care lucrează cu industria inteligentă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si ce legatura au toate acestea in relatia Rusia - Romania domnule Pambuccian ? Cu tot respectul, dar Rusia nu mai poate fi de incredere nici macar in industria spatiala !!! Ati vazut cate accidente s-au intamplat recent, acum 2 saptamani abia si-au salvat viata cei 2 cosmonauti ce incercau sa ajunga pe SSI ... Cunoasteti un domeniu al tehnologiilor de varf actuale din Rusia, dincolo de domeniul militar si cu care ar fi dispusi sa colaboreze cu romanii ??!!?? Restul sunt PALAVRE (de tipul gargarei ce o face ministrulul lor de externe LAVROV)!!!

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro