"Microsoft" şi"HP" oferă Guvernului soluţii IT performante

MONICA TĂNĂSACHE
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 aprilie 2004

România este una din ţările Europei Centrale şi de Est care a adoptat o strategie avansată pentru modelul e-guvernare, strategie ale cărei obiective sînt stimularea creşterii economice, susţinerea integrării în UE şi oferirea de servicii publice integrate în sistemul electronic.

Cele trei proiecte guvernamentale realizate de echipe de specialişti din cadrul companiilor "Microsoft" şi "HP" sînt portalul "Government Gateway", la care a participat şi compania "Softwin", informatizarea şedinţelor de guvern şi viza on-line.

Viziunea "Microsoft" asupra programului e-government este să ofere sectorului public un sis-tem de conducere a societăţii informatizate prin intermediul celor mai bune programe, care să asigure servicii accesibile în orice moment, de oriunde şi prin intermediul oricărui tip de echipament de calcul.

"Microsoft" se angajează într-o serie de iniţiative strategice în domeniul educaţiei, administraţiei locale, apărării, impozitelor, serviciilor sociale etc.

Un partener apropiat instituţiilor guvernamentale s-a dovedit a fi şi compania "HP", pe baza principiului implementării de soluţii "centrate pe cetăţean", a adoptării celor mai bune soluţii conform standardelor în domeniul IT şi a modelelor financiare inovatoare asemenea parteneriatelor public-privat şi a sistemelor flexibile COT ("Construcţie-Operare-Transfer") care fac aceste soluţii accesibile.

În cadrul conferinţei cu tema "Soluţii IT pentru guverne în secolul XXI", specialiştii din cadrul companiilor "Microsoft" şi "HP" au oferit informaţii asupra instrumentelor de "securitate şi identificare informatizată", precum şi a metodelor inovatoare de abordare, în vederea obţinerii unei infrastructuri sigure şi eficiente pentru implementarea soluţiilor de consolidare şi continuitate în activităţile specifice din sectorul public.

În cadrul dezbaterii au fost abordate aspecte precum: E-government şi servicii publice prin intermediul Internetului, semnătura digitală, sisteme de asistare în luarea deciziilor la nivel guvernamental, dezvoltarea Serviciilor Web orientate pe Standarde Publice, servicii de înaltă disponibilitate a infrastructurii hardware şi soluţii de centralizare a resurselor IT în sectorul public.

Atît "Microsoft", cît şi "HP", lideri în industria IT, care dezvoltă de peste 20 de ani o strînsă cooperare sub egida programului "Frontline Partnership", sînt parteneri de încredere ai guvernelor din întreaga lume.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro