Minerii de criptomonede, refuzaţi de compania de furnizare a energiei electrice din Islanda

M.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări #Energie / 9 decembrie 2021

Minerii de criptomonede, refuzaţi de compania de furnizare a energiei electrice din Islanda

Confruntată cu o criză de generare a energiei electrice, Landsvirkjun, principala companie de utilităţi din Islanda, a redus de marţi cantităţile de energie furnizate consumatorilor industriali din sectoare intensive şi a început să refuze orice solicitări noi de contracte de furnizare pentru companiile care minează criptomonede, scriu Bloomberg şi Zerohedge.com.

Bloomberg arată că reducerea cantităţilor de energie furnizate se aplică pentru contractele pe termen scurt şi că această criză de generare a fost cauzată de nivelurile scăzute ale rezervelor din lacurile hidrocentralelor - principala sursă de energie electrică din Islanda -, de o defecţiune la o centrală şi de o întârziere în obţinerea de energie de la un producător extern. Totodată, cererea de energie a fost pe vârf în debutul săptămânii.

Cei mai mari consumatori de energie din Islanda sunt fabricile de aluminiu care beneficiază de energia ieftină şi care au în general contracte pe termen lung. Însă o industrie care şi-a făcut mai recent intrarea în Islanda este cea a criptomonedelor, atrasă întocmai de energia ieftină necesară minării de noi monede virtuale în condiţiile în care cererea pentru aceste active şi preţurile au crescut masiv în ultimul an.

După cum scrie Bloomberg, Hive Blockchain Technologies Ltd din Canada, Genesis Mining Ltd din Hong Kong şi Bitfury Holding BV sunt doar trei din companiile care şi-au făcut sediu în Islanda pentru a mina criptomonede.

Toate solicitările de contracte noi pentru clienţii care au ca activitate minarea de monede electronice sunt însă acum respinse de Landsvirkjun, conform reprezentanţilor companiei.

Circa 73% din consumul de electricitate al Islandei este acoperit de hidrocentrale, restul fiind acoperit din energie geotermală.

"În ultimii câţiva ani, Islanda a devenit paradisul energiei verzi pentru Bitcoin datorită energiei ieftine din surse hidro şi geo", scrie la rândul său zero­hedge. com.

Problemele de generare din Islanda sunt totuşi aşteptate să fie rezolvate până la finalul acestei săptămâni.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Da, asa trebuie sa faca toata lumea. Cand pretul energiei electrice este triplu si sunt pericole de blackouts continentale, criptominerii TREBUIE interzisi.

    1. Tu de ce nu semnezi Stalin?

      Make love, not war!

      Trebuie taxati in moneda pe care o "mimeaza". La paritatea anycoin/kWh.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

09 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9050
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7905
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0290
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8089
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5907

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro