Ministrul Sportului, rezervat în privinţa repornirii competiţiilor

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 14 mai 2020

Ionuţ Stroe: "Este încă devreme să vorbim despre reluarea competiţiilor. Deocamdată se vor desfăşura doar antrenamentele, pe care o estimăm cumva la o lună de zile".

Ionuţ Stroe: "Este încă devreme să vorbim despre reluarea competiţiilor. Deocamdată se vor desfăşura doar antrenamentele, pe care o estimăm cumva la o lună de zile".

Mişcarea sportivă autohtonă nu are niciun motiv de optimism. Reintrarea în normal este mult mai grea decât se anticipa la momentul întreruperii tuturor competiţiilor. Mesajul oficialităţilor este destul de clar.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că deocamdată nu se poate vorbi despre reluarea competiţiilor, urmând a se desfăşura doar antrenamentele: "Este încă devreme să vorbim despre reluarea competiţiilor. Deocamdată se vor desfăşura doar antrenamentele, pe care o estimăm cumva la o lună de zile. După aceea vom putea trece şi la reluarea competiţiilor. În privinţa spectatorilor, va trebui să ne mulţumim doar cu urmărirea competiţiilor sportive la televizor. Cu cei de la fotbal am avut un dialog consistent, au fost cei mai insistenţi. Şi-au asumat ordinul şi condiţiile impuse de noi. Probabil că după data de15 cluburile din Liga I îşi vor relua antrenamentele. Testul Covid se va face de 3 ori, în ziua 7 şi 14....va fi testul PCR, Cluburile pot intra în cantonament din prima zi şi vor rămâne în cantonament, dacă situaţia ne va permite, vom putea relaxa măsurile. Am făcut referiri la o lună de competiţie şi una de pregătiri. Până la 25 mai-1 iunie, vom putea avansa un calendar privind reluarea competiţiilor. Nu vreau să risc să avansez o dată. Depindem de lucruri pe care le cunoaştem mai puţin acum. Dacă am făcut referiri la o lună de pregătiri, hai s-o gândim în felul ăsta. Există o sincronizare cu celelalte campionate europene, astfel încât la data de 20 iulie să finalizăm şi să trimitem echipele în cupele Europei".

Minstrul a mai spus că sportul se redeschide treptat după 15 mai: "Dorim să redeschidem cât mai multe discipline sportive, dar o vom face gradual şi cu multă precuaţie. Totul este calculat, anticipat, nu la mica înţelegere sau după ureche. Am pregătit împreună cu Ministerul Sănătă ii cadrul în care se va face sport după 15 mai, el va fi analizat din 2 în 2 săptămâni. Din data de 15 mai se vor relua mai multe sporturi în aer liber şi individual. Aeronautica, alpinismul, atletismul, probele de alergare, automobilismul, kaiacul, canotajul, ciclismul, echitaţia, golful, kartingul, motociclismul, tenisul individual, tir cu arcul, bărci cu vele şi pregătirea fizică generală".

Conform ministrului, la bazele sportive trebuie să se facă un control, să se măsoare temperatura la intrare în bază, sportivii să fie trecuţi într-un tabel la intrare, accesul trebuie să fie permis în funcţie de capacitatea bazei pe baza unor programări prealabile. Deplasarea de la şi către locul de pregătire trebuie să se facă respectând măsurile de protecţie generală. La locul de antrenament trebuie să fie pregătite măsuri de igienizare. Se va permite practicarea activităţilor sportive doar pe terenuri în aer liber, iar tot ce ţine de practicare în săli, baloane, pentru moment este restricţionată. Pe parcursul antrenamentelor trebuie să fie menţinută o distanţă între participanţi. Echipamentul sportiv (bicicletă, rachetă de tenis) trebuie să fie folosit de o singură persoană şi trebuie dezinfectat înainte de a trece de la un sportiv la altul. Pe un teren de tenis va fi permis accesul a cel puţin trei participanţi, nu va fi permis accesul copiilor de mingi sau schimbul de terenuri.La canotaj sunt permise doar probele cu o singură persoană în ambarcaţiuni.

Trebuie să recunoa tem că tot ceea ce prezintă ministrul nu prea mai seamănă cu sportul pe care îl tiam, controalele putând dura mai mult decât problele în sine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2444
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8603
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.8836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro