Abonament gratuit

Modificările climatice, "prioritatea" Guvernului britanic în 2020

B.F.
Internaţional /

Modificările climatice, "prioritatea" Guvernului britanic în 2020

Lupta împotriva modificărilor climatice va fi "prioritatea" Regatului Unit în 2020, a declarat vineri şefa delegaţiei britanice la COP25, la Madrid, în urma triumfului lui Boris Johnson, pentru AFP.

"Premierul a vorbit despre angajamentul nostru legal faţă de neutralitatea carbonului pe treptele Downing Street noaptea trecută (joi). Eu mă aflu sub autoitatea sa, iar asta va fi prioritatea mondială numărul unu anul viitor", a declarat Claire O'Neill, care va prezida a 26-a Conferinţă ONU în lupta împotriva modificărilor climatice (COP26) în noiembrie 2020, la Glasgow.

Cei aproximativ 200 de semnatari ai Acordului de la Paris s-au reunit de două săptămâni în capitala spaniolă, îndemnaţi din toate părţile să lupte mai rapid şi mai puternic împotriva modificărilor climatice, care intensifică deja catastrofele în lume.

Însă această COP25 nu se va ridica la înălţimea urgenţei reclamate.

Toate aşteptările vizează de-acum COP26 care este, potrivit Acordului de la Paris, cea la care statele este necesar să-şi prezinte noile angajamente în vederea reducerii emisiilor de gaze de seră.

Plebiscitat de alegătorii britanici, premierul conservator în exerciţiu Boris Johnson s-a angajat să întoarcă odată pentru totdeauna spatele Uniunii Europene (UE) la sfârşitul lui ianuarie.

El a fost primit la Palatul Buckingham, unde regina Elizabeth a II-a l-a însărcinat să formeze un nou Guvern, la doar câteva ore după ce a obţinut o majoritatea parlamentară de o amploare pe care conseratorii nu au mai cunoscut-o din 1987, în timpul lui Margaret Thatcher.

Însă, imediat, Brexitul nu se schimbă cu nimic, din cauza perioadei de tranziţie, prevăzută până la sfârşitul lui 2020.

Unii observatori îşi exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că autorităţile britanice nu vor fi în măsură să acorde întreaga atenţie necesară pregătirii acsteo COP26 crucială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

10 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8359
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1129
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4883
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3702
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.7021

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie