MOŢIUNE DE CENZURĂPSD, pregătit să demită guvernul Cîţu

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 23 iunie

PSD, pregătit să demită guvernul Cîţu

Parlamentarii social-democraţi vor depune, astăzi, moţiunea de cenzură împotriva guvernului Cîţu, conform declaraţiilor din ultimele zile ale liderilor PSD. Conform unor surse social-democrate, textul moţiunii a fost discutat cu sindicatele şi patronatele şi nu a suferit mari modificări faţă de cel prezentat public, săptămâna trecută, de liderul PSD.

Moţiunea de cenzură intitulată "România eşuată. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîţu" este semnată de toţi cei 110 deputaţi ai PSD şi de cei 47 senatori social-democraţi.

"Am ales să mergem cu o moţiune de cenzură din partea PSD, în calitate de cel mai mare partid de opoziţiei, semnată doar de parlamentarii noştri. Moţiunea nu este semnată de deputaţii şi senatorii din partea Alianţei pentru Unirea Românilor şi nici de parlamentarii neafiliaţi, dar am avut discuţii cu aceştia şi ne-au asigurat că vor susţine prin vot documentul respectiv în plenul reunit al Parlamentului. Ne aşteptăm ca moţiunea să fie votată şi de majoritatea membrilor grupului minorităţilor parlamentare", ne-au spus surse din cadrul PSD.

Faţă de demersul social-democraţilor, liberalii au decis, ieri, în şedinţa Biroului Executiv, ca toţi parlamentarii PNL să asigure prezenţa cvorumului la moţiunea de cenzură, dar să stea în bănci în momentul votării.

"Am luat decizia să fim prezenţi la dezbaterea moţiunii de cenzură şi să nu votăm, astfel încât să arătăm lipsa de majoritate şi gratuitatea acestui demers politicianist al PSD", a declarat, ieri, Ludovic Orban, preşedintele PNL.

Conform autorilor textului moţiunii de cenzură, guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare şi ia măsuri pe baza unor împrumuturi masive pentru care plăteşte dobânzi mari. Toate aceste lucruri s-au reflectat negativ în traiul zilnic al cetăţenilor, deoarece "preţurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit, facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esenţiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe", afirmă social-democraţii.

Ei amintesc faptul că în acelaşi timp alocaţiile copiilor, salariile şi pensiile sunt îngheţate şi antreprenorii se plâng că statul nu le plăteşte lucrările efectuate.

"Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Şi atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: ce aţi făcut cu banii, domnule Cîţu? Aţi scumpit viaţa oamenilor ca să puteţi trăi voi pe picior mare! (...) Asta aţi făcut! Domnule Cîţu, sunteţi în fruntea celei mai proaste guvernări economice din ultimii 30 de ani! În timp ce camarila politică şi firmele de partid au profituri grase, majoritatea românilor îşi văd redusă în fiecare secundă puterea de cumpărare", arată autorii moţiunii de cenzură.

În textul documentului care va fi depus astăzi la Parlament se menţionează că în guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR au crescut preţurile la alimentele de bază, la medicamente şi utilităţi cu peste 10%, că Banca Naţională a României a anunţat o dublare a inflaţiei pentru anul 2021, căbanii publici au fost direcţionaţi exclusiv administraţiilor locale conduse de partidele din arcul guvernamental, că din cele 57 de măsuri pentru IMM-uri scrise în programul de guvernare, 55 au fost anulate.

"Miliardul de euro fluturat IMM-urilor în campania electorală s-a transformat în cea mai sinistră minciună. Doar o treime din firme au primit banii pentru capital de lucru. Iar Măsura 3 - capital de investiţii este anulată cu totul. 28.000 de antreprenori au fost transformaţi în infractori de către inconştientul ministru-hacker Năsui. (...) Pierderile generate de anularea Măsurii 3 sunt 10.000 de locuri de muncă şi 300 de milioane de euro doar din taxe pe salarii în următorii 5 ani. Între timp, antreprenorii care au menţinut angajaţii şi au plătit taxele, în speranţa ajutorului de la stat, primesc somaţii de plată de la ANAF", se mai arată în textul moţiunii de cenzură.

În document se mai face referire la oprirea de către Ministerul Economiei a programelor de promovare la export şi de internaţionalizare a firmelor româneşti, de creşterea dezechilibrului balanţei comerciale, de majorarea cu 44% a numărului firmelor radiate în primele patru luni ale anului 2021 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Autorii moţiunii acuză guvernul că a transformat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) într-un plan de sărăcire programată. "Aţi prezentat un vis numit pompos Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Un plan care trebuia să fie pentru România şi pentru toţi românii a fost confiscat pentru interese economice ale grupurilor voastre clientelare, cu alocări impresionante pentru firme de casă sau pentru administraţiile conduse de reprezentanţii PNL-USR-PLUS-UDMR. România va plăti mai mulţi bani la bugetul UE şi va rambursa peste 15 miliarde euro pentru ca banii din PNRR să ajungă în buzunarele clientelei voastre politice. Aţi propus un plan, ţinut de altfel secret de voi, apostolii transparenţei, un plan în care banii se duc discriminatoriu şi inechitabil preponderent spre judeţe bogate, generând o polarizare economică excesivă. Sacrificaţi peste 60% din teritoriul naţional, deşi toţi vor contribui la returnarea lor: şi moldoveni, şi oltenii, şi muntenii", se mai arată în textul moţiunii de cenzură.

Printre acuzele aduse guvernului se mai numără proasta gestionare a sistemului public de sănătate în timpul pandemiei, restricţiile impuse haotic, dar şi eşecul campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid 19.

Pentru toate aceste motive, social-democraţii consideră că guvernul Cîţu trebuie demis de Parlament. Pentru ca guvernul Cîţu să fie demis, trebuie ca moţiunea de cenzură să fie votată de 50%+1 din numărul total de senatori şi deputaţi. Adică din cei 466 parlamentari, atât cât are Legislativul actual, moţiunea trebuie votată de 234 parlamentari.

Opinia Cititorului ( 13 )

 1. chiar nu ma intereseaza . ce vine in loc ? de 30 de ani toti joaca acelasi teatru pentru prosti . cand sint in opozitie arata cu degetul spre putere si ne povestesc ce vedem si noi . cand sint la putere ceilalti fac la fel , dar nici unul nu pateste nimic dupa acuzatiile grave de jaf pe care si le fac unii altora . de ce nu-si fac plangeri la parchet la dna etc ? pentru ca sint intelesi sa se roteasca la putere . oamenii cu ceva minte nu ar mai trebui sa mai mearga la vot . mai ales dupa venirea lui Satan la putere in 2004 , oamenilor li s-a dat mereu sa aleaga intre cancer si sida , sa se aleaga ei intre ei si sa se mai cheltuie bani degeaba pentru alegeri ca oricum iese tot ce vor ei .vreti sa stiti rezultatul alegerilor viitoare ? uitati-va pe sondajele vizate de securitate si cu care vor sa obisnuiasca lumea cu ele . vedeti , a iesit conform sondajelor !

  1. Domnule Ciolacu.Lasati Jocurile Politice care seamana cu jocul HOTUL si VARDISTII. In Romania IOHANNIS si Actuala COALITIE au INSTAURAT DICTATURA.Avand majoritatea in Parlament,actuala Coalitie nu mai respecta CONSTITUTIA si LEGILE TARII.GUVERNUL conduce DISCRETIONAR,se imprumuta sume ENORME care o sa aduca Tara in INCAPACITATE de Plata iar Romania este condusa nu de Parlament ci de Guvern prin ORDONANTE de URGENTA. Tara este bantuita de INUNDATII NEMAIVAZUTE,Romanii devin tot mai SARACI,iar IOHANNIS se plimba ca PASA prin LOBODA si le spune Europenilor ca Romania nu mai poate de bine.Interlopii au acaparat INSTITUTIILE de FORTA ale Statului,ECONOMIA este in COLAPS,iar CATU,spune ca traiul romanilor a crescut,probabil in buzunarele clientelei de Partid.Asa ca domnule Ciolacu,MOTIUNEA nu v-a trece in veci.PSD,face parte din Partidul Socialis European al doilea ca marime in Uniunea Europeana. Si atunci va intreb,decat sa construiti Castele de Nisip,de ce nu mergeti la Comisia Europeana,Parlamentul European sa le aratati asazisilor DEMOCRATI EUROPENI ca Romania este acaparata de niste Partide ANTIDEMOCRATICE care au transformat Tara intr-o dictatura de tip AFRICAN.?

  Ar fi bine sa pice guvernul Citu pentru a-i permite acestuia sa concureze la sefia PNL. Nu se poate sa fim in permanenta campanie electorala si tara sa nu o guverneze nimeni. Citu nu stie decat sa se imprumute. Datoria publica este la nivel record iar dobanzile platite de Romania sunt la fel de mari ca toate celelalte tari europene la un loc. Iar Isarescu devalorizeaza leul ca sa il sprijine pe securistul Citu. Totul se duce de rapa. Jos Citu, mars la loc in PNL si joaca-te acolo de-a catindatu.

  Tara arde si baba se piaptana.

  Realitatea cruda este ca Romania consuma mai mult decat produce si atat timp cat demagogia prevaleaza 

  atat in actuala majoritate cat si la marele partid din opozitie nimeni nu are curaj sa-si asume masurile de 

  salvare a corabiei. Cum s-a ajuns aici se poate scrie o telenovela.

  Ghinion....

  Nu pică ! 

  foarte bine ca nu pica astia in patru ani fac ce na facut psd in 25

  Vasile Florin Citu este cel mai slab prim ministru din istorie.Nu a făcut decât un lucru, avinglodat țara in datorii.Marsh mai catastrofa umană.

  psd si pnl , reprezinta un singur partid de smecheri , care guv perpetuu . o parte au sacouri rosii , alta parte sacouri galbene si care la nevoie isi schimba sacourile intre ei . prostii mai pun botu ' la ciorovaiala lor , prin care mimeaza o rivalitate.

  Daca demit guvernul Catu, psd-ul va creste cu 100 % pensia in Romania.

  Fiindca cu 40% nu le-a reusit. Si numarul de spitale regionale ce vor fi construite va fi de 16 deoarece cele 8 promise de psd nu au putut fi construite din cauza ca lumea nu i-a mai votat. 

  Concluzie: nu e prost cine promite.

  Prost e cel ce crede... 

  1. ...

   ...

   Gonflarea pensiilor la 1oo % sau ‰ (că-i și mai realizabil) , + 16 spitale regionale răsărite după ploaie (pardon, după moțiune)... nu le vreau.

   Deci , dl Câțu la Victoriei, nu Veo Vasilica Dă în Cilă !!  

   Însă eu vreau : Jos Nicușor Dan / Sus Găbița fii rea !!! Ca să facă ce a promis, dar.. număra rea fraudată a voturilor...

   În primele 100 de zile Găbița va construi canalul --promis-, Dunăre București și retur. Eu vreau să cobor din metrou sau să urc(?) din metrou în Piața Universității... și de acolo / de pe Cheiul Canalului să admir vaporașele sosite și scrumbiile de Dunăre. Primar general aghiotant să fie Oprescu... ca să avem și Psd-Autostrăzi suspendate peste blocuri.  

   Dacă Domnul Make e pensionar...

   și eu am făcut gafa... cu cu cu creșterea / ne.creșterea pensiilor.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9183
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1388
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5775
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7564
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.8930

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro