Nicu Marcu a secretizat salariile pilelor şi sinecuriştilor din ASF. Printre ei, ,,ginerică'' Marius Robert Modan - pe filiera Paul Stănescu (Episodul II)

Radu Soviani
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 august 2021

Radu Soviani

Am arătat în episodul anterior cum Nicu Marcu a secretizat veniturile obţinute la ASF de către generalul SRI George Viorel Voinescu, 56 de ani, pensionar special, astfel încât opinia publică să nu observe sumele de peste 6.000 de euro lunar tranferate din contribuţiile asiguraţilor, investitorilor pe piaţa de capital şi viitorilor pensionari către fostul membru al Unităţii Securităţii ,,F'' de dinainte de 1989 - anti NATO.

George Voinescu nu este singurul sinecurist. Un alt exemplu este al ginerelui baronului Roşu Paul Stănescu, Marius Robert Modan. Despre "ginerică" plimbat prin sinecurile puterii (indiferent PSD-PNL etc.) am scris în premieră încă din aprilie 2021 şi am arătat că a fost promovat de Nicu Marcu, prin delegare şi pe bani mai mulţi, ca şef de serviciu în ASF.

Potrivit declaraţiei de avere, ginerele lui Paul Stănescu a reuşit să "topească" 200.000 de euro în mai puţin de un an. Banii cash de la nuntă nu apar în niciun cont.

În 2019, înainte de promovare şi înainte de secretizarea din 2021 a declaraţiilor de avere, ginerele lui Paul Stănescu câştiga de la noua sinecură ASF, 14.000 de lei pe lună net. E drept că el uitase să treacă în declaraţia de avere veniturile soţiei, inclusiv cei 347.200 de lei şi 148.160 euro - peste 200.000 de euro, primiţi ca dar de nuntă după ce a luat-o pe fiica lui Paul Stănescu. A uitat chiar că are o soţie (în declaraţia de avere).

Nicu Marcu a secretizat salariile pilelor şi sinecuriştilor din ASF. Printre ei, ,,ginerică'' Marius Robert Modan - pe filiera Paul Stănescu (Episodul II)

Sperţul de nuntă de peste 200.000 de euro era, totuşi, vizibil în declaraţia de avere a fiicei lui Paul Stănescu, pe care o ţine Marius Robert Modan.

Nicu Marcu a secretizat salariile pilelor şi sinecuriştilor din ASF. Printre ei, ,,ginerică'' Marius Robert Modan - pe filiera Paul Stănescu (Episodul II)

Acum, Nicu Marcu i-a trecut veniturile ginerelui lui Paul Stănescu, la secret. Astfel, veniturile sale de până la 4.000 de euro net lunar nu mai apar în declaraţia de avere depusă în 2021 de proaspătul promovat de către Marcu.

Şi tot din declaraţia de avere a ginerelui lui Paul Stănescu rezultă că fiica lui Paul Stănescu, după o scurtă tentativă de sinecură pe la Grindeanu, nu are serviciu, nu câştigă niciun ban, bunăstarea familiei lui Paul Stănescu fiind asigurată din sinecura oferită lui Nicu Marcu, la ASF, care l-a promovat pe ginerică. Salariul lui ginerică este, aşadar, strict secret, iar din declaraţia de avere au dispărut şi cei peste 200.000 de euro ca dar de nuntă pentru o familie de la ţară? A dispărut inclusiv soţia.

Nicu Marcu a secretizat salariile pilelor şi sinecuriştilor din ASF. Printre ei, ,,ginerică'' Marius Robert Modan - pe filiera Paul Stănescu (Episodul II)

Secretizare şi pentru prietenul şi fostul meu coleg de la ASF, Daniel Apostol, angajat fără concurs la ASF ca Director şi cu venituri nete de peste 6.000 de Euro lunar.

Daniel Apostol este prietenul meu de la The Money Channel. Mai mult, prin 2018, i-am povestit fir-a-păr, într-o vizită făcută la Bruxelles, cum Autoritatea de Supraveghere Financiară a devenit un cuib de infractori, falsificând contracte de asistenţă juridică şi documente bancare. Probabil că s-a dus şi a turnat acolo unde ştie tot ce i-am spus eu, confidenţial, ca prieten, pentru că, începând cu 1 septembrie 2020, a devenit, fără concurs şi prin detaşare, purtător de cuvânt al lui Nicu Marcu şi al fostului securist George Viorel Voinescu, ajungând asfel să obţină şi el venituri lunare secrete.

Nicu Marcu a secretizat salariile pilelor şi sinecuriştilor din ASF. Printre ei, ,,ginerică'' Marius Robert Modan - pe filiera Paul Stănescu (Episodul II)

Totuşi, înainte ca Nicu Marcu şi George Viorel Voinescu să decidă în mod ticălos (după data de 1 Martie 2021, când eu pornisem deja investigaţia şi solicitasem veniturile salariale în integralitatea lor), Daniel a respectat obligaţia legală de a îşi declara venitul. Transferat (prin detaşare) ca purtător de cuvânt al ASF din septembrie 2021, el a câştigat net în cele 4 luni din 2020 (septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie) suma de 124.096 lei, respectiv 25.653 euro pentru patru luni, respectiv 6.413 Euro/lună. Legea prevede obligativitatea ca în declaraţia de avere să fie trecute, nesecretizate, veniturile rudelor de grad I.

Nicu Marcu a secretizat salariile pilelor şi sinecuriştilor din ASF. Printre ei, ,,ginerică'' Marius Robert Modan - pe filiera Paul Stănescu (Episodul II)

Prin urmare, pentru peste 24.000 de euro net pentru patru luni, suma plătită de asiguraţi, investitori pe piaţa de capital şi viitorii pensionari privaţi este de peste 10.000 de euro brut cheltuiţi în fiecare lună cu directorul de comunicare. Spre comparaţie, atunci când eu prestam printr-un contract de prestări servicii obţinut prin licitaţie publică servicii de purtător de cuvânt şi comunicare pentru ASF, suma brută era de 5.950 de Euro, Nicu Marcu majorând astfel preţul serviciilor de comunicare faţă de 2014 cu aproape 70% şi, în plus, plătind şi un şef de serviciu comunicare (fiu de ambasador şi ziarist pre-decembrist) cu circa 4000 de euro net (circa 6.000 de euro brut), în total peste 16.000 de euro, pentru ceea ce eu împreună cu 2 angajaţi realizam sub nivelul de preţ de 6.000 de euro brut. De aproape 3 ori mai mult.

Daniel Apostol ar fi trebuit să fie primul care să se opună secretizării salariilor din sinecurile de la ASF. Nu a făcut-o, probabil din interes personal şi în dauna interesului public.

În episodul următor voi demonstra cum şi-au majorat salariile sinecuriştii de la ASF, cu 7%, în plină criză economică (2020), pe baza informaţiilor din interior oferite de prim-vicepreşedintele ASF, Doina Dascălu.

Opinia Cititorului ( 31 )

 1. Nicu Marcu a continuat și menținut secretizarea salariilor din ASF. Primul care a făcut această mizerie în ASF este copia la indigo a lui Marcu: fostul președinte al ASF Leonardo Badea. El este inițiatorul mizeriei. El e capul răutății. De ce nu se menționează nimic de el?! Pentru că e "mare" vice la BNR? Domnule Soviani fiți exact în detalii. Badea este identic cu Marcu. Frate geamăn. Ambii cu educație efectivă precară dar împopoțonați cu titluri universitare de carton, ambii băieți de spate de bloc provincial ajunși mari cu ajutorul SRI (vezi Badea), ambii ajunși oameni importanți(din condiția lor maximă de ospătari la birt de gară) cu ajutorul partidelor. Ambii au distrus oameni capabili în ASF și au angajat pe salarii vest-europene toate scursurile de cea mai joasă speță. Ambii niște impostori plătiți regește. 15-20.000 de euro lunar (lunar repet). Aș crede chiar că Badea l-a ales special pe Marcu să îi continue "munca" la ASF. [Fragment de comentariu eliminat de MAKE personal]

  1. Leonardo Badea este un personaj caticatural parca venit din scrierile lui Caragiale. Cu un nume pe masura, predestinat Leonardo este un impostor plin de el ca toti cei de teapa lui. Nici Leonardo nici Nicu nu sunt ancorati in fenomenul economic international, nu citesc nimic, nu stiu ce se intampla pe lume si nici nu ii intereseaza pentru ca ei au universul lor meschin si limitat unde sunt zei. De carton dar zei. Primul handicap este necunoasterea unei limbi straine iar al doilea este lipsa de capabilitati. Marcu crede ca ASF este tarlaua lui mostentire de la ma-sa si ca rolul lui este sa isi dea salarii mari lui si pupinkuristilor lui. Marcu nu are nici o treaba cu piata, nu are un plan real si nici idei de actiune el crede ca daca da amenzi la Euroins si City Insurance isi indeplineste rolul de presedinte ASF.

   Amice, iti promit ca daca mai scrii chestia aia pe care ti-am sters-o (a nu-stiu-cita oara), te identific si te dau afara de oriunde pot, inclusiv de la ASF.

   Cu cea mai mică intenție să vă enervez a nu știu câtă oară și fără ironie domnule Make: nu înțeleg ce vă enervează și vă rog sincer să mă lămuriți: comentariile mele reale despre Valahul de la BNR sau expresia privind perspectivele nefaste ale viitorului acestei țări? Că sa știu cum mai abordez comentariile viitoare

   Aveti dreptate. Nu este nimic lipsit de respect fata de tara ci exprima ingrijorarea ca astfel de oameni ii vor distruge viitorul. Nici eu nu am inteles.

  Cum dracu imbecilii aflati in fruntea PSD, Ciolacu si Stanescu au ajuns sa faca ce vor cu asf. Chiar suntem o tara de tampiti, jucata in picioare de niste cretini? De Marcel si Paul rade lumea cum deschid gura...

  1. Prin Misu, Leo si Nicu. Simplu.

   Conteaza ce ai in cap? Nu. N- am scapat de comunjsm. Fie omu cât de prost, intra vine după post. Buica nu a fost promovat de Stănescu? Si iata ce de minte are. Un singur cuvânt e de spus despre toți. Ticăloși!

   Bunica este prieten la catarama cu o alta figurative trista a ASF si anume Gradinescu. Prietenia celor doi explica multe mai ales ca Dragoi a declarat ca nu este competent dar este cimsecade. Cum se traduce asta?

   Iti inteleg obsesia patologica fata de PSD dar rr anunt ca Marcu a fost numit de PNL. Maine saca doresc, in Parlament , PNL + USR pot sa schimbe conducerea.

  Aceeasi ciorba reincalzita a mia oara...fara substanta...fara noima

  1. e lovit rau la cap...ii e foame de bani ca s-au terminat banii de la city...baga tare soviani ca te mai duci o data in grecia toamna asta daca mai prinzi un pot ca premiul de le city

   Daniele, doar atat poti, mai..."ziaristule"?!...

   Deci, cum? Nicu Marcu a secretizat salariile ASF a mia oara? Esti in eroare, prietene! Sa te informez: este prima oara cand o face Marcu.

  Degeaba bocesti Soviani, contractul tau cu ASF e mort si ingropat demult...la munca, lasa pomenile

  1. Aaa, au inceput postacii. Ati avut sedinta si vi s-a spus ce sa scrieti sau este pura slugarnicie?

   Mai unor cu contractul lui Soviani ca acolo s-au facut niste falsuri si nu stiu pe unde scoateti camasa.  

   Interesant asta cu falsurile...sa le vedem cine a profitat de ele

   Ceea ce spune Soviani nu este bocet ci o atenționare publica asupra calității conducerii ASF. Faptul ca acest sector este neglijat sau chiar ignorat denota carente in educația economică a populației, inclusiv a politicienilor. Bineînțeles ca intervențiile lui Soviani nu sunt suficiente...

   Delir la soviani...e incoerent, inconsecvent tendentios

   Soviani ai bagat si tu capu la borcanu cu miere ma? AI luat bani de la asf?...pai slujitor impartial al dreptatii esti tu ma? cat ai luat ma de la asf? spune ma esti manjit cu bani de la asf? ba spune clar: ai avut contract cu asf? ca sa faci ce? s;puneeeee!!!

   Vorbe, prietene..tu.arunci cu vorbe, doar. Soviani vine cu dovezi. V-a luat dracu'!

   Esti turbat, eh?!

   Adevarul doare așa-i? Modane nu mai fi penibil și nu mai posta comentarii. Tu trebuie sa devii o umbra ca sa nu te linșeze aia care muncesc pe brânci in ASF și de care Marcu își bate joc in timp ce tine in brațe toate păcatele ca tine. Sfatul este și pentru Cristi Ciolacu.

   Marcello, iar te bagi in seama? Ai primit ordin sa ataci ? Atat poti si tu ca de altfel ai platfus profesional ! Ia zi ma , sa auda si publicul consumator de asigurari ce salariu iti dau astia ? Daca ar fi dupa cat esti de competent ar trebui sa aduci bani de acasa si sa il platesti pe nicu ca te tine director pe asigurari taman acum cand se scufunda piata rca , iar tu nu ai habar de cand e rca in romanica....

   Vi-l mai amintiti pe Vali Ionescu la petrecerile date de anteriorul lui protector dl Misu? Cum facea el antren ca o starleta in devenire. Are cineva fotografii cu el dansand in picioarele goale? O nebunie! Dle Marcu aveti mana buna la oameni.

  Dar Nădrag Larisa ? Mai e in ASF ? Ea de ce nu a figurat niciodata ca angajată ?

  1. Este consiliera lui Gradinescu. Va închipuiți un dialog între cei doi pe tema sifelor sau a lui City Invest? Foooarte tare!

  Asta jurnalism adevarat! ca interesul publIc e sa vedem ce a facut ala cu banii declarati! Dezbatem daruri de nunta :))) maine ce facem?! cine pune botu

  1. Asaa daa...a nustiu cata oara cand ii da cu banii de la nunta....cat poate sa decada si omu asta...crapa foamea in el...cand aparea cu ani in urma la tv mi se,parea un jurnalist cat de cat constiincios...acu pare un furibund flamand sa atace cu orice pret...si ma intreb ce il motiveaza sa decada intr-atat ca profesionalism...parca nu cred aia cu purcoiul de bani de la asf

   A nu știu cata oară și nerușinatii sunt de neclintit. Sunt banii investitorilor , nu ai lu Marcu din curtea de la tac-su . E instituție publica deci totul trebuie la vedere. Felicitări Dl Soviani pentru curaj și perseverenta. Asta este jurnalismul adevărat .

  Mai, dar voua chiar nu va este rusine sa va faceti salariile astea nesimtite? De unde sunt banii astia? Statul se imprumuta ca sa va dea voua banii astia! Cu mai putin, vomitati ?Chiar nu aveti un pic de respect? Ce faceti de banii astia? Oricum sunteti niste incompetenti! !!

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6717
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1335
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7103
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.7148

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb