"Nivel ridicat" de fraudă în programul de împrumuturi de urgenţă pentru IMM-uri al guvernului britanic

G.U.
Internaţional / 03 decembrie 2021

"Nivel ridicat" de fraudă în programul de împrumuturi de urgenţă pentru IMM-uri al guvernului britanic

Oficiul naţional de audit al Regatului Unit a subliniat astăzi "nivelul ridicat" de fraudă în cadrul unui program de împrumut de urgenţă, estimat la 4,9 miliarde de lire sterline de către guvern, apreciind drept "neadecvate" măsurile luate de executiv pentru a recupera o parte din sumă, informează AFP, conform Agerpres.

Raportul se referă la un program anunţat la sfârşitul lui aprilie 2020 în plină pandemie, pentru a le oferi întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) împrumuturi bancare garantate 100% de guvern, limitate la 50.000 de lire sau la 25% din cifrele de afaceri anuale şi rambursabile în decursul unei perioade ce poate ajunge până la 10 ani.

La sfârşitul lunii noiembrie, guvernul a estimat că 4,9 miliarde de lire sterline din totalul de peste 46 de miliarde de lire sterline de împrumuturi garantate prin acest program de urgenţă au fost fraudate.

''Guvernul a acordat prioritate vitezei de plată faţă de aproape toate celelalte aspecte" atunci când a alocat împrumuturile, ceea ce a dus la "niveluri ridicate de fraudă estimată", notează Biroul Naţional de Audit (NAO) în raportul său.

Măsurile de luptă împotriva fraudei "au fost puse în aplicare prea încet" pentru a fi eficiente, iar guvernul trebuie acum "să se concentreze pe detectarea şi recuperarea împrumuturilor frauduloase", continuă NAO.

Oficiul naţional de audit a îndemnat guvernul britanic să facă mai mult pentru a recupera împrumuturile obţinute injust, apreciind drept "inadecvat" obiectivul de a recupera "cel puţin 6 milioane de lire de împrumuturi frauduloase" şi bugetul suplimentar de 32 milioane de lire prevăzut pentru lupta împotriva fraudei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro