Revista BURSA Construcţiilor

Noi documentaţii tehnice pentru autostrada Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 10 mai

Autostrada Unirii, A8, începe să prindă contur. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis, vineri, ordinul de începere pentru completarea/revizuirea/actualizarea studiului de fezabilitate şi elaborarea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire şi proiectului tehnic de execuţie pentru Autostrada Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni.

Documentele respective urmează a fi realizate în 25 de luni de către firma Consitrans SRL, cu care CNAIR a semnat contractul în 8 aprilie 2021.

Lungimea estimată a traseului este de 100 kilometri, iar valoarea contractului este de peste 58,8 milioane lei, fără TVA, sumă finanţată din fondurile europene.

Durata de realizare a întregii documentaţii este de 25 luni, după cum urmează:

- 12 luni pentru revizuirea/completarea studiului de fezabilitate;

- 6 luni pentru realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (P.A.C.), inclusiv verificarea P.A.C. de catre specialişti atestaţi;

- 6 luni pentru elaborarea Proiectului Tehnic de Execuţie (PTE) şi a Detaliilor de Execuţie, inclusiv verificarea de către verificatori atestaţi;

- o lună pentru asistenţă tehnică pentru cererea de finanţare, asistenţă tehnică pentru contractarea execuţiei lucrărilor.

Amintim că reprezentanţii Asociaţiei "Împreună pentru A8" s-au arătat nemulţumiţi, recent, de modul în care Guvernul doreşte să realizeze acest proiect major de infrastructură rutieră. Membrii respectivei asociaţii susţin că o nouă proiectare a studiului de fezabilitate nu reprezintă o garanţie că autostrada de 320 de kilometri între Târgu Mureş şi Ungheni va fi construită vreodată. În urmă cu doi ani, valoarea estimată pentru construirea tronsonului Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni se ridica la peste 1,2 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

17 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1226
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5075
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7620
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro