"Nokia" va lansa consola mobilă pentru jocuri N-Gage QD

MONICA TĂNĂSACHE
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 aprilie 2004

Consola mobilă pentru jocuri Nokia N-Gage este un dispozitiv mobil inovator care creează o piaţă complet nouă pentru industria jocurilor. Concepută pentru jucători activi şi pasionaţi, consola N-Gage este prima platformă mobilă conectată ce oferă jocuri online 3D multiplayer, de înaltă calitate, prin Bluetooth şi GPRS. Dispozitivul N-Gage oferă, totodată, servicii online unice pentru jocuri, precum şi un catalog amplu de titluri puse la dispoziţie de cele mai mari companii din domeniu.

Ilkka Raiskinen, Senior Vice President Games Nokia, a declarat: "După şase luni pe piaţă cu platforma N-Gage, am dorit să ne extindem portofoliul de dis-pozitive pe baza reacţiilor pri-mite. Datorită ergonomiei sporite, optimizate pentru jocuri, utilizatorii pot începe un joc printr-o simplă apăsare de buton şi beneficiază de o tastatură ce răspunde prompt comenzilor. De asemenea, cardul poate fi schimbat fără a fi necesară oprirea dispozitivului, iar durata de viaţă a bateriei a fost extinsă. În ceea ce priveşte apelurile telefonice, am reorientat difuzorul şi microfonul pentru a facilita convorbirile clasice".

Preţurile estimate se vor situa între 99 euro/99 dolari cu contract şi 199 euro/199 dolari - preţ la vînzare nesubvenţionat, fără taxe. Consola N-Gage QD va fi disponibilă în mai 2004 pentru Europa, Africa şi Asia Pacific şi în iunie 2004 pentru cele două Americi.

În România, noul dispozitiv Nokia va fi disponibil începînd cu luna mai 2004 prin reţeaua de magazine "Germanos".

ARC (Marea Britanie) estimează că, pînă în 2006, numărul utilizatorilor de joc mobil va fi de 850 milioane de persoane. Jocurile online vor fi următoarea atracţie de divertisment, după descărcarea de sunete de apel. Se preconizează, de asemenea, o creştere de pînă la 40 milioane dolari pentru piaţa globală de jocuri, 40% fiind reprezentată de noile domenii de joc în bandă largă, mobile şi interactive.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9221
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5466
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8998
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6028
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5779

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro