Abonament gratuit

NYSE Euronext face disponibilizări

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

La sfârşitul lunii iunie, NYSE Euronext număra 3.500 de salariaţi, mai puţin cu 9% faţă de anul precedent.

La sfârşitul lunii iunie, NYSE Euronext număra 3.500 de salariaţi, mai puţin cu 9% faţă de anul precedent.

În trimestrul al doilea, piaţa transatlantică de acţiuni a avut pierderi nete de 182 milioane dolari 

NYSE Euronext, cea mai mare piaţă de acţiuni din lume, a înregistrat pierderi în trimestrul al doilea din acest an, din cauza unor cheltuieli speciale. În condiţiile date, bursa transatlantică va disponibiliza 290 de salariaţi din Europa şi Statele Unite.

Pierderea netă a fost de 182 milioa­ne de dolari sau 70 de cenţi/acţiune în cele trei luni încheiate în 30 iunie, comparativ cu un profit net de 195 milioane de dolari ori 73 de cenţi/titlu în trimestrul al doilea din 2008.

NYSE Euronext, care deţine New York Stock Exchange, Euronext şi piaţa londoneză a derivatelor Liffe, a anunţat că provizioanele pentru cheltuielile aferente disponibilizării a 230 persoane din Europa şi 60 din Statele Unite, precum şi costurile înregistrate de NYSE Liffe Clearing în urma încheierii unui contract, au dus la înregistrarea de pierderi.

Dacă se exclud cheltuielile speciale, profitul NYSE Euronext a însumat 132 milioane de dolari sau 51 de cenţi/acţiune, depăşind cifra estimată de analişti: 45 de cenţi/acţiune.

Veniturile din vânzări au scăzut cu 9,5%, la 1,13 miliarde dolari.

Compania şi-a propus ca anul acesta să depăşească ţinta stabilită pentru reducerea chltuielilor. În luna aprilie, conducerea pieţei transatlantice anunţa că va încerca să susţină profitul prin reducerea cheltuielilor cu o sumă adiţională de 100 milioane de dolari, anul acesta.

NYSE Euronext a menţionat că programul de reducere a cheltuielilor a continuat în trimestrul al doilea, costurile fixe scăzând cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Excluzând impactul cursului de schimb valutar şi al investiţiilor în noi afaceri, costurile fixe au scăzut cu 50 de milioane de dolari (12%) faţă de trimestrul al doilea din 2008.

"Credem, acum, că ne vom depăşi ţintele de reducere a cheltuielilor stabilite pentru anul curent", a subliniat directorul financiar al bursei, Michael S. Geltzeiler.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie