Oportunităţi de cooperare pentru operatorii români privind susţinerea schimburilor comerciale ale Ucrainei

G.D.
Miscellanea / 24 octombrie 2022

Oportunităţi de cooperare pentru operatorii români privind susţinerea schimburilor comerciale ale Ucrainei

La sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a avut loc o întâlnire a preşedintelui Camerei bucureştene, Iuliu Stocklosa, cu delegaţia "Ukrainean Danube Shipping Company" din Izmail, condusă de Dmytro Moskalenko, director general, cu participarea diplomaţilor din Secţia economică şi comercială a Ambasadei Ucrainei în România, Anna Honcharova, secretar I şi Oleg Balika, secretar II, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în prima parte, preşedintele CCIB a vorbit despre activitatea Camerei bucureştene, prezentând gama largă de servicii oferite companiilor, inclusiv celor străine, precum şi strategia de relaţii externe. Totodată, a subliniat acţiunile de solidaritate ale CCIB, alături de instituţiile statului român, ale organizaţiilor neguvernamentale, precum şi ale populaţiei ţării noastre cu poporul ucrainean în aceste momente dificile.

La rândul său, Dmytro Moskalenko a făcut o prezentare succintă a companiei pe care o conduce cu menţionarea potenţialului tehnic şi dorinţei de cooperare cu firme româneşti în scopul promovării transportului pe apă, ca cel mai eficient din punct de vedere economic.

În partea a doua a întâlnirii s-a efectuat un schimb de informaţii tehnico-economice privind oportunitatea colaborării cu compania ucraineană prin folosirea Portului comercial Sulina (Iuliu Stocklosa fiind preşedintele Consiliului de administraţie), ca punct de transbordare a mărfurilor, în special cereale şi ulei alimentar din Ucraina din barje fluviale în nave maritime, precum şi produse petroliere necesare economiei ucrainiene din nave maritime în barje.

S-a convenit continuarea dialogului atât la nivelul conducerilor, cât şi al specialiştilor celor două companii, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro