Părinţii încep să se "teamă" de şcoala online

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 10 noiembrie 2020

Şcoala online, cu tot alaiul de dispozitive electronice pe care îl impune nu mai este văzut cu ochi buni de marea majoritate a părinţilor. Sedentarismul în rândul minorilor era o problemă şi înainte de pandemie, acum lucrurile au evoluat şi mai mult într-un sens nedorit. În plus nici modalitatea de predare nu este considerată "satisfăcătoare". Trei sferturi dintre părinţii care au copii cu vârsta între 7 şi 17 ani sunt îngrijoraţi de efectul negativ pe care folosirea îndelungată a electronicelor l-ar putea avea asupra acestora, arată un sondaj realizat de agenţia de cercetare de piaţă Wisemetry Research. Studiul desfăşurat în perioada 30 octombrie - 4 noiembrie 2020 a avut ca scop informarea publicului cu privire la provocările apărute în contextul restricţiilor de mobilitate impuse ca măsură de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Studiul a abordat subiecte precum organizarea telemuncii, îngrijirea şi educaţia copiilor şi dezechilibrul de gen în munca domestică, mecanisme adoptate de oameni pentru a face faţă izolării, obiceiuri pe care oamenii doresc să le adopte sau păstreze în următoarele 12 luni. Femeile se implică mai mult decât bărbaţii în îngrijirea şi educaţia copiilor, 49% dintre respondenţii care au copii cu vârsta mai mică de 18 ani declară că cei doi părinţi se implică în mod egal în îngrijirea şi educaţia acestora, iar 46% spun că mama copiilor este cea care se implică mai mult. Doar 5% sunt de părere că tatăl îşi dedică mai mult timp îngrijirii şi supravegherii copiilor. Aproape două treimi dintre părinţi evaluează sistemul/ metoda online prin care copilul/ii lor învaţă ca fiind sub aşteptările lor, 34% dintre părinţii care au copii de vârstă şcolară consideră că sistemul/ metoda online prin care copilul/ii lor învaţă este sub aşteptările lor, în timp ce 26% apreciază că este mult sub aşteptările lor. Doar 16% sunt de părere că sistemul online de predare este puţin sau mult peste ceea ce anticipau. Totodată, peste 75% dintre părinţi spun că îi preocupă efectul negativ pe care l-ar putea avea expunerea îndelungată la dispozitivele electronice asupra copiilor. Printre principalele îngrijorări ale părinţilor se numără şi teama că, în contextul sistemului de învăţare online, copiii lor vor rămâne în urmă cu nivelul de cunoştinţe - 70% dintre părinţii intervievaţi se regăsesc foarte bine sau într-o oarecare măsură în această afirmaţie. Mai mult de jumătate dintre părinţii intervievaţi spun că perioada din zi în care copilul lor învaţă online este foarte stresantă pentru ei, iar femeile se regăsesc în mai mare măsură în această afirmaţie decât bărbaţii. Întrebaţi de ce ar avea nevoie pentru a le uşura efortul depus pentru educaţia/creşterea copiilor, cei mai mulţi părinţi - peste 40% - au declarat că ar dori ca şcolile să fie deschise.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Este evident faptul ca scoala online nu este la fel de oportuna pentru elevii de orice varsta.

    Insa, in contextul de fata, in care toti ne "luptam" cu pandemia, iar unii dintre noi vor sa mai fie si eroi, prefer ca fiica mea sa faca temporar scoala de acasa. 

    Avem deja exemplul unui primar neghiob din Bucuresti care a pulverizat in primavara hipoclorit din elicoptere. Se mai si lauda ca el a fost singurul care s-a gandit la acest mod de a lupta contra virusului. 

    O problema mai mare decat COVID este entuziasmul unora care vor sa demonstreze cat de bine lupta contra pandemiei, dezinfectand in nestire si cu o aerisire deficitara a spatiilor dezinfectate.

    Pandemia va trece, insa expunerea copiilor (si a noastra) la chimicale lasa urme pe viata. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro