ZIARUL BURSA

26 septembrie

Mutare în plic

Cătălin AvramescuEditorial / 10 noiembrie 2020

Cătălin Avramescu

Din câte se pare, va fi Joe Biden. Alegerile din Statele Unite s-au încheiat. S-ar putea să mai urmeze ceva înfăţişări prin instanţă, însă sentimentul general este evident. Donald Trump a pierdut. Pe mâna lui.

Creşteri puternice ale pieţelor, pe fondul victoriei lui Biden şi a anunţului privind vaccinul

Creşteri puternice ale pieţelor, pe fondul victoriei lui Biden şi a anunţului privind vaccinul

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 10 noiembrie 2020

Vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech are o eficacitate de 90%, potrivit unui studiu clinic realizat cu zeci de mii de voluntari  

Dragoş Cabat: "Se conturează imaginea unei administraţii cu politici mai coerente, care se va îngriji atât de probleme interne ale Statelor Unite, cât şi de relaţiile externe, lucru la care pieţele reacţionează pozitiv"

Adrian Codirlaşu: "Faptul că republicanii au rămas majoritari în Senat înseamnă că democraţilor le va fi mult mai greu să crească taxele, aşa cum au în agendă"

Actualizare : Evoluţie preponderent ascendentă pentru pieţele europene, în prima parte a şedinţei bursiere

Pieţele europene au avut o evoluţie preponderent ascendentă, în prima parte a sesiunii de tranzacţionare, după raliul de ieri, alimentat îndeosebi de speranţele pentru găsirea unui vaccin eficace împotriva coronavirusului.

Indicele CAC40 de la Paris era în creştere cu 0,75%, la ora 11:30, în timp ce DAX30, al bursei din Frankfurt, avea o depreciere de 0,29%, iar indicele FTSE 100 al pieţei londoneze avea un avans de 0,94%.

---

Actualizare : Creşteri uşoare în majoritatea pieţelor asiatice

Majoritatea pieţelor asiatice au urcat în sesiunea de ieri, avansul fiind condus de companiile aviatice şi de turism regionale, pe măsură ce investitorii salută progresul în dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului, fapt ce a crescut încrederea în recuperarea economiei globale, notează Reuters.

---

Pieţele de capital internaţionale au înregistrat creşteri spectaculoase în prima sesiune de tranzacţionare de la conturarea reuşitei lui Joe Biden la alegerile din Statele Unite, într-o zi marcată de ştirea că vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech are o eficacitate de 90%, potrivit unui studiu clinic realizat cu zeci de mii de voluntari, conform CNBC.

Boom în Asia, declin al aşteptărilor pentru Germania şi zona euro

SENTIX:Boom în Asia, declin al aşteptărilor pentru Germania şi zona euro

Călin RecheaInternaţional / 10 noiembrie 2020

Călin Rechea

Încrederea investitorilor în economia zonei euro a înregistrat o nouă scădere în noiembrie 2020, conform celui mai recent raport de la Sentix GmbH, pe fondul unui declin semnificativ al indicelui aşteptărilor şi a unei scăderi uşoare a indicelui situaţiei curente după cinci creşteri consecutive (vezi graficul).

Mihai Ionescu

MIHAI IONESCU, ANEIR:"Deficitul comercial va fi cu 10% mai mare, în acest an"

Emilia OlescuMacroeconomie / 10 noiembrie 2020

Ionescu: "Ne aşteptăm la un deficit de 18-19 miliarde euro, de la 17 miliarde anul trecut" 

Anul în curs se va termina cu un deficit comercial de 18-19 miliarde euro, faţă de 17 miliarde în 2019, cu cel putin 10% mai mare de la an la an, estimează Mihai Ionescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR).

Florin Cîţu

Ministrul Finanţelor exclude încheierea unui acord cu FMI

Mihai GongoroiMacroeconomie / 10 noiembrie 2020

Necesarul de finanţare record din acest an este acoperit în proporţie de 97%, spune Florin Cîţu 

Guvernul exclude posibilitatea unui acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Florin Cîţu, ministrul de Finanţe, care a precizat că pentru acest an este deja acoperit circa 97% din necesarul de finanţare record de 138 de miliarde de lei.

Ediţia din 26.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Marcel Boloş

Start-up Diaspora, program îngropat de MFE

George MarinescuPolitică / 10 noiembrie 2020

Bilanţul primului an de man­dat în fruntea Ministerului Fondurilor Europene arată bine, pe hârtie, pentru ministrul Marcel Boloş. Rata de absorbţie a fondurilor europene pe Politica de Coeziune a crescut de la 25,2% la 38,9%, adică în 2020 ţara...

MACRO NEWSLETTER 10 Noiembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 10 Noiembrie 2020

Macroeconomie / 10 noiembrie 2020

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut peste aşteptări în octombrie 2020, cu 638 de mii, după o creştere cu 672 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor. Cea mai mare...

Sursa foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Echipa naţională, trei meciuri pentru "spălarea" imaginii

O.D.Sport / 10 noiembrie 2020

Rănită din punct de vedere fotbalistic, după cele trei înfrângeri (cu Islanda, Norvegia şi Austria) de luna trecută, echipa naţională are ocazia să-şi repare parţial imaginea şifonată în partidele cu Belarus, Norvegia şi Irlanda de Nord. Din...

Festival de animaţie, exclusiv online

O.D.Miscellanea / 10 noiembrie 2020

Evenimentele culturale au migrat cu totul în mediul online, astfel, #ScreeningHistory, cea de-a 15-a ediţie Animest, care marchează o sută de ani de animaţie românească, va avea loc în format online, o premieră pentru festival.

Părinţii încep să se "teamă" de şcoala online

O.D.Miscellanea / 10 noiembrie 2020

Şcoala online, cu tot alaiul de dispozitive electronice pe care îl impune nu mai este văzut cu ochi buni de marea majoritate a părinţilor. Sedentarismul în rândul minorilor era o problemă şi înainte de pandemie, acum lucrurile au evoluat şi mai...

OPINIIComunism+AI+ Covid=Love

Cristian DogaruMiscellanea / 10 noiembrie 2020

Când vorbesc despre comunism şi AI (inteligenţă artificială) nu mă refer la partea represivă a acestuia. Securitatea lui Ceauşescu ar fi fost deosebit de încântată dacă cei supravegheaţi ar fi fost obligaţi să poarte un dispozitiv care să-i...

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo