Abonament gratuit

PENTRU A-ŞI EXTINDE OPERAŢIUNILE ÎN TARA NOASTRĂ ŞI ÎN POLONIA Medicover a accesat finanţare de 120 milioane de euro

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate /

Medicover a accesat finanţare de 120 milioane de euro

Grupul Medicover a reuşit să atragă 120 de milioane de euro prin prima sa emisiune de titluri de împrumut Schuldschein (instrument de finanţare a unei afaceri, de tipul obligaţiunilor, specific pieţei germane), bani ce vor fi folosiţi pentru achiziţii în pieţele din ţara noastră şi Polonia, se arată într­-un comunicat remis Redacţiei.

Titlurile, cu tranşe în euro, au scadenţe de cinci, respectiv şapte ani, cu rate fixe şi variabile. Emisiunea a fost suprasubscrisă, depăşind valoarea iniţială de 100 de milioane de euro.

Prin această tranzacţie, Medicover a atras noi investitori instituţionali, din Germania, Polonia, dar şi de pe continentul asiatic.

John Stubbington, Chief Operating Officer Healthcare Services în cadrul Medicover, a declarat: "Acest acord consolidează semnificativ poziţia grupului Medicover şi ne permite să ne dezvoltăm programele de achiziţie de pe pieţele din Polonia şi România. Ne bucurăm să vedem că organizaţii importante ne susţin creşterea şi planul de dezvoltare. În ultima perioadă, ne-am extins foarte mult pe piaţa poloneză de stomatologie, unde am extins reţeaua cu cinsprezece noi clinici şi am majorat numărul de spitale deţinute, ajuns acum la peste 20 unităţi la nivel de grup. Intenţionăm să continuăm să ne extindem reţeaua de clinici în România - unde am adăugat deja reţelei unsprezece noi clinici".

Tranzacţia a fost intermediată de Landesbank Hessen-Thuringen Girozentrale (Helaba), ING Bank, şi Skandinaviska Enskilda Banken AB (companie listată public), filiala Frankfurt.

Grupul Medicover este prezent pe piaţa serviciilor de sănătate private din ţara noastră de peste 24 de ani şi dispune de o reţea de 36 de clinici în Bucureşti şi în ţară şi două spitale generaliste: unul în capitală şi celălalt în Oradea.

Medicover România face parte din Medicover, companie internaţională importantă care oferă servicii medicale şi de diagnostic, fondată în 1995.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS