ZIARUL BURSA

07 octombrie 2019
Ediţia din 19.06.2024
 Dezgheţul Arcticii declanşează o nouă competiţie între marile puteri

Dezgheţul Arcticii declanşează o nouă competiţie între marile puteri

Mihai GongoroiInternaţional / 7 octombrie 2019

"Vedem cum se deschide un ocean în timp real", spune Michael Sfraga, directorul Institutului Polar de la Wilson Center din Washington 

Odată domeniul ur­şilor polari şi al oamenilor de ştiinţă, Arctica a început de câţiva ani să primeas­că din ce în ce mai multă atenţie din partea marilor puteri. Şi asta pentru că gheaţa se topeşte, iar noi resurse şi rute comerciale devin libere pentru exploatare.

Generalul Constantin Degeratu a precizat: "Este doar o chestiune de timp până când vom vedea forţele ruse pe teritoriul altor state din Europa. Din păcate, politica SUA faţă de Rusia este greşită. La fel de greşite sunt şi politicile Uniunii Europene şi României faţă de autorităţile de la Kremlin. În acest moment, chiar dacă avem bani, nu mai avem timp, pentru că ameninţarea Rusiei este prezentă, este aici, pe teritoriul european".

GENERALUL CONSTANTIN DEGERATU, EURODEFENSE ROMÂNIA: "Nicio ţară europeană nu are capabilităţile necesare pentru a se apăra în faţa Rusiei"

George MarinescuPolitică / 7 octombrie 2019

Forţele armate europene nu sunt pe mărimea celor ale Federaţiei Ruse, a transmis generalul Constantin Degeratu, fostul preşedinte al Eurodefense Româ­nia, în cadrul conferinţei anuale a Eurodefense care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Palatul Parlamentului şi unde au fost dezbătute ameninţările de securitate la adresa Uniunii Europene.

CORESPONDENŢĂ DIN VIENA/ DAN BĂNACU, DIRECTOR GENERAL HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER ROMÂNIA: "Sperăm să reobţinem cât mai curând certificarea FSC"

Ramona RaduCompanii / 7 octombrie 2019

Lemnul românesc, mai scump decât cel din alte ţări  

Compania estimează că cifrele anului curent vor fi similare cu cele din 2018, când a înregistrat o cifră de afaceri de peste 1,7 miliarde lei şi un profit de circa 35 de milioane lei

Holzindustrie Schweighofer Româ­nia este încrezătoare că va obţine, din nou, certificare forestieră (The Forest Stewardship Council, FSC), a trans­mis Dan Bănacu, directorul general al companiei.

Laszlo Borbely a precizat: "Avem nevoie de sprijinul Uniunii Europene. Sperăm că va exista o strategie nouă, mai curpinzătoare la nivelul noii Comisii de la Bruxelles, care să preia obiectivele primordiale din agendele 2030 şi 2050 şi să conducă la dezvoltarea durabilă".

LÁSZLÓ BORBÉLY, DEPARTAMENTUL PENTRU DEZVOLTARE DURABILĂ DIN CADRUL GUVERNULUI: "Regiunea Mării Negre are o importanţă strategică pentru dezvoltarea durabilă a României"

George MarinescuStrategia dezvoltarii României / 7 octombrie 2019

Prin promovarea Agendei 2030, România poate să-şi consolideze poziţia şi relaţiile cu statele din regiune, a afirmat consilierul de stat Laszlo Borbely, şeful Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului, în cadrul unui eveniment.

GONGO

Cristian PîrvulescuEditorial / 7 octombrie 2019

Cristian Pîrvulescu

Evoluţia vieţii politice româneşti din ultimele două decenii face necesară clarificarea câtorva concepte care vor permite o mai bună înţelegere a contextului social actual.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Populaţia alocă foarte puţin pentru investiţii

Populaţia alocă foarte puţin pentru investiţii

Macroeconomie / 7 octombrie 2019

Veniturile totale medii lunare ale populaţiei pe o gospodărie au fost de 4.764 lei în al doilea trimestru din acest an, iar cheltuielile totale au ajuns, în medie, la 4.049 de lei lunar/gospodărie, reprezentând 85% din nivelul veniturilor totale,...

MACRO NEWSLETTER 7 Octombrie 2019

MACRO NEWSLETTER 7 Octombrie 2019

Macroeconomie / 7 octombrie 2019

Activitatea în sectorul serviciilor din SUA s-a temperat peste aşteptări în septembrie 2019, conform indicilor PMI (Purchasing Managers Index) de la ISM (Institute for Supply Management).

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6402
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2278
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8856
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9150

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo