ZIARUL BURSA

07 octombrie
 Dezgheţul Arcticii declanşează o nouă competiţie între marile puteri

Dezgheţul Arcticii declanşează o nouă competiţie între marile puteri

Mihai GongoroiInternaţional / 07 octombrie

"Vedem cum se deschide un ocean în timp real", spune Michael Sfraga, directorul Institutului Polar de la Wilson Center din Washington 

Odată domeniul ur­şilor polari şi al oamenilor de ştiinţă, Arctica a început de câţiva ani să primeas­că din ce în ce mai multă atenţie din partea marilor puteri. Şi asta pentru că gheaţa se topeşte, iar noi resurse şi rute comerciale devin libere pentru exploatare.

Generalul Constantin Degeratu a precizat: "Este doar o chestiune de timp până când vom vedea forţele ruse pe teritoriul altor state din Europa. Din păcate, politica SUA faţă de Rusia este greşită. La fel de greşite sunt şi politicile Uniunii Europene şi României faţă de autorităţile de la Kremlin. În acest moment, chiar dacă avem bani, nu mai avem timp, pentru că ameninţarea Rusiei este prezentă, este aici, pe teritoriul european".

GENERALUL CONSTANTIN DEGERATU, EURODEFENSE ROMÂNIA:"Nicio ţară europeană nu are capabilităţile necesare pentru a se apăra în faţa Rusiei"

George MarinescuPolitică / 07 octombrie

Forţele armate europene nu sunt pe mărimea celor ale Federaţiei Ruse, a transmis generalul Constantin Degeratu, fostul preşedinte al Eurodefense Româ­nia, în cadrul conferinţei anuale a Eurodefense care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Palatul Parlamentului şi unde au fost dezbătute ameninţările de securitate la adresa Uniunii Europene.

CORESPONDENŢĂ DIN VIENA/ DAN BĂNACU, DIRECTOR GENERAL HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER ROMÂNIA:"Sperăm să reobţinem cât mai curând certificarea FSC"

Ramona RaduCompanii / 07 octombrie

Lemnul românesc, mai scump decât cel din alte ţări  

Compania estimează că cifrele anului curent vor fi similare cu cele din 2018, când a înregistrat o cifră de afaceri de peste 1,7 miliarde lei şi un profit de circa 35 de milioane lei

Holzindustrie Schweighofer Româ­nia este încrezătoare că va obţine, din nou, certificare forestieră (The Forest Stewardship Council, FSC), a trans­mis Dan Bănacu, directorul general al companiei.

GONGO

Cristian PîrvulescuEditorial / 07 octombrie

Cristian Pîrvulescu

Evoluţia vieţii politice româneşti din ultimele două decenii face necesară clarificarea câtorva concepte care vor permite o mai bună înţelegere a contextului social actual.

Ediţia din 07.10.2019
Ediţia din 10.12.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
Populaţia alocă foarte puţin pentru investiţii

Populaţia alocă foarte puţin pentru investiţii

Macroeconomie / 07 octombrie

Veniturile totale medii lunare ale populaţiei pe o gospodărie au fost de 4.764 lei în al doilea trimestru din acest an, iar cheltuielile totale au ajuns, în medie, la 4.049 de lei lunar/gospodărie, reprezentând 85% din nivelul veniturilor totale,...

MACRO NEWSLETTER 7 Octombrie 2019

MACRO NEWSLETTER 7 Octombrie 2019

Macroeconomie / 07 octombrie

Activitatea în sectorul serviciilor din SUA s-a temperat peste aşteptări în septembrie 2019, conform indicilor PMI (Purchasing Managers Index) de la ISM (Institute for Supply Management).

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo