Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

PENTRU MODERNIZAREA STAŢIEI ELECTRICE SMÂRDANRomelectro şi Electromontaj au câştigat licitaţia Transelectrica

A.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Romelectro şi Electromontaj au câştigat licitaţia Transelectrica

Asocierea dintre Romelectro şi Electromontaj a câştigat licitaţia organizată de Transelectrica pentru modernizarea staţiei electrice de transformare Smârdan, valoarea totală a lucrărilor depăşind 23 milioane de euro.

"Retehnologizarea staţiei 400/110 kV Smârdan are ca obiect optimizarea schemei electrice primare, modernizarea echipamentului primar şi secundar, asigurarea teleconducerii întregii staţii de la nivelul Centrului de Teleconducere al Sucursale de Transport Constanţa şi a cerinţelor de dispecer centrale şi teritoriale, ceea ce va conduce la creşterea siguranţei în funcţionare, la reducerea cos­turilor de mentenanţă, monitorizarea locală şi de la distanţă a tuturor echipamentelor", a anunţat Romelectro, conform Agerpres.

Proiectul staţiei Smârdan constă în modernizarea staţiei de 400 kV, prin echiparea acesteia cu instalaţii noi de tip exterior, cu izolaţie în aer şi echipamente de tip convenţional, precum şi a staţiilor de 110 kV şi 20 kV. Staţia electrică 400/110 kV Smârdan reprezintă un nod foarte important de tranzit al puterii între zonele Dobrogea şi Moldova, asigurând evacuarea surplusului de putere din zona Dobrogea şi alimentarea zonei deficitare Moldova. În plus, asigură injecţia de putere în reţeaua de 110 kV pentru alimentarea consumatorilor din zona Galaţi.

"În urma acestei lucrări de modernizare şi retehnologizare, staţia Smârdan va contribui la creşterea securităţii Sistemului Electroenergetic Naţional, la întărirea reţelei energetice de transport între Dobrogea şi zona Modovei şi, în consecinţă, la alimentarea în siguranţă a consumatorilor şi la creşterea calităţii energiei electrice livrate", arată reprezentanţii Romelectro.

Lucrările de retehnologizare se vor realiza eşalonat, începând cu staţia de 400 kV şi continuând cu staţiile de 110 kV şi 20 kV, fără înteruperea de lungă durată a instalaţiilor existente.

Romelectro este contractor general de proiecte complexe de energie, în producere (termo şi hidro), transport şi dis­tribuţie şi face parte din Grupul Romelectro, care mai cuprinde două firme româneşti.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS