PENTRU PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUIPrefab - profit de 13,7 milioane lei, de peste unsprezece ori peste cel din ianuarie-septembrie 2019

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 noiembrie 2020

Compania a optimizat costurile de producţie şi a crescut productivitatea, ceea ce a determinat obţinerea unor marje mai avantajoase

Producătorul de materiale de construcţii Prefab (PREH), condus de omul de afaceri Marian Miluţ, a raportat un profit net de 13,7 milioane de lei, pentru primele nouă luni ale anului curent, de peste unsprezece ori mai mare decât cel de la finele lunii septembrie 2019, în condiţiile optimizării costurilor de producţie şi a creşterii productivităţii, factori care au determinat obţinerea unor marje mai avantajoase, explică compania în raportul publicat ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Este elementul care a imprimat cotaţiei acţiunii PREH o creştere spectaculoasă în prima parte a şedinţei bursiere, ieri, la ora 14:30 titlurile emitentului având un avans de 14,56%, la 1,18 lei, pe fondul unui volum de circa 8.500 de acţiuni, peste media zilnică a ultimei luni de tranzacţionare, de aproximativ 2.000 de unităţi.

Conducerea societăţii menţionează în raport: "Chiar dacă în ansamblu sectorul construcţiilor a înregistrat o creştere, aceasta a avut un trend oscilant, cauzat de evoluţia numărului de cazuri de infectare, de măsurile impuse de autorităţi pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi de cererea efectivă de materiale pentru construcţii din piaţă".

În aceste condiţii, la data de 30 septembrie se constata o uşoară creştere în piaţa materialelor de construcţii, în special pentru produsele BCA şi tuburi. Însă, în ceea ce priveşte prefabricatele din beton armat şi precomprimat, stâlpi electrici, elemente de autostrada etc., piaţa este în continuare afectată de lipsa proiectelor mari de infrastructură naţională şi de lipsa forţei de muncă calificată, se arată în raportul Prefab.

Pentru primele nouă luni ale anului, Prefab a raportat o cifră de afaceri netă de 73,13 milioane de lei, cu 35,25% peste cea din primele trimestre ale lui 2019, creştere apărută îndeosebi în urma atragerii de noi clienţi în portofoliu prin extinderea arealului de piaţă, în special pentru produsul BCA.

Cheltuielile din exploatare s-au ridicat la 55,85 milioane de lei, în scădere cu 8% faţă de cele din perioada ianuarie-septembrie 2019, în condiţiile scăderii altor cheltuieli externe (cu energia şi apa) cu 55,6%, la 5,86 milioane de lei, precum şi a altor cheltuieli din exploatare cu 22,5%, până la 4,41 milioane de lei.

În acest cotext, pentru primele nouă luni ale anului, Prefab a raportat un profit din exploatare de 17,57 milioane de lei, de peste cinci ori mai mare decât cel aferent aceleiaşi perioade a anului trecut, rezultat ce e fost erodat de o pierdere financiară de 1,56 milioane de lei.

La data de 30 septembrie, activele imobilizate ale Prefab erau de 221,87 milioane de lei, cu 2,67% sub cele de la începutul anului, în timp ce activele circulante se cifrau la 46,01 milioane de lei, cu 0,75% mai mici faţă de cele de la 31 decembrie 2019. După primele nouă luni ale anului, datoriile totale ale Prefab erau de 49,96 milioane de lei, cu 28,3% mai mici decât de cele de la începutul anului, scădere datorată rambursărilor de credite bancare şi a reducerii datoriilor comerciale.

Romerica International, companie controlată de Marian Miluţ, deţine 83,01% din Prefab, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) are 12,97% din producătorul de materiale de construcţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Aloooo, Consilul Concurentei? Astia din bca s au unteles toti, ca mai sunt 4-5 si au dublT preturile. Asta au facut. Restul sunt minciuni

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro