ZIARUL BURSA

26 septembrie
Renate Weber pe moşia PSD - Avocatul Poporului

Renate Weber pe moşia PSD - Avocatul Poporului

George MarinescuPolitică / 12 noiembrie 2020

La Avocatul Poporului totul se învârte în acest moment în jurul lui Weber şi a celor şase adjuncţi ai săi, deoarece, imediat după preluarea conducerii instituţiei, Renate Weber a cen­tralizat luarea oricărei decizii cu privire la anchetele desfăşurate în teritoriu şi a recomandărilor emise pe plan local, conform surselor citate.

Alexandru Ilisie

ALEXANDRU ILISIE, OTP ASSET MANAGEMENT:"Ponderea României în MSCI Frontier Markets 100 va creşte de la 8% la 10,26%, conform simulărilor MSCI"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 12 noiembrie 2020

Kuweitul va intra în liga pieţelor emergente la 1 decembrie, ceea ce va duce la creşterea importanţei acţiunilor de la BVB în indicele pieţelor de frontieră al MSCI Este posibil ca agenţia să includă şi Transelectrica în indicele MSCI Frontier Markets 100, spune Directorul de Investiţii de la OTP Asset Management "Probabil cele mai mari volume de tranzacţionare vor apărea în data 27 noiembrie", apreciază Alexandru Ilisie  

Ponderea ţării noastre în indicele pieţelor de frontieră al MSCI (MSCI Frontier Markets 100) va creşte de la 8%, cât este în prezent, la 10,26% în luna noiembrie 2021, conform simulărilor agenţiei americane de rating, ne-a transmis Alexandru Ilisie, Director de Investiţii în cadrul OTP Asset Management, în condiţiile în care marţi, MSCI a promovat Kuweitul în liga pieţelor emergente.

"Rolul pieţei de capital în dezvoltarea economiei ar putea creşte în acest deceniu"

ANDREI RĂDULESCU, BT:"Rolul pieţei de capital în dezvoltarea economiei ar putea creşte în acest deceniu"

M.G.Piaţa de Capital / 12 noiembrie 2020

Rolul pieţei de capital în dezvoltarea economică a României ar putea creşte în acest deceniu, în contextul intensificării procesului de digitalizare şi persistenţei la un nivel redus al costurilor reale de finanţare, consideră Andrei Rădulescu, directorul de analiză macro de la Banca Transilvania. Acesta precizează că dezvoltarea economiei interne, în ultimele decenii, nu a fost dependentă de piaţa de capital, fiind puternic susţinută de finanţarea bancară şi de investiţiile străine directe.

Metroul din Cluj Napoca, la faza studiului de prefezabilitate

Metroul din Cluj Napoca, la faza studiului de prefezabilitate

I.Ghe.Companii / 12 noiembrie 2020

Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului interministerial de avizare lucrări publice de interes naţional şi locuinţe, care va avea loc la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Aministraţiei, se află şi proiectul privind metroul ce ar urma să fie construit în Cluj-Napoca.

Studenţii vor o digitalizare reală a educaţiei, nu doar lozinci

Studenţii vor o digitalizare reală a educaţiei, nu doar lozinci

O.D.Miscellanea / 12 noiembrie 2020

Distanţa de la teorie la practică este foarte mare în învăţământul autohton. Teoretic, educaţia se desfăşoară exclusiv online în această lună şi probabil şi în lunile următoare, practic mulţi elevi şi studenţi nu au acces la procesul de învăţământ din cauza lipsei dotărilor minime necesare unei predări/învăţări de la distanţă.

"Nu vă faceţi iluzii de redresare economică, după găsirea unui vaccin împotriva Covid"

AVERTISMENT DE LA CEA MAI MARE BANCĂ ELVEŢIANĂ:"Nu vă faceţi iluzii de redresare economică, după găsirea unui vaccin împotriva Covid"

A.V.Macroeconomie / 12 noiembrie 2020

Carl Tannenbaum, Northern Trust: "Un vaccin împotriva Covid-19 nu va fi un stimul instantaneu pentru economia SUA" Richard McGuire, Rabobank: "Mai este un drum lung de parcurs" Paul Dales, Capital Economics: "Moştenirea economică a crizei va persista" 

Anunţul făcut de două companii farmaceutice partenere la începutul acestei săptămâni legat de un vaccin eficient împotriva coronavirusului a fost primit cu bucurie de pieţele globale, dar preşedintele celei mai mari bănci elveţiene, UBS Group AG, Axel Weber, a avertizat că, şi cu un astfel de vaccin, va dura ceva timp până când economia globală va reveni la nivelurile de dinaintea crizei.

Inflaţia coboară spre punctul central al ţintei BNR

Inflaţia coboară spre punctul central al ţintei BNR

Mihai GongoroiMacroeconomie / 12 noiembrie 2020

Principalii factori inflaţionişti din octombrie au fost deprecierea leului faţă de euro de 0,3% în medie şi scumpirea carburanţilor  

Rata anuală a inflaţiei a continuat tendinţa de decelerare luna trecută, preţurile de consum crescând în octombrie cu un ritm lunar de doar 0,22%, potrivit datelor comunicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Astfel, rata anuală a inflaţiei a fost împinsă în jos spre punctul central al ţintei BNR, de la 2,45% în septembrie la 2,24% în octombrie, cel mai redus nivel din septembrie 2017.

Ediţia din 26.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Cartofii fierbinţi de la CCR

Cartofii fierbinţi de la CCR

George MarinescuPolitică / 12 noiembrie 2020

Cauzele Iordache şi Romexpo, amânate încă o dată 

Curtea Constituţională a amânat, ieri, toate cauzele pe care ar fi trebuit să se pronunţe, pentru 18 noiembrie. Motivul oficial a fost faptul că la şedinţa de plen a lipsit judecătorul Livia...

Transilvania Jazz Festival, doar online, dar gratis

O.D.Miscellanea / 12 noiembrie 2020

Online e mai bine decât amânat sau anulat, consideră majoritatea organizatorilor de evenimente culturale. Ediţia din acest an a Transilvania Jazz Festival, a 14-a, va fi transmisă de la Cluj-Napoca, exclusiv online, în zilele de 13 şi 14...

Scăderi pentru şapte din cei nouă indici

BVBScăderi pentru şapte din cei nouă indici

M.G.Piaţa de Capital / 12 noiembrie 2020

Şapte din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat sesiunea de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii în uşoară scădere, singurul coş de acţiuni pe plus fiind cel al sectorului energetic, BET-NG, care a urcat cu 0,27%....

MACRO NEWSLETTER 12 Noiembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 12 Noiembrie 2020

Macroeconomie / 12 noiembrie 2020

Preţurile de consum din Ungaria şi-au temperat creşterea anuală şi în octombrie 2020, până la 3%, de la 3,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după o scădere de 0,4% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au...

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9427
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1775
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4791
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.2027

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo