PENTRU PRIMUL SEMESTRUAfacerile Bucur Obor au urcat cu 7%, la 17,5 milioane lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 august

Afacerile Bucur Obor au urcat cu 7%, la 17,5 milioane lei

Profit net de 7,2 milioane de lei, în creştere cu 30% Cheltuielile cu salariile angajaţilor au scăzut cu aproape jumătate de milion de lei

Bucur Obor (BUCU), companie intrată recent sub controlul One United Properties (ONE), a avut în prima jumătate a anului afaceri de 17,46 milioane de lei, cu 6,7% peste cele din primele şase luni ale anului, în timp ce profitul net s-a ridicat la 7,22 milioane de lei, în creştere cu 30% pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, conform raportului companiei publicat pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Ponderea cea mai mare o au veniturile din chirii şi veniturile din refacturarea utilităţilor aferente contractelor de închiriere, însumând 17,22 milioane de lei, respectiv 94% din totalul veniturilor.

Cheltuielile cu energia şi apa s-au ridicat la 1,6 milioane de lei, cu 71% peste cele de la jumătatea anului trecut, în timp ce cheltuielile cu salariile angajaţilor au scăzut, de la 1,53 milioane de lei în primele şase luni ale anului trecut, la 1,07 milioane de lei în perioada ianuarie-iunie 2021. Cheltuielile cu amortizarea şi deprecierea au fost de 4,4 milioane de lei, cu puţin sub cele din prima jumătate a anului trecut, de 4,43 milioane de lei.

În aceste condiţii, Bucur Obor a raportat un profit din exploatare de 8,96 milioane de lei, cu 25% peste cel din prima jumătate a anului trecut, rezultat la care s-a adăugat un câştig din activităţi financiare de 0,29 milioane de lei.

În luna noiembrie a anului trecut, One United Properties a achiziţionat indirect 54,4% din Bucur Obor, prin intermediul companiei BO Retail Invest SRL. Bucur Obor este un centru comercial din Bucureşti care s-a deschis în anul 1975.

Compania a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti în iulie 1997, iar în prezent este cotată în Piaţa AeRO, având o capitalizare bursieră de 191,3 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Are o Capitalizare exagerata in raport cu profitul real!

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro