ZIARUL BURSA

23 septembrie
"Salutări din România" - Carte poştală din 1890

HORA ROMÂNEASCĂ SE RĂREŞTEŢară bogată, săracă în patrioţi

George MarinescuMiscellanea / 11 august

Numărul cetăţenilor români în 2022 este aproape egal cu cei recenzaţi în anul 1966 Rata natalităţii, cu 20% mai mică faţă de anul 2000 Spor demografic negativ, de -5,3‰ 

Suntem din ce în ce mai puţini este concluzia preliminară a recensământului populaţiei şi locuinţelor efectuat în cursul acestui an şi care consemnează că scăderea numărului populaţiei ţării noastre începută în urmă cu 30 de ani nu a putut fi stopată de niciuna dintre guvernările care s-au aflat la Palatul Cotroceni, fie că vorbim despre guvernările de dreapta, de stânga, de centru sau de coaliţii înfiinţate pe principiul struţo- cămilei.

REUTERS: "Industria semiconductorilor se îndreaptă către o scădere de amploare"

REUTERS: "Industria semiconductorilor se îndreaptă către o scădere de amploare"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 11 august

Christopher Danely, Citigroup: "Credem că intrăm în cea mai slabă perioadă pentru semiconductori din ultimul deceniu, cel puţin" Yasuo Imanaka, Rakuten Securities: "Cererea în creştere de smartphone-uri şi PC-uri pentru lucrul la distanţă dispare în mod clar" 

Acţiunile producătorilor de semiconductori s-au depreciat după ce Micron Technology a devenit ultimul fabricant de cipuri care a avertizat cu privire la încetinirea cererii, declanşând îngrijorarea că industria se îndreaptă către o scădere amplă, scrie Reuters.

Angajaţii vor beneficii pentru revenirea la birou

Angajaţii vor beneficii pentru revenirea la birou

O.D.Companii / 11 august

Pandemia a modificat mult pretenţiile angajaţilor. Ceea ce era la un moment o dorinţă a devenit o povară şi invers. Peste două treimi dintre angajaţi lucrează exclusiv de acasă sau împart biroul de la domiciliu cu cel din sediul companiei, iar cei mai mulţi salariaţi ar merge fizic mai de la locul de muncă dacă angajatorul le-ar oferi o serie de beneficii, arată o un sondaj realizat de o platformă de recrutare online.

Festivalul Balkanik: muzică, meşteşugari şi preparate culinare

Festivalul Balkanik: muzică, meşteşugari şi preparate culinare

O.D.Cultură / 11 august

Toamna vine în Bucureşti cu un festival cu aromă balcanică, cu muzică, meşteşugari şi preparate culinare. Balkanik - World Music Festival revine între 9 şi 11 septembrie la Grădina Uranus, pentru a IX-a ediţie. Artiştii care vor urca pe scena festivalului în această toamnă sunt Onuka (Ucraina), Baba Zula (Turcia), Orange Blossom (Franţa), Bubliczki (Polonia), Meszecsinka (Ungaria), Taraf Flamenco (România-Argentina), Surorile Osoianu (Republica Moldova), Iarba Fiarelor (România) şi un proiect special Oriental Session (România).

Propunere: universităţile să "preia" liceele de profil

Propunere: universităţile să "preia" liceele de profil

O.D.Miscellanea / 11 august

Oceanul de propuneri menite să schimbe faţa învăţământului autohton s-a mai îmbogăţit cu o picătură. Rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC), Tudorel Toader, propune ca fiecare instituţie de învăţământ superior de stat din ţară să preia liceele de profil, pentru a creşte calitatea actului educaţional.

Ediţia din 23.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 11 August 2022

MACRO NEWSLETTER 11 August 2022

Macroeconomie / 11 august

Preţurile de consum din Cehia şi-au accelerat creşterea anuală şi în iulie 2022, până la 17,5%, de la 17,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,3%, după un avans de 1,6% în luna anterioară.

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo