PENTRU REVOCAREA DIN FUNCŢIA DE ADMINISTRATORMihai Fercală cere daune de 0,53 milioane de lei, de la Şantierul Naval Orşova

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 noiembrie 2020

Mihai Fercală

Mihai Fercală

Vechiul board al companiei condus de Mihai Fercală fusese ales în data de 18 aprilie 2019, pentru o perioadă de patru ani

Mihai Fercală, fostul preşedinte al Şantierului Naval Orşova (SNO), a cerut în instanţă daune de 0,531 milioane de lei plus dobânda legală începând cu data de 2 octombrie şi până la efectuarea efectivă a plăţii, pentru revocarea din funcţia de administrator al companiei, se arată într-un raport al producătorului de nave publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Demersul vine în condiţiile în care, la data de 2 octombrie, acţionarii Şantierului Naval Orşova au aprobat modificarea Actului Constitutiv al societăţii şi alegerea unui nou Consiliu de Administraţie, pentru o perioadă de doi ani, format din Crinel-Valer Andănuţ - numit preşedinte, Marius Moldovan - vicepreşedinte şi membrii Tudor Ciurezu, Lucia-Carmen Dumitrescu şi Marian Constantin Mihai, în cadrul unei adunări convocate la cererea SIF Transilvania (SIF3).

Vechiul Consiliu al companiei, ce fusese ales de acţionari în data de 18 aprilie 2019 pentru o perioadă de patru ani, era format din Mihai Fercală, Floriean Firu, Lucian Ionescu, Ioan Marius Pantea şi Tudor Ciurezu.

Recent, Mihai Fercală a contestat în instanţă deciziile luate la adunarea generală a acţionarilor Turism Felix (TUFE) din data de 3 noiembrie, când de asemenea a fost schimbat atât din fruntea board-ului societăţii, cât şi din Consilu.

Amintim că SIF Transilvania, sub noua conducere executivă a lui Marius Moldovan, a început să înlocuiească Consiliile de Administraţie ale companiilor din portofoliu, ce fuseseră alese în timpul în care SIF-ul din Braşov era condus de Mihai Fercală.

Tot ieri, Şantierul Naval Orşova a anunţat că în şedinţa din 10 noiembrie Consiliul a aprobat prelungirea contractului de mandat a directorului general Mircea Ion Sperdea cu încă doi ani, conform hotărârii acţionarilor din 2 octombrie.

Pe lângă SIF Transilvania, ce deţine aproape 50% din Şantierul Naval Orşova, în acţionariatul companiei ce construieşte şi repară nave se mai găsesc SIF Oltenia cu 28,02% şi SIF Muntenia cu 13,17%.

Pentru primele şase luni ale acestui an, Şantierului Naval Orşova a raportat un profit net de 0,47 milioane de lei, cu 74% mai mic decât cel de la jumătatea anului trecut, în condiţiile în care veniturile operaţionale s-au diminuat cu 16,17%, la 22,4 milioane de lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. e dinozaurul cel mai longeviv de la sifoane, multimilionar in eruo si-l apasa grija de umblat la judecati dupa arginti nemunciti, aducatori de dobinda. baaaa judecata de apoi e singura care sa te pasioneze de-acu incolo si nimic altceva

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

21 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9260
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1031
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4735
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7173
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.7214

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro