PENTRU UN PROIECT DE ENERGIE REGENERABILĂCemacon a câştigat un grant în valoare de 0,47 milioane euro

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 iunie

Cemacon a câştigat un grant în valoare de 0,47 milioane euro

Valoarea grantului echivalează cu 45% din cheltuielile eligibile ale proiectului

Cemacon (CEON) a câştigat un grant în valoare de 0,47 milioane de euro, reprezentând 44,9% din cheltuielile eligibile ale proiectul său de energie regenerabilă "Cemacon Green Energy Farm", în valoare de 1,05 milioane de euro, a cărui implementare va începe în toamna acestui an, conform unui raport al companiei publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Proiectul presupune dezvoltarea unui parc fotovoltaic, ce va avea o putere instalată de peste 1MWh, cu un sistem format din 2.198 panouri fotovoltaice (455 Wp) şi 18 invertoare de 50 kW, iar reducerea emisiilor de CO2 este estimată la -299 tone CO2/an. Economiile financiare ale companiei în urma trecerii pe energia regenerabilă asigurată de acest parc vor fi de aproximativ 0,16 milioane de euro/an, potrivit documentului.

"Finanţatorul, International Development Norway - o organizaţie norvegiană cu peste 20 ani de experienţă în proiecte internaţionale pentru dezvoltarea de bune practici în domeniul eco-business, este deja un partener al Cemacon, sprijinind compania şi în implementarea proiectului «Investment in a new, eco-friendly ceramic coatings production line at Cemacon», care presupune construcţia unei noi fabrici de produse ceramice, dezvoltând astfel premisele unei noi linii de business", se mai arată în raport.

De asemenea, compania menţionează că a depus un nou proiect de investiţii pentru un parc fotovoltaic în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilenţă şi are în plan şi alte obiective strategice de tranziţie către energie verde.

Pentru primele trei luni ale acestui an, Cemacon a raportat o cifră de afaceri netă de 57,8 milioane de lei, cu 60% peste cea din primele trei luni ale anului trecut, în timp ce profitul net s-a ridicat la 16,5 milioane de lei, în creştere cu 130% comparativ cu cel din perioada ianuarie-martie 2021.

Compania este controlată de fraţii Pavăl, fondatorii Dedeman.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro