PENTRU URMĂTOARELE DOUĂSPREZECE LUNIErste dă un preţ ţintă de 12,2 lei pentru Transport Trade Services, cu peste 30% faţă de cel din piaţă

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 iunie 2022

Erste dă un preţ ţintă de 12,2 lei pentru Transport Trade Services, cu peste 30% faţă de cel din piaţă

"Compania este puţin expusă războiului din Ucraina şi ar trebui să-şi menţină poziţia de prim rang printre transportatorii fluviali şi operatorii portuari din Bazinul Dunării şi Portul Constanţa", se menţionează în raport

Erste Group recomandă "Cumpărare" pentru acţiunile Transport Trade Services (TTS) şi dă un preţ ţintă de 12,2 lei pentru titlurile transportatorului de mărfuri pe Dunăre, în următoarele douăsprezece luni, cu 33% peste cotaţia TTS de ieri de la ora 11:00, de 9,2 lei, după cum reiese dintr-un raport semnat de Caius Râpanu, ce a fost publicat pe portalul BVB Research Hub (https://bvbresearch.ro/api/reports/109/attachment).

Conform documentului, compania este puţin expusă războiului din Ucraina şi ar trebui să-şi menţină poziţia de prim rang printre transportatorii fluviali şi operatorii portuari din Bazinul Dunării şi Portul Constanţa. Accentul pus la nivel global şi regională pe transportul cu emisii reduse ar trebui favorizează compania şi să-i ofere posibilităţi de creştere şi acces la finanţare pentru extindere organică şi prin achiziţii.

"Până în prezent, eforturile managementului în ceea ce priveşte raţionalizarea operaţiunilor şi administrarea proactivă a fazei de dezvoltare actuale au avut succes, acesta fiind capabil să implementeze creşterea strategică a companiei prin fuziuni şi achiziţii", se arată în raport.

Anul trecut, Transport Trade Services a avut venituri totale de 598,8 milione de lei, în creştere cu 15% comparativ cu cele din 2020, iar pentru acest an analistul Erste estimează venituri de 664,5 milioane de lei, cu 11% mai mari decât cele din 2021. Pentru anul viitor, estimările lui Caius Râpanu privind veniturile transportatorului naval de mărfuri sunt de 756,5 milioane de lei şi 826,8 milioane de lei.

În ceea ce priveşte profitabilitatea, analistul Erste prognozează pentru acest an un rezultat net de 47 milioane de lei, cu 30% sub cel din anul anterior, pe fondul creşterii cheltuielilor într-o dinamică mai mare decât cea a veniturilor. Pentru anul viitor Caius Râpanu estimează că Transport Trade Services va avea un profit net de 64,3 milioane de lei, care va creşte la 69 milioane de lei în 2024.

"Ţinta noastră de preţ este bazată pe previziuni conservatoare, fără a lua în calcul o creştere organică majoră a afacerilor şi luând în considerare doar inflaţia din punctul de vedere al tarifelor. Ipotezele incluse în costuri sunt, de asemenea, conservatoare, prognozând creşteri semnificative ale inputurilor, a cheltuielilor cu terţii şi cu energia. Chiar şi cu aceste ipoteze, acţiunile oferă un spaţiu amplu de creştere şi o investiţie profitabilă într-un sector care urmează să devină o expunere dezirabilă la economia verde şi dinamica regiunii", conform raportului.

Acţiunile TTS au debutat la BVB în data de 14 iunie anului trecut, după o ofertă publică prin care acţionarii au vândut 50% din companie. Acesta este primul raport de analiză al Erste Group pentru Transport Trade Services, publicat pe BVB Research Hub.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. gata dam navala sa cumparam

  simt ca in urmatoarele 12 luni..dar ce 12 luni...cam 36-48 de luni toate noile IPO la genul asta de firme TTS, AQ si alte petarde vor avea un succes teribil ...da teribil....batalie maxima pe astfel de actiuni

  sa vedeti si la Hidro...omor nu alta pe actiunile lor la niste preturi hiper umflate 

  Podul de cale ferată de la Tighina a fost avariat de ruși , cum ajunge grâul Ucrainei la Ismail sau Galați ca să-l preia TTS, prin teleportare?

  Recomand Erste sa pună mana pe o carte de geografie ! 

  Au mai dat si altii "preturi tinta" care nu s-au materializat in veci. Doar interes si manipulare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro