ZIARUL BURSA

17 iunie 2022
Ediţia din 08.12.2023
"Dacă Hidroelectrica nu va fi listată dual, cel mai probabil FP va diminua pachetul de acţiuni scos la vânzare"

FONDUL PROPRIETATEA AMENINŢĂ AUTORITĂŢILE:"Dacă Hidroelectrica nu va fi listată dual, cel mai probabil FP va diminua pachetul de acţiuni scos la vânzare"

George MarinescuPiaţa de Capital / 17 iunie 2022

Conform PNRR, 15% din acţiunile Hidroelectrica trebuie listate la bursă până la 30 iunie 2023 Fondul Proprietatea, care deţine 20% din acţiunile companiei, doreşte să acopere vânzarea de 15%, dar cere o listare duală 

Listarea la bursă a companiei Hidroelectrica pare să se transforme într-o poveste fără sfârşit, atât timp cât, la zece ani de la lansarea acestei idei, acţionarii societăţii nu au ajuns la un consens cu privire la modalitatea listării şi, din acest motiv, acţionarul minoritar - Fondul Proprietatea - ar dori chiar să nu mai ajute statul român să atingă ţinta asumată în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Joe Biden ameninţă companiile petroliere şi le cere să-şi facă datoria patriotică

Joe Biden ameninţă companiile petroliere şi le cere să-şi facă datoria patriotică

Călin RecheaInternaţional / 17 iunie 2022

Călin Rechea

În perioada campaniei electorale din 2020, Joe Biden scria pe contul său de Twitter că "schimbările climatice trebuie tratate ca o ameninţare existenţială" şi promitea că, odată ajuns preşedinte, va opri subvenţiile pentru companiile petroliere, va interzice deschiderea unor noi exploatări petroliere pe terenurile şi în apele aflate sub jurisdicţia guvernului federal şi va trage la răspundere directorii din industria petrolieră.

Cumătrul Putin s-o fi lepădat de Satana?

Cornel CodiţăEditorial / 17 iunie 2022

Cornel Codiţă

Vedeţi dumneavoastră, dacă şi Papa, de acolo...de unde este el...zice că a început cel de al treilea război mondial, mie mi se pare că e groasă rău. Ce mai, l-a băgat Putin în răcori pînă şi pe Sanctitatea Sa. Şi pe el şi pe toţi împăraţii.

Enel, pe punctul să-şi vândă activele din Rusia

Enel, pe punctul să-şi vândă activele din Rusia

A.V.Internaţional / 17 iunie 2022

Gazprom a redus din nou livrările către Europa, prin gazoductul Nord Stream 

Enel este aproape de un acord privind vânzarea activelor sale din Rusia şi vede turbulenţele de pe piaţă provocate de invadarea Ucrainei ca un impuls pe termen lung pentru industria energiei regenerabile din Europa, a afirmat directorul general al companiei energetice italiene, Francesco Starace, transmite Reuters.

Litoralul românesc, Bulgaria, Grecia şi Turcia - principalele destinaţii estivale ale românilor în 2022

Litoralul românesc, Bulgaria, Grecia şi Turcia - principalele destinaţii estivale ale românilor în 2022

GEORGE MARINESCUInternaţional / 17 iunie 2022

Operatorii din turism au înregistrat, din datele colectate până la 15 iunie, o creştere de 80% a rezervărilor faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent Tarifele pachetelor turistice pentru sezonul estival 2022, mai mari cu 10-20% faţă de anul trecut Mamaia, Nisipurile de Aur, Thassos şi Kuşadasi - în topul rezervărilor turistice din partea românilor 

Principalele destinaţii ale românilor pentru actualul sezon estival rămân în continuare litoralul românesc, Bulgaria, Grecia şi Turcia, conform informaţiilor prezentate, ieri, într-o conferinţă de presă, de reprezentanţii touroperatorului IRI Travel, care colaborează cu peste 1000 agenţii de turism din ţara noastră.

Klaus Iohannis propune coridoare albastre în Marea Neagră, pentru transportul cerealelor ucrainene

VIZITĂ ISTORICĂ LA KIEVKlaus Iohannis propune coridoare albastre în Marea Neagră, pentru transportul cerealelor ucrainene

George MarinescuPolitică / 17 iunie 2022

Preşedintele Klaus Iohannis a propus ieri, la Kiev, cu prilejul vizitei comune pe care a efectuat-o împreună cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german - Olaf Scholz şi premierul italian - Mario Draghi, constituirea unei coaliţii de state care să sprijine efortul internaţional de creare a unor "coridoare albastre" pentru transportul maritim, în siguranţă, prin Marea Neagră.

"BNR a spus mereu băncilor să renunţe la soluţiile standardizate, fără suflet"

VIDEO - ALEXANDRU PĂUNESCU, BNR:"BNR a spus mereu băncilor să renunţe la soluţiile standardizate, fără suflet"

Bănci-Asigurări / 17 iunie 2022

(Interviu cu Alexandru Păunescu, directorul juridic al BNR şi reprezentantul Băncii Centrale în Colegiul de Coordonare al CSALB, şi avocatul Radu Rizoiu, profesor universitar, conciliator onorific în cadrul CSALB) 

Alexandru Păunescu: "CSALB a apărut când era nevoie de un actor care să detensioneze relaţia dintre consumatori şi bănci, devenită dintr-o dată confruntativă" Alexandru Păunescu: "De foarte multe ori, ca să intri în legătură cu un operator call-center de la bancă trebuie să ai o răbdare de fier; la CSALB oamenii au parte de o interfaţă umană" "Situaţia actuală se poate transforma dintr-o problemă de lichiditate, aşa cum a fost în 2020, în una de solvabilitate", susţine Păunescu Radu Rizoiu: "Multe bănci au început să copieze mecanismul CSALB la nivel intern"

Reporter: Sunteţi unul dintre fondatorii CSALB. Cum a început totul în urmă cu şase ani?

Procurorii, indulgenţi cu foştii şefi ai FIFA şi UEFA

FOTBAL ŞI CORUPŢIEProcurorii, indulgenţi cu foştii şefi ai FIFA şi UEFA

Octavian DanSport / 17 iunie 2022

Mult zgomot pentru destul de puţin. Cel mai mediatizat caz de corupţie la nivel înalt din fotbal se apropie de un verdict final. Michel Platini şi Sepp Blatter, doi dintre conducătorii fotbalului mondial care au părăsit funcţiile prin uşa din dos, nu vor ajunge în spatele gratiilor. Parchetul elveţian a cerut o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare împotriva lui Michel Platini, fostul preşedinte al UEFA, şi a fostului preşedinte al FIFA, Sepp Blatter.

A crescut, cu câteva procente, numărul celor care zic că ar investi la bursă: anul trecut erau 4-5% care spuneau asta, acum interesul a crescut substanţial, la 11%.

STUDIU REVEAL MARKETING RESEARCH:"Şapte din zece români sunt afectaţi în mod direct de inflaţie"

M.G.Investiţii Personale / 17 iunie 2022

Doar 1 din 10 români sunt interesaţi să economisească prin investiţii la bursă 

Şapte din zece români afirmă că inflaţia are impact direct asupra lor personal şi asupra familiei, a declarat, ieri, Marius Luican, directorul casei de cercetare Reveal Marketing Research, în cadrul unui eveniment organizat de Raiffeisen Bank cu ocazia lansării unei noi ediţii a programului de educaţie financiară Money Bistro.

Zoltan Nagy-Bege

ZOLTAN NAGY-BEGE, VICEPREŞEDINTE ANRE"Trebuie să revizuim Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice"

I.GHE.Miscellanea / 17 iunie 2022

Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice (PNIESC) trebuie revizuit, deoarece în condiţiile noilor ţinte asumate de Comisia Europeană prin programul "Fit for 55" şi prin "RePower EU", ţara noastră trebuie să majoreze rapid capacităţile de producţie a energiei din surse regenerabile, a afirmat, ieri, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele ANRE, ieri, în cadrul Energy Strategy Summit, eveniment organizat de energynomics.ro.

Erste dă un preţ ţintă de 12,2 lei pentru Transport Trade Services, cu peste 30% faţă de cel din piaţă

PENTRU URMĂTOARELE DOUĂSPREZECE LUNIErste dă un preţ ţintă de 12,2 lei pentru Transport Trade Services, cu peste 30% faţă de cel din piaţă

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 17 iunie 2022

"Compania este puţin expusă războiului din Ucraina şi ar trebui să-şi menţină poziţia de prim rang printre transportatorii fluviali şi operatorii portuari din Bazinul Dunării şi Portul Constanţa", se menţionează în raport  

Erste Group recomandă "Cumpărare" pentru acţiunile Transport Trade Services (TTS) şi dă un preţ ţintă de 12,2 lei pentru titlurile transportatorului de mărfuri pe Dunăre, în următoarele douăsprezece luni, cu 33% peste cotaţia TTS de ieri de la ora 11:00, de 9,2 lei, după cum reiese dintr-un raport semnat de Caius Râpanu, ce a fost publicat pe portalul BVB Research Hub).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 17 iunie 2022

MACRO NEWSLETTER 17 iunie 2022

Macroeconomie / 17 iunie 2022

Preţurile de consum din Polonia şi-au accelerat creşterea anuală şi în luna mai 2022, până la 13,9%, de la 12,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,7%, după un avans de 2% în luna anterioară.

Banii speculativi au început să iasă din pieţe

OPINIIBanii speculativi au început să iasă din pieţe

CRISTIAN DOGARUBănci-Asigurări / 17 iunie 2022

Cum e posibil ca o majorare a dobânzilor mai mică de un punct procentual să genereze agitaţie atât de mare în pieţele financiare? Toată lumea vorbea marţi panicată de intenţia Fed de a majora dobânzile cu 0,75 pp, un salt mai rar întâlnit într-o...

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo