Personalul de bord de la Lufthansa pregăteşte o grevă de avertisment

Ziarul BURSA #Internaţional /

Personalul de bord de la Lufthansa pregăteşte o grevă de avertisment

Sindicatul UFO, care reprezintă personalul de bord al companiei aeriene germane Lufthansa, a făcut ieri un apel pentru organizarea unei greve de cinci ore în ziua de duminică, pe fondul escaladării disputelor cu privire la salarii, informează AFP şi Reuters.

Personalul de bord de la Lufthansa, care operează de pe aeroporturile Frankfurt şi Munchen, cele mai aglomerate aeroporturi din Germania, este chemat să înceteze lucrul duminică între orele 06.00 a.m şi 11.00 a.m., a anunţat preşedintele UFO, Daniel Flohr, într-un mesaj video, potrivit Agerpres. "Cele cinci companii din cadrul grupului, Lufthansa, Eurowings, Germanwings, Cityline şi Sunexpress, vor fi afectate de greve în următoarele săptămâni", a adăugat liderul sindical.

Astfel de greve de avertisment, întreruperi coordonate ale lucrului de câteva ore, însoţesc în mod normal în Germania negocierile salariale odată cu expirarea unui acord la nivel de ramură.

Sindicatul UFO solicită o majorare salarială de 1,8%.

În replică, Lufthansa a apreciat că greva preconizată a UFO este una ilegală, compania subliniind că intenţionează să îşi menţină în totalitate calendarul zborurilor programate pentru ziua de duminică.

Conducerea companiei Lufthansa a refuzat să discute cu sindicatul UFO în ultimele luni din cauza semnelor de întrebare care există cu privire la statutul legal al conducerii sindicatului, în condiţiile în care există o luptă pentru putere la conducerea sindicatului UFO.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS