Abonament gratuit

Personalul de bord de la Lufthansa pregăteşte o grevă de avertisment

Ziarul BURSA #Internaţional /

Personalul de bord de la Lufthansa pregăteşte o grevă de avertisment

Sindicatul UFO, care reprezintă personalul de bord al companiei aeriene germane Lufthansa, a făcut ieri un apel pentru organizarea unei greve de cinci ore în ziua de duminică, pe fondul escaladării disputelor cu privire la salarii, informează AFP şi Reuters.

Personalul de bord de la Lufthansa, care operează de pe aeroporturile Frankfurt şi Munchen, cele mai aglomerate aeroporturi din Germania, este chemat să înceteze lucrul duminică între orele 06.00 a.m şi 11.00 a.m., a anunţat preşedintele UFO, Daniel Flohr, într-un mesaj video, potrivit Agerpres. "Cele cinci companii din cadrul grupului, Lufthansa, Eurowings, Germanwings, Cityline şi Sunexpress, vor fi afectate de greve în următoarele săptămâni", a adăugat liderul sindical.

Astfel de greve de avertisment, întreruperi coordonate ale lucrului de câteva ore, însoţesc în mod normal în Germania negocierile salariale odată cu expirarea unui acord la nivel de ramură.

Sindicatul UFO solicită o majorare salarială de 1,8%.

În replică, Lufthansa a apreciat că greva preconizată a UFO este una ilegală, compania subliniind că intenţionează să îşi menţină în totalitate calendarul zborurilor programate pentru ziua de duminică.

Conducerea companiei Lufthansa a refuzat să discute cu sindicatul UFO în ultimele luni din cauza semnelor de întrebare care există cu privire la statutul legal al conducerii sindicatului, în condiţiile în care există o luptă pentru putere la conducerea sindicatului UFO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie