ZIARUL BURSA

15 octombrie
Brexitul - ultima săptămână

PATRU DECENII DE ÎNCERCĂRI, UN SINGUR SCOP COMUNBrexitul - ultima săptămână

VLAD DOBREAInternaţional / 15 octombrie

După doi ani de discuţii aprinse, controverse şi demisii la nivel înalt, epopeea Brexit pare să se apropie de final. Soarta Regatului Unit se joacă săptămâna aceasta, fiind programate discuţii laborioase între oficialii britanici şi cei de la vârful Uniunii Europene (UE), în încercarea de a ajunge la un acord cu privire la divorţ. Cu 17 zile înaintea ieşirii prevăzute din blocul european, premierul britanic Boris Johnson urmează să-i convingă pe oficialii europeni cu privire la ieşirea Marii Britanii din blocul UE, la 31 octombrie. Astfel, Johnson şi-a prezentat, ieri, programul politic naţional în cursul tradiţionalului discurs al reginei Elizabeth a II-a - care marchează începutul unei noi sesiuni parlamentare.

ANPC pierde şi în faţa OTP Bank, pe cesiunile de credite

DUPĂ CE INSTANŢA A DAT CÂŞTIG DE CAUZĂ BANCPOSTANPC pierde şi în faţa OTP Bank, pe cesiunile de credite

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 15 octombrie

Deciziile nu sunt definitive  

Sorin Manţu, ANPC: "Aşteptăm motivarea şi vom face apel"

Asociaţia CREDERE: "O astfel de soluţie nu poate decât să încurajeze băncile să cesioneze în continuare credite fără să se teamă prea mult de consecinţe"

Instanţa a dat câştig de cauză OTP Bank în procesul cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) privind cesiunile de credite, după ce, în urmă cu câteva luni, şi Banc-post a câştigat, pe aceeaşi speţă.

Prima finală pentru Euro 2020

ROMÂNIA - NORVEGIAPrima finală pentru Euro 2020

D.N.Sport / 15 octombrie

Partida de astăzi, pe care echipa naţională o va disputa în compania Norvegiei, este vitală în vederea continuării luptei pentru calificarea la Campionatul European de fotbal din 2020. Victoria cu Feroe ne menţine în calculele pentru turneul final, dar şi norvegienii au speranţe după egalul smuls în ultimul minut în faţa Spaniei.

Încetinirea economiei globale s-a transformat în "stagnare sincronizată"

CĂLIN RECHEAMacroeconomie / 15 octombrie

CĂLIN RECHEA

Etapa "încetinirii sincronizate" a economiei globale s-a încheiat, iar din vara acestui an s-a intrat în faza "stag-nării sincronizate", după cum arată cele mai recente valori ale indicilor pentru urmărirea redresării economice globale (TIGER, Tracking Indexes for the Global Economic Recovery), calculaţi în cadrul unui program de colaborare dintre Institutul Brookings şi Financial Times.

Otrava socialismului

Cătălin AvramescuEditorial / 15 octombrie

Cătălin Avramescu

Schema funcţiona astfel. Membrii batalioanelor de asalt (SA, Sturmabtei-lung) ale partidului naţional-socialist (NSDAP) erau obligaţi să cumpere doar o anume marcă de ţigarete. Iar pentru fiecare pachet vândut, organizaţia primea un procent, cu care îşi asigura finanţarea. Simplu.

Elevii, apel către viitorul guvern

Elevii, apel către viitorul guvern

O.D.Cultură / 15 octombrie

Elevii au devenit foarte sensibili la schimbările de guvern, pe bună dreptate, având în vedere că fiecare nou ministru al Educaţiei a venit cu propriul său dosar de reforme fapt ce a condus la numeroase schimbări ale regulilor, mai ales în ceea ce priveşte examenele naţionale.

ConocoPhillips iese din acţionariatul unor operaţiuni australiene

ConocoPhillips iese din acţionariatul unor operaţiuni australiene

A.V.Internaţional / 15 octombrie

Grupul petrolier american ConocoPhillips a decis să îşi vândă afacerea din nordul Australiei către partenerul său local Santos Ltd., pe 1,39 miliarde de dolari, în cadrul unei tranzacţii care va majora producţia grupului australian şi îi va consolida poziţia pe piaţa globală, potrivit Reuters.

ALEXANDRU BOCA, CEO ŞI FONDATOR CONZO: "Ne-am propus să închidem anul 2020 cu o cifră de afaceri de 1 milion euro"

R.R.Companii / 15 octombrie

Platforma online de tip marketplace Conzo.ro, care îşi propune să reunească cererea şi oferta de la nivelul sectorului de construcţii din România (beneficiarii şi contractorii), îşi propune să încheie anul 2020 cu o cifră de afaceri de un milion de euro şi estimează că în primele 12 luni platforma va atrage, ca utilizatori, un număr de 1.000 de companii plătitoare, 5.000 de clienţi persoane fizice şi în jur de 500 de meseriaşi, a afirmat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate cu ocazia lansării oficiale a platformei, Alexandru Boca, CEO şi fondator Conzo.

Ediţia din 15.10.2019
Ediţia din 22.11.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
MACRO NEWSLETTER-15 Octombrie 2019

MACRO NEWSLETTER-15 Octombrie 2019

Macroeconomie / 15 octombrie

Preţurile de consum din SUA şi-au menţinut creşterea anuală la 1,7% în septembrie 2019, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 1,8%, de la 1,7% în...

Marius Chiper, noul director general al CFR SA

G.M.Companii / 15 octombrie

Iulian Măntescu, preşedinte FMLR: "Decizia de numire a lui Marius Chiper este cea mai proastă alegere" 

Marius Chiper a revenit, ieri, la conducerea CFR SA, după ce acesta a fost numit director general interimar de către ministrul...

Guvernul dă 1,4 miliarde lei pentru subzistenţa primăriilor

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 15 octombrie

Ca să nu-i lase cu vistieria goală pe primarii social-democraţi din teritoriu, cabinetul Dăncilă a aprobat, ieri, o hotărâ-re de guvern prin care alocă 1,4 miliarde lei pentru mai multe unităţi administrativ-teritoriale. Este vorba despre...

Rulaj de 25 milioane de lei, sub media anului

BVBRulaj de 25 milioane de lei, sub media anului

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 15 octombrie

Transferuri "deal" cu 25% din Mecanica Rotes, la un preţ mai mult decât dublu faţă de referinţă  

Valoarea tranzacţiilor realizate în prima şedinţă de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a situat la numai 24,97...

Gala BURSA 2019
DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
GALA PREMIILOR PIEŢEI DE CAPITAL 2019
Life Dental Spa - Clinica Dentara Laser
parmafood
Petrecere de Crăciun de poveste la Resturant Elisabeta
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo