Petre Daea întâlnire cu Mikola Solski - Noi puncte de intrare în judeţele de la graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova

I.A.
Politică / 3 mai 2023

Petre Daea întâlnire cu Mikola Solski - Noi puncte de intrare în judeţele de la graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a întâlnit, astăzi, la Bucureşti, cu omologul ucrainean, Mikola Solski, şi au discutat din nou despre tranzitul de produse ucrainene către state terţe, potrivit news.ro.

S-a convenit realizarea unor informări săptămânale despre cantităţile transmise, astfel încât România să dispună de date exacte.

Ministerul Agriculturii a transmis astăzi într-un comunicat de presă: "Ministrul Petre Daea a avut, miercuri, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, o nouă întrevedere de lucru cu omologul său ucrainean, Mikola Solski. Prima întâlnire dintre cei doi omologi a avut loc la Bucureşti în data de 21 aprilie 2023. Aşa cum s-a agreat în cadrul discuţiilor anterioare, schimbul de informaţii dintre cele două părţi contribuie la o evidenţă corectă a datelor privind tranzitul cerealelor din Ucraina pe teritoriul ţării noastre".

Sursa citată a precizat că, totodată, cei doi omologi au convenit asupra unor comunicări săptămânale privind cantităţile de produse ieşite în tranzit din Ucraina, pentru ca România să dispună de date complete şi exacte.

Instituţia a mai transmis: "Ministrul Petre Daea l-a informat pe Mikola Solski asupra prevederilor deciziei Comisiei Europene din data de 2 mai 2023 prin care se instituie măsuri preventive excepţionale şi temporare cu privire la importurile unui număr limitat de produse din Ucraina. Măsurile vizează grâul, porumbul, rapiţa şi seminţele de floarea soarelui, originare din Ucraina".

Potrivit documentului citat, "Autoritatea Vamală Română autorizează în prezent doar procedurile vamale de tranzit pentru produsele menţionate către un alt stat membru în afara celor cinci sau către ţări sau teritorii terţe".

În comunicat se mai arată: "Noile reglementări se aplică în toate statele membre până la data de 5 iunie 2023. La rândul său, ANSVSA va continua acţiunile de verificare şi, împreună cu celelalte instituţii responsabile, va colabora pentru identificarea de noi măsuri menite să eficientizeze transportul de mărfuri".

Instituţia anunţă că, în conformitate cu recomandările Comisiei Europene privind sprijinirea rutelor de transport pentru Ucraina, ANSVSA a înfiinţat noi puncte de intrare în judeţele de la graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova, în vederea eficientizării actului de control oficial raportat la numărul de transporturi de cereale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5749
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1357
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9082
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.1460

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb