Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

PNL se opune concesionării aeroportului Iaşi

B.D.
Politică /

PNL se opune concesionării aeroportului Iaşi

Liderul filialei municipale PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, susţine că ideea concesionării aeroportului ieşean este o "farsă" şi reprezintă o afacere "tipic netransparentă a PSD", adăugând că nu există temei legal pentru realizarea acestui lucru, conform News.ro.

Deputatul Marius Bodea, fost director al Aeroportului Iaşi, afirmă într-un comunicat de presă, că după ce timp de trei ani nu a fost realizată nicio investiţie notabilă la aeroportul din Iaşi, cei care conduc aerogara încearcă să concesioneze acest obiectiv.

Marius Bodea a spus: "Intenţiile actualei conduceri a Aeroportului Iaşi vorbesc despre o afacere netransparentă tipic PSD, care arată disperarea unei administraţii incompetente de a face lucrurile pe repede înainte. Nu există temei legal, astăzi, pentru concesionarea aeroporturilor. Pistele de aviaţie sunt proprietatea publică a statului, prin urmare nu pot fi înstrăinate. Dezvoltarea Aeroportului s-a făcut în 2016, cu fonduri europene, iar timp de cinci ani de la investiţie, acest bun nu poate fi înstrăinat, altfel suntem obligaţi să returnăm banii. Termenul este la sfârşitul lui 2021, dar termenul real de decădere este 2031, conform planului de afaceri depus şi aprobat la Comisia Europeană. Propunerile investitorilor privind extinderea aeroportului nu sunt deloc convingătoare şi par mai degrabă o afacere imobiliară în jurul aeroportului".

Deputatul ieşean a afirmat că aeroportul "a fost un real succes până să preia frâiele cei din PSD" şi că pentru continuarea modernizării puteau fi accesate alte fonduri europene.

Potrivit lui Marius Bodea, cedarea aeroportului unei firme străine arată "cât de slab şi nociv este managementul PSD pentru soarta aeroportului".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS