Primăria Buzău vrea să construiască un aquapark de 171 milioane lei

ANA FELEA
Ziarul BURSA #Companii / 21 septembrie

Primăria Buzău vrea să construiască un aquapark de 171 milioane lei

Vechiul ştrand al municipiului Buzău va fi transformat, până la finalul anului 2024, în primul aquaparc din oraş. Autorităţile locale au întocmit deja un proiect şi caută surse de finanţare. Deocamdată, proiectul a trecut de etapa aprobării studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici. Valoarea proiectului de investiţii ajunge la 171 de milioane de lei, cu TVA, finanţare care va fi suportată parţial din bugetul Primăriei Buzău, respectiv 62 milioane de lei cu TVA. Mai exact, din această sumă vor fi acoperite cheltuielile cu amenajările din exterior (outdoor), urmând ca pentru cele din interior (indoor) autorităţile să caute ulterior finanţare.

Proiectul de hotărâre aprobat recent de Consiliul Local Buzău prevede: "Dezvoltarea propusă în zona de Nord-Est a municipiului Buzău implică şi propunerea de realizare a unui complex de agrement de tip «AQUAPARK» reprezentativ, modern, care să intre în armonie atât cu fondul construit, cât şi cu elementele naturale din zonă. Complexul propus va conţine două funcţiuni majore, care pot coexista: agrement (aquapark indoor şi aquapark outdoor) şi spaţiu verde aferent construcţiilor decorative şi utilitare.

Având în vedere direcţiile de dezvoltare stabilite prin Strategiile de dezvoltare a Municipiului în decursul anilor, dar şi aşteptările cetăţenilor legate de zonele de recreere existente şi propuse pe raza municipiului, Studiul de Fezabilitate «CENTRU DE RECREERE AQUAPARK» prezintă indicatorii tehnico-economici raportaţi la tema de proiectare, stabilind totodată şi valoarea de implementare pentru cele două etape prezentate în scenariul doi. Proiectul propune transpunerea în operă a elementelor naturale, precum apa, vegetaţia, lumina în complexitatea compoziţiei arhitecturale, integrându-se armonios în cadrul Parcului Tineretului".

Aquapark de aproape 12.000 metri pătraţi şi opt zone de distracţie

Proiectul prezentat de Primăria Buzău este unul grandios. În primul rând, prin proiect se propune o plajă care se va întinde pe o suprafaţă de aproape 12.000 de metri pătraţi, iar partea de agrement exterior va fi divizată în opt zone, cu funcţii şi suprafeţe diferite. În plus, va mai fi făcută şi o altă plajă "umedă", o zonă finisată cu o pardoseală cauciucată, cu suprafaţa de 593,58 mp.

Tot în cadrul aquaparkului extern este prevăzută şi o zonă pentru restaurantele mobile, de tipul food trucks, "bucătării" pe roţi.

Oamenii nu vor servi mâncarea în picioare, ci vor avea la dispoziţie mese cu scaune sub umbrare, întinse pe 555,60 mp. Zona de parcare şi circulaţie auto se va extinde pe 2.477,33 mp şi va putea găzdui 100 de autovehicule, iar cea destinată containerelor sanitare şi a vestiarelor va fi de 462,54 mp. Cât priveşte zona destinată pietonilor, compusă din alei, trepte şi rampe, aceasta este propusă să ocupe 796,37 mp.

Din proiect nu lipsesc nici spaţiile verzi. Aceste zone vor însuma 5.723,93 mp, în timp ce bazinele se vor întinde pe 3.520,31 mp.

Potrivit primarului Constantin Toma, partea de exterior ar putea fi gata anul viitor şi va fi dată în folosinţă buzoienilor. Pentru partea de agrement interior nu se cunosc, deocamdată, foarte multe detalii. În proiect este prevăzut doar faptul că vor fi construite trei corpuri de clădiri, unul administrativ şi pentru vestiare, altul pentru bazine, dar şi unul de tip SPA, pentru perioada rece a anului.

(Articol preluat din revissta BURSA Construcţiilor)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
e-infra.ro
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb