ZIARUL BURSA

21 septembrie
Ediţia din 29.11.2023
Ilustraţie de MAKE

Libertate restricţionată în spaţiul Schengen

George MarinescuPolitică / 21 septembrie

Comisia LIBE a adoptat poziţia Parlamentului European cu privire la reformarea spaţiului Schengen pentru negocierile cu Consiliul UE şi Comisia Europeană Potrivit raportului, în caz de ameninţări grave, statele mebre vor putea reintroduce controale la frontierele interne pentru maximum 18 luni Raportul încalcă o decizie a CJUE care afirmă că reintroducerea controlului la frontieră nu poate depăşi 6 luni În afara reformării spaţiului Schengen, miniştrii de externe ai Franţei şi Germaniei au prezentat un studiu privind reformarea Uniunii Europene  

Pas mare pe drumul realizării primului cyborg

Pas mare pe drumul realizării primului cyborg

O.D.Miscellanea / 21 septembrie

Combinaţia om-maşină poate deveni o realitate într-un viitor nu foarte îndepărtat. Ideea de cyborg (personaj din literatura de anticipaţie sub forma unui hibrid creier-maşină-microprocesor - conform dexonlie) nu este deloc nouă.

Mircea Fechet, ministrul Mediului: "Termenul de 30 noiembrie 2023 rămâne termenul la care sistemul garanţie-returnare va porni în România. Termenul nu este negociabil. Înţeleg îngrijorarea industriei, dar înţeleg şi interesul cetăţenilor, de a trăi într-o lume mai curată, fără PET-uri". (Sursa foto: captură de pe pagina de FB a Ministerului Mediului)

Ministrul Mediului pare rupt de realitatea din teren

George MarinescuPolitică / 21 septembrie

Operaţionalizarea Sistemului Garanţie Returnare (SGR) la 30 noiembrie 2023 pare a fi devenit o amibiţie personală a lui Mircea Fechet, ministrul Mediului, care a respins recent solicitarea privind amânarea cu cel puţin trei luni a termenului limită trimisă de SC Returo SA, administratorul sistemului, companie din care face parte şi ministerul de resort.

Sursa foto: facebook / AsiaFest

Arena Naţională se transformă într-un imens restaurant asiatic

O.D.Miscellanea / 21 septembrie

Arena Naţională se va transforma într-un imens restaurant asiatic, unde se vor servi atât preparate binecunoscute precum sushi, celebra supă tradiţională japoneză ramen, binecunoscuta garnitură coreeană kimchi din legume fermentate, pacheţele de primăvară, pui shanghai, kebap, dar şi produse mai puţin cunoscute de români provenite din bucătăriile unor ţări ca Thailanda, Pakistan, Filipine sau Sri Lanka.

Creşteri pe linie pentru indici

BVBCreşteri pe linie pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 21 septembrie

Nou record istoric pentru BET Schimb de tip "deal" cu 8,9% din Electromagnetica. 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri pe linie în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton cu aprecierile pieţelor europene. Indicele BET, al celor mai lichide 20 de titluri ale bursei noastre, a avut un avans de 1%, până la 14.466 de puncte, nou record istoric, în vreme ce indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea (FP), s-a apreciat cu 0,67%, până la 55.249 de puncte.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 21 Septembrie 2023

MACRO NEWSLETTER 21 Septembrie 2023

Macroeconomie / 21 septembrie

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au temperat creşterea anuală în august 2023, până la 6,7%, de la 6,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un declin de 0,4% în luna anterioară.

GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
e-infra.ro
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo