Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

PRIN ACHIZIŢIONAREA CERTINVEST PENSIIGrupul Banca Transilvania se extinde în domeniul pensiilor private

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Grupul Banca Transilvania se extinde în domeniul pensiilor private

Omer Tetik: "Prin această achiziţie, interesul BT se îndreaptă spre stimularea economisirii pe termen lung prin Pilonul III de pensii" 

BT Asset Management SAI (BTAM) şi BT Investments, entităţi parte a Grupului Banca Transilvania, achiziţionează integral Certinvest Pensii, extinzându-şi astfel serviciile financiare în domeniul pensiilor administrate privat, se arată într­-un raport al instituţiei din Cluj remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Omer Tetik, director general al Băncii Transilvania a declarat: "Prin această achiziţie, interesul BT se îndreaptă spre stimularea economisirii pe termen lung prin Pilonul III de pensii, variantă opţională, dar cu o căutare tot mai mare în rândul persoanelor active. Ne dorim ca viitoarea companie de pensii BT să devină un jucător cât se poate de relevant inclusiv pe acest segment de piaţă, pe modelul companiilor pe care le avem deja în Grupul Financiar Banca Transilvania".

Certinvest Pensii, singurul jucător local dintre administratorii de fonduri de pensii din ţara noastră, administrează peste 75 de milioane de lei într-un fond de pensii facultative care are pes­te 9.500 de participanţi.

Tranzacţia a fost asistată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania.

După semnarea angajamentului ferm de vineri urmează etapa de primire a aprobării achiziţiei din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

BT Asset Management SAI este compania Grupului Banca Transilvania, specializată în administrarea de investiţii prin fonduri deschise şi închise. BTAM are în prezent peste 3,9 miliarde lei active, 14 fonduri deschise de investiţii în administrare şi peste 40.000 de clienţi.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV), cele mai lichide titluri de la BVB, urmează să fie incluse în indicele FTSE Global All Cap, odată cu trecerea pieţei noastre de capital de la categoria celor de frontieră în rândul pieţelor emergente secundare, începând cu septembrie 2020.

Valoarea de piaţă a Grupului Financiar din Cluj la Bursa de Valori Bucureşti este de 12,466 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS