Probabil fără dividende la Zentiva

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 martie

Probabil fără dividende la Zentiva

Consiliul de Administraţie al Zentiva (SCD), fosta Sicomed Bucureşti, a convocat acţionarii pentru data de 28 aprilie, cu propunerea ca 95% din profitul realizat anul trecut să meargă la Rezultat reportat, bani ce vor fi la dispoziţia societăţii până la o decizie ulterioară, restul de 5% reprezentând rezervă legală, după cum se arată în raportul producătorului de medicamente publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Zentiva România este deţinută în propriţie de aproape 95,95% de Zentiva Group din Praga, astfel încât, probabil, propunerea board-ului va primi votul adunării. De altfel, ultimul an când Zentiva a acordat dividende a fost 2017, din profitul anului 2016.

Pentru anul trecut, Zentiva a raportat o cifră de afaceri preliminară de 602,3 milioame lei, cu 8% peste cea din 2019, în timp ce profitul a urcat cu circa 40%, la 43,7 milioane de lei. Conform companiei, evoluţia rezultatelor se datorează, în principal, impactului favorabil al modificărilor legislative legate de introducerea taxei diferenţiate de clawback şi indexarea preţurilor pentru produsele decontate de stat, precum şi îmbunătăţirii randamentului operaţional, atât în sectorul comercial, cât şi în cel de producţie.

Tot pe ordinea de zi a adunării acţionarilor Zentiva de la finele lunii aprilie se află fixarea remuneraţiei membrilor board-ului pentru acest an la un nivel maxim de 2,23 milioane lei, şi aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru 2021.

Grupul Zentiva, care deţine un pachet suficient de mare pentru a demara delistarea Zentiva România de la Bursa de Valori Bucureşti, este unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente generice din Europa. Capitalizarea Zentiva România este de circa două miliarde lei, dat din cauza free-float-ul exterm de redus, titlurile producătorului de medicamente au o importanţă redusă din punctul de vedere al valorii tranzacţiilor la bursa noastră.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. vor tot cascavalul pentru ei, sute de milioane au mers la Rezultat reportat in ultimi ani,

  o sa i tina acolo pina cind delisteaza firma de la bvb, dupa care o sai incaseze

  sub forma de dividend special. 

  1. Situatie similara si la RPH.

   Asteptam cu interes raportul de evaluare...

   La ce te referi?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

20 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2275
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5341
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7761
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.0731

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro