ZIARUL BURSA

20 octombrie
Ciprian Teleman

CIPRIAN TELEMAN, MINISTRUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII:"Primăriile nu vor să se înscrie în ghişeul.ro pentru că pierd contactul cu alegătorii"

M.G.Politică / 25 martie

"Procesul digitalizării are o perspectivă de 10 ani", spune Teleman 

Doar 400 de primării din România, din peste trei mii, sunt înscrise în ghişeul.ro, iar unul din motivele principale pentru care se refuză înscrierea în platformă este faptul că primarii sau funcţionarii din instituţii se tem că vor pierde contactul cu alegătorii, a declarat, ieri, Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în cadrul unui eveniment organizat de PwC România.

"Noi aşteptăm să se ia decizii la nivel guvernamental, prin hotărâre de guvern, şi la nivel CNSU, decizii pe care le vom implementa imediat. Practic, după şedinţa de guvern de mâine (n.r. astăzi), în care se vor lua aceste decizii, vom face imediat o şedinţă a CMBSU", a spus prefectul Alin Stoica.

ŞEDINŢĂ CMBSU:Noi măsuri pentru combaterea pandemiei în Capitală

G.M.Politică / 25 martie

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă urmează să se întrunească astăzi, după şedinţa Comitetului Naţional de Situaţii de Urgenţă, pentru a decide cu privire la măsurile necesare a fi luate, a afirmat Alin Stoica, prefectul Capitalei, în condiţiile în care rata de incidenţă Covid-19 a ajuns, ieri, la 6,37 la mie.

 "Justiţia nu începe şi nici nuse termină cu secţia specială care este un capitol ruşinos în istoria justiţiei româneşti",a precizat, ieri, Stelian Ion, ministrul Justiţiei.

CAMERA DEPUTAŢILOR:Compromis politic iniţiat şi acceptat de ministrul Justiţiei, pentru desfiinţarea SIIJ

George MarinescuPolitică / 25 martie

Stelian Ion, despre amendamentul privind super-imunitatea magistraţilor: "Am ales răul cel mai mic, pentru a trece proiectul de desfiinţare a SIIJ" 

Desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a fost aprobată, ieri, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 171 voturi pentru, 136 voturi împotrivă, zero abţineri şi doi deputaţi care nu au votat. Proiectul legislativ va fi trimis spre dezbatere şi adoptare Senatului, care este for decizoonal în privinţa acestei iniţiative de act normativ.

Resorturile din Maldive, concepute special pentru intimitate şi distanţare

Resorturile din Maldive, concepute special pentru intimitate şi distanţare

A.T.Internaţional / 25 martie

Resorturile din Maldive au fost concepute special pentru a oferi turiştilor intimidate şi posibilitatea de distanţare faţă de restul oaspeţilor. Turiştii se bucură de vile individuale, fie ele pe plajele cu nisip alb sclipitor sau pe apa turcoaz de o claritate uimitoare, în funcţie de preferinţele şi de posibilităţile fiecăruia. Dar cazările din Insulele Maldive nu înseamnă clasicele hoteluri înalte, tip turnuri. Aici, cazările de pe insule presupun o vilă individuală cu propria piscină şi chiar propriul Jacuzzi.

Sursa foto: transilvaniaconstructii.ro

Transilvania Construcţii vrea să contracteze credite de maxim 30 milioane euro

A.I.Piaţa de Capital / 25 martie

Transilvania Construcţii (COTR), companie ale cărei acţiuni sunt suspendate de la tranzacţionare în vederea delistării, doreşte să contracteze credite bancare de cel mult 30 milioane de euro, acţionarii fiind convocaţi la o AGEA pentru un vot în acest sens în data de 27 aprilie, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Probabil fără dividende la Zentiva

Probabil fără dividende la Zentiva

A.I.Piaţa de Capital / 25 martie

Consiliul de Administraţie al Zentiva (SCD), fosta Sicomed Bucureşti, a convocat acţionarii pentru data de 28 aprilie, cu propunerea ca 95% din profitul realizat anul trecut să meargă la Rezultat reportat, bani ce vor fi la dispoziţia societăţii până la o decizie ulterioară, restul de 5% reprezentând rezervă legală, după cum se arată în raportul producătorului de medicamente publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

SPORT ŞI BANI DE LA BUGETMinisterul a dat, federaţiile au luat

O.D.Sport / 25 martie

Bugetul distribuit de Ministerul Tineretului şi Sportului este vital pentru majoritatea federaţiilor sportive în condiţiile în care atragerea de bani din alte surse este fie prea dificilă pentru anumite discipline, fie nu reprezintă o prioritate pentru managerii mai "comozi".

Economia zonei Euro revine pe creştere, în martie

Mihai GongoroiMacroeconomie / 25 martie

Economia zonei Euro a revenit pe creştere în luna martie, cu cel mai bun ritm din ultimele opt luni, pe fondul unui volum record al producţiei industriale şi continuării redresării cererii externe, potrivit indicatorilor preliminari PMI (Purchasing Managers' Index) comunicaţi ieri de Markit Economics.

Ediţia din 20.10.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Declin pentru indici

BVBDeclin pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 25 martie

Acţiunile TeraPlast - pe prima treaptă în topul lichidităţii  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în condiţiile unei valori a tranzacţiilor relativ reduse.

MACRO NEWSLETTER 25 Martie 2021

MACRO NEWSLETTER 25 Martie 2021

Macroeconomie / 25 martie

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o contracţie sub aşteptări în martie 2021, pe fondul temperării contracţiei din sectorul serviciilor. Indicele agregat al activităţii a crescut până la 49,5 puncte, de la 47 de puncte în...

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2444
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8603
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.8836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo