Abonament gratuit

Proiectul noii legi a învăţământului ar putea fi finalizat pe 14 august

F.A.
Ziarul BURSA #Politică /

Proiectul noii legi a învăţământului ar putea fi finalizat pe 14 august

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, ieri, că instituţia pe care o conduce şi partenerii sociali îşi propun să finalizeze, pe 14 august, proiectul noii legi a educaţiei, care va intra, apoi, în dezbatere publică şi în parlament, pentru a fi aprobat, informează Agerpres.

Ecaterina Andronescu a explicat: "Am propus să strângem tot ce înseamnă documente normative despre educaţie într-un cod al educaţiei, în care vom cuprinde punctele de vedere cele mai interesante şi care duc la modernizarea sistemului. Dacă reuşim să ducem proiectul în Parlament, la începutul sesiunii parlamentare, este cât se poate de potrivit. Dezbaterea parlamentară poate să aducă îmbunătăţiri pentru pachetul respectiv. Legile educaţiei nu le facem pentru doi-trei ani de zile, ele trebuie să dea stabilitate sistemului cel puţin pe 10-12-15 ani, de acea trebuie să întrunească opinii mai multe".

Precizăm că reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi cei ai sindicatelor au discutat, ieri, despre noua lege a învăţământului. Cele două părţi s-au întâlnit şi marţi, când au anunţat că au căzut de acord în privinţa necesităţii elaborării unui Cod unic al educaţiei, acesta urmând să fie, practic, esenţa a tot ceea ce se regăseşte util în propunerile penrtu viitorul învăţământului românesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie