Protest la Cotroceni

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 15 iunie 2021

CNS Cartel ALFA solicită preşedintelui Klaus Iohannis să îşi exercite rolul de mediator, stipulat în articolul 80 din Constituţia României, şi să intervină pentru ca Guvernul să accepte cu dialogul cu partenerii sociali pentru soluţionarea revendicărilor acestora. De aceea, pentru a-i aminti preşedintelui rolul pe care trebuie să îl joace, sindicaliştii vor protesta, astăzi, începând cu ora 11:30, în faţa Palatului Cotroceni.

"Lipsa de acţiune şi implicare pentru rezolvarea acestui conflict social care, prin măsurile luate de Guvernul Cîţu se agravează pe zi ce trece, este cu atât mai sfidătoare cu cât la nivel European, Preşedintele României se angajează către politici şi obiective centrate pe bunăstarea cetăţenilor, creşterea veniturilor, reducerea dezechilibrelor şi justiţia socială", arată reprezentanţii Cartel Alfa, prin intermediul unui comunicat de presă.

Ei menţionează că, la începutul lunii mai, la Summitul Social de la Porto, preşedintele Klaus Iohannis s-a angajat să promoveze politici care:

- să reducă inegalităţile, să promoveze salarii corecte şi să lupte împotriva sărăciei şi discriminării;

- să atingă noi obiective UE pentru creşterea ocupării forţei de muncă şi a formării profesionale şi pentru reducerea sărăciei;

- să recunoască Pilonul European al Drepturilor Sociale drept element fundamental al redresării post-pandemie.

"În ciuda acestor angajamente, la nivel naţional, măsurile luate de guvernul actual şi susţinute de preşedintele Iohannis sunt contrare şi duc la adâncirea sărăciei şi a inegalităţilor sociale. În dispreţul cetăţenilor, Guvernul Cîţu subminează iniţiativa europeană privind proiectul de Directivă privind salariile minime adecvate la nivelul UE, prin trimiterea către europarlamentarii români a unui punct de vedere şi direcţii de acţiune contrare hotărârii Senatului României sau angajamentelor europene sau internaţionale deja asumate de România", se precizează în documentul citat.

Amintim că Senatul României, prin Hotărârea nr. 19 din data de 8 martie 2021, susţine propunerea de directivă privind salariile minime adecvate în UE, apreciind că "propunerea prezintă o serie de avantaje pentru România precum reducerea inegalităţilor sociale şi economice şi stabilizarea forţei de muncă în condiţiile unei migraţii excesive a românilor".

Reprezentanţii angajaţilor susţin că, prin contrast documentul emis de guvern arată lipsa de susţinere a proiectului de directivă şi intenţia de a submina adoptarea sa într-o formă favorabilă lucrătorilor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Daca voi, astia din Cartelul Alfa inca mai aveti asteptari de Plavan referitoare la bunastarea romanilor, inseamna ca, ori dati dovada de o naivitate extrema, ori poate faceti parte din Cartelul Medellín si va adresati Plavanului ca unui adevarat Naş!

    1. Cu siguranță nimeni de pe acest site nu mai are pretenția de la tine să-ți iei medicamentele la timp.

      Cu sigurantza nimeni de pe acest site nu are vreo asteptare de la tine si de la ma-ta, ca sa nu "va mai produceti" pe Centurile patriei!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9686
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5785
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2030
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8072
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.7224

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb